Hur man får bättre självförtroende

De flesta av oss har perioder där du vill ha bättre självförtroende. Lösningen är att ta reda på hur du får bättre självkänsla, och vad som ger låg självförtroende för dig.

Bättre självförtroende
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Hälsa och kropp

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Förtroende är väldigt individuellt:

 • Vissa har hög självkänsla, andra har låg självkänsla.
 • Men skillnaderna slutar inte där.

Det finns faktiskt så hur vi bygger självförtroende är också individuellt. Den bygger förtroende för vissa, inte kan ge någon effekt på andra - eller det kan handla mittemot och resultera i låg självkänsla.

Vi kan jämföra det att bygga upp förtroende med "huset" god hälsa:

 • För många är det medicinskt fördelaktigt att börja dagen med lite mjölk och bröd, och kanske ett ägg. Ett glas vin om dagen har hälsofördelar för vissa.
 • För andra som är allergiska mot mjölk, bröd och ägg orsakar sykehusinnnleggelse och även död. Ett glas vin för en ex-alkoholist kan leda till en återgång till alkoholism.

Ingen universell recept för att bygga förtroende

Så det finns ingen universell recept för hur man bygger förtroende.

Det finns därför anledning att kritisera "självhjälp industrin" som försöker sälja dig universella mirakel recept för just detta bygga förtroende.

Detta ger mer självförtroende

När du förstår det individuellt vad högre och lägre jaget.

Därför kan det vara dåligt förbrukade tid att söka efter mirakel recept på hur man bygger förtroende. Några tips kan säkert fungera för dig, men mycket av det kan lika gärna vara kontraproduktivt.

Glöm inte att få det högre jaget är något som berör många människor, och därför är det många som ser en marknad med stora möjligheter att tjäna pengar.

Vi kommer med ett tips för att bygga självförtroende till slutet.

Låg självkänsla

Låg självkänsla är som en stor tilltro till följd av gener och miljö, eller med andra ord naturen och vårda.

Vissa är mer benägna att låg självkänsla än andra, men ingen föds med låg självkänsla. Har du någonsin sett en bebis som verkar tänka, "Jag är fan inte tillräckligt bra".

Små barn har ett stort förtroende. Vissa hävdar att barn under en viss ålder inte ha förtroende, och att självbild är främmande för -. Det är något som måste utvecklas

I västvärlden där individualism har fått stor plats, förtroende ett framträdande inslag. Men det finns också mer primitiva kulturer där själv är en ganska ukjet koncept.

Låg självkänsla är fortfarande inte lätt att leva med och att prioritera bygga förtroende är en viktig uppgift.

Hur man bygger upp sitt självförtroende

Förtroende kan byggas, oavsett vem du är eller vad bakgrunden du har - Det är de goda nyheterna:

Som nämnts är det att bygga själv något individ, och därmed finns det ingen universell metod.

Det finns dock enstaka recept att bygga förtroende. Utmaningen är att räkna ut exakt hur du kan bygga ditt själv.

Du är annorlunda än alla andra, och de exakta stegen för att bygga förtroende måste vara unikt just för dig.

Bygga bättre självförtroende:

 1. Ta reda på vilka åtgärder och de tankar som bygger upp ditt självförtroende och göra mer av dessa saker (om möjligt).
 2. Likaså ta reda på vad försvagar ditt självförtroende, och försök att minska eller eliminera dessa händelser.

Ovanstående två punkter är kärnan av byggnaden bra själv. Observera vad som påverkar ditt självförtroende och lära av detta. På så sätt kan du även utforma det bästa receptet för att bygga förtroende - och det är receptet som fungerar mest effektivt rätt för dig.

6 tips för att förbättra självförtroende

Ovanstående tips för att bygga själv tror att vi har allt du behöver för att läsa om att bygga förtroende. Då behöver du bara göra jobbet är det att ta reda på vad som kommer att stärka ditt självförtroende, och vad minskar.

Många psykologer har dock försökt att sätta upp några universella principer om bygga förtroende.

En framstående person i egen forskning är Nathaniel Branden, och han har skrivit en bok om de sex pelarna som främjar själv:

 1. Lev medvetet (live medvetet). Detta handlar om att vara närvarande i ögonblicket. Många av oss är betingade att bryta "länken" mellan oss och den nuvarande, som en överlevnad mekanism som vi tror att vi inte kan hantera.
 2. Acceptera dig själv. Vi har alla våra fel. Du har också möjlighet att utveckla dig själv, genom att acceptera alla av dig själv. I själva verket är att acceptera sig det enda sättet att utveckla på, enligt Branden.
 3. Ta ansvar för din erfarenheter. Säg till dig själv vad du vill och inte vill uppleva.
 4. Försvara vad du är. Hedra dig själv för tankar och åsikter du har. Detta kan vara svårt för många, men resultatet av att acceptera denna utmaning kommer att vara mycket givande.
 5. Live liv med mening. Boka tid med dig själv där du bestämmer dig för att nå din högsta potential, samtidigt som ett balanserat liv.
 6. Bevara din integritet. Vet exakt vad dina principer är och hålla fast vid dem, oavsett vilken situation du befinner dig i eller vad andra tycker eller gör.

Med dessa tips, hoppas vi att du kan börja bygga förtroende. Alla är olika, och att det inte finns en universell recept för förtroendeskapande.

Kom ihåg vår essentialjag, och arbeta vidare med detta dock. Inte bara gå vidare till nästa artikel om att bygga självkänsla - det är nu du måste börja arbeta för dig själv att bygga din egen själv - belöningen är en befrielse från alla länkar som du har låst dig fast i, och värdet av goda förtroende är ovärderlig.

Ta reda på vad stödjer och undergräver ditt självförtroende. Gör mer av det som ger dig mer självförtroende och minska eller eliminera det som ger dig låg självkänsla.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.