Bygga muskler och bränna fett samtidigt

Det är möjligt att bygga muskler under diet bort fett från kroppen. Med dessa tips kan du få i två världar: mer muskler och mindre fett!

Bygga muskler, bränna fett
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Hälsa och kropp

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Bantning är ingen magi, och bygga muskler är enkel - teoretiskt. I praktiken är det inte riktigt så enkelt, men låt oss ta en teoretisk första.

En av de mest populära fitness program på internet just nu, och troligen också det bästa, är detta amerikanska fitness programmet. Detta är baserat på den senaste forskningen för att bygga muskler och bränna fett, och är det mest effektiva sättet att bränna fett om du är man eller kvinna.

Att bygga muskler

För att bygga muskler finns två viktiga faktorer:

  • Resistance Training: Du måste ständigt ökande musklerna för att få dem att växa större och starkare.
  • Mat:. Du måste äta (och dricka) nog att kroppen har tillräckligt med energi för bland annat för att bygga nya muskler

Utbildningen skall vara tillräckligt hårt för att bryta ner muskelfibrerna, och först då kroppen börjar en återhämtning process där kroppen bygger muskler som är ännu starkare och större. Den mat du äter bör innehålla rätt mängd protein, krabohydrat, fetter, mineraler och vitaminer.

Rätt mängd både mat och motion är några av de viktigaste, men andra saker är också av stor betydelse: tillräckligt med sömn och vila behövs för att bygga muskler och du är psykiskt eller fysiskt sjuka kan ha en negativ inverkan på resultatet. Skador orsakade av bland annat dålig teknik under träningen innebär att du inte längre kan träna och bygga muskler, så det är viktigt att ha rätt lyftteknik.

Att bränna fett

Det är viktigt att ha lite fett på kroppen, men alltför mycket kan vara ett problem. Övervikt och fetma utgör en betydande hälsorisk, så bantning något du kan göra med gott samvete om man har lite för mycket. Bränna fett genom att äta mindre än du förbränner!

Mäta framsteg och prestanda

Det är enklare och roligare att bygga muskler och bränna fett om du kan mäta framsteg. För att göra detta behöver du ett objektivt mått - inte subjektiva mått -. Pågår

Kroppsfett procent. Du kan mäta hur mycket av kroppen som består av fett med en fettkaliper. Dessa kostar runt 200-500 dollar, och säljs i specialbutiker och butiker fitness på Internet. Skriv ner fett% i en logg.

mäta styrka. Ta regelbundna tester av styrka. 1RM står för en-rep-max och betyder hur mycket du kan lyfta en gång i en styrka övning. Till exempel: 1RM i bänkpress på 180 kg gör att du kan lyfta 180 kg i bänkpress 1 gång (men inte mer än en gång). Mål 1RM i viktiga bas övningar som knäböj, bänkpress, marklyft, etc. För övningar som bicepcurl det är lätt att av misstag fuska (som du använder en dålig lyftteknik för att kunna lyfta vikten), och det kan i sådana övningar skulle vara en fördel mätning 10RM (den tyngsta du kan lyfta 10 gånger) i olika övningar. Log resultat.

Mät midjemåttet armar, lår, etc: Hitta fram måttbandet och mäta omkretsen på olika kroppsdelar.

När du vet att din procentuella kroppsfett och dina övningar styrka, är det lätt att se om du kan göra framsteg, stagnation eller tillbakagång i styrka och fettprocent.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.