Problem med överdriven svettning

Om du svettas mer än en vanlig människa, du är inte ensam! Läs den här artikeln för att ta reda på hur du kan lösa ditt problem med överdriven svettning inom 2 veckor.

Överdriven svettning
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Hälsa och kropp

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Viktigt: Klicka här för professionell hjälp med överdriven svettning

Det finns många sätt att förebygga svettning, och denna artikel kommer du att lära om problem med överdriven svettning.

Anledning du svettas för mycket är inte känt ännu. Forskningen har inte funnit några definitiva svar på problemet. Läkare är därför osäker på varför överdriven svettning förekommer, men de har sett ett samband med svetta och gener. Anledningen till att du svettas för mycket är på grund av aktiviteten av sympatiska nervsystemet.

På 24 timmar svettas en genomsnittlig man mellan 1 till 1,5 liter vätska genom våra svettkörtlar. Dock kan man förlora så mycket som 3 liter svett i bara 1 timme om du tränar. De som har problem med överdriven svettning kan förlora ännu mer än detta, även om du inte tränar.

Med tanke på att vi har mellan 3-4 millioner svettkörtlor i kroppen så är ovanstående siffror inte så fantastiskt.

Både män och kvinnor kan ha problem med överdriven svettning, och du är inte ensam om att ha det här problemet.

Varför svettas du?

Svettning hjälper till att hålla huden fuktig och hjälper vår kroppstemperatur. Vi producerar svett för att skydda kroppen mot värme och överhettning, och när det är varmt svettas vi mycket.

Om din kropp inte kunde svettas, då skulle du ha dött, så man inte kan se svetta som ett problem i sig själv. Det är bara när du lider av överdriven svettning det kan kallas ett problem.

Läs också: Stoppa att svetta och börja leva (engelska)

Vi kommer snart visa dig hur du löser din svett problem, men låt oss först titta på de två typerna av svettkörtlar du har på din kropp.

Två typer av svettkörtlar

Det finns två typer av svettkörtlar i kroppen.

  • Den första typen av svettkörtlar har ansvarar för svettluktar och finns i armhålorna, underarmar och runt anus. Svettning produceras av dessa körtlar, och har en särskild lukt med varje person. Vi har cirka 1 miljon av dessa svettkörtlar i vår kropp.
  • Den andra typen av svettkörtlar i kroppen producerar svett när vi är i ett varmare klimat etc. Detta hjälper till att kyla kroppen, och aktiveras när kroppen är över en viss temperatur. Vi har cirka 3 miljoner av dessa svettkörtlar.

Svettas du mycket mer än du är bekväm med, tror du kanske du har för många svettkörtlar, men det verkliga skälet till att du svettas för mycket är dina nerver som "säger" att din svettkörtlarna måste arbeta...

Hjälp: Svettning är motbjudande!

Svettning uppfattas ofta negativt av andra, det luktar inte så bra, och det ser inte bra antingen om svett syns i ansiktet eller genom kläder.

Inte många situationen är det socialt acceptabelt att svettas, bara om det är onormalt varmt (basstu, en varm sommardag, etc.) eller om du tränar. Men även i dessa fall är ointressant om svett producerar svett lukt. Annars svettning oacceptabelt. Så...

Hur lösa din svett problem?

Forskning har inte kommit så långt när det gäller problem med svettning. Det finns tyvärr ett antal mycket allvarliga sjukdomar som prioritet...

Läkare och specialister kan ge några råd, men det bästa tips du får tillräckligt från dem som har känt till problemet i kroppen och vet hur man kan minska problemet eller förhindra svettning problemet helt.

De bästa konsulterna i svettning problem är förmodligen de som har upplevt problemet, och som har erfarenheter med vad som fungerar:

Ett webbsida skapat av människor som känner till problemet med svettningar personligen, och som har gett goda resultat, är denna program mot svettning.

Svettning i sociala situationer

Svettiga händer när du är nervös är inte ovanligt. Men det kan vara irriterande om du svettas för mycket i sociala situationer.

Om du svettas för mycket, det är ett psykologiskt problem, och det kan finnas hjälp att få. När vi upplever att vi börjar svettas, och vi börjar oroa dig för detta så att vi kan panik och vi börjar svettas.

Lilla svett på natten anses normalt men om du svettas mycket och det är inte för att det är varmt eller varm natt i rummet, så det kan vara ett tecken på att du har ett stort svettning problem.

Vanliga problemområden för svettning

Alla lider av svettning problem en gång i våra liv, men inte alla är mottagliga för samma områden. Här är några vanliga problemområden för svettning:

  • Svettiga händer är något som oftast inträffar tidigt i barndomen. I tonåren och vuxenlivet utvecklar några problem med svettiga händer. Forskning har visat att 40% av patienterna som har svettiga händer har ärvt denna genetiska.
  • Svettiga fötter ofta förekommer hos personer som också lider av svettiga händer, men även andra grupper. Det är inte lika lätt att märka sådana problem i sociala situationer med svettiga händer, men det kan ändå vara problematiskt. "Fot-svettningar" är ett problem som ofta förknippas med svettiga fötter. Svettiga fötter kan orsaka en rad problem som fotsvamp, "mul-svettningar lukt", förstör skorna och det kan lätt leda till infektioner och blåsor.
  • svettning Underarm är också ett stort problem för många. Överdriven svettning i armhålorna kan kontrolleras och botas helt. En lösning som kan hjälpa lite är att ta bort kroppshår under armarna, men det fungerar bara delvis. Försök också att inte ha alltför åtsittande kläder eftersom detta förhindrar luftflöde i armhålorna. Försöker olika deoderant är också ett bra tips.

Jag svettas för mycket. Hur kan jag få hjälp?

Du kan gå till läkaren, tala med utbildad apotekare och gå till en specialist.

En billigare och mer diskret lösning är att använda programmet till Mike Ramsey: Stop sweating. Detta program har hjälpt tusentals över internet med att övervinna sina svettningsproblem. Rekommenderas.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.