Njursten

Njursten behandling: Njursten är nogot av de mest smärtsamma man kan uppleva. Läs om symptom, diagnos, orsaker och behandling av njursten här. Få kunskap om hur man tar bort njursten naturligt och utan smärta. Denna sidan ger råd till alla som har njursten eller har haft det tidigare. Vi ger också tips om behandling och förebyggande av njursten samt allmän information om njursten. Det finns många former av behandling av njursten. Vissa behandlingar kräver kirurgiska ingrepp och användning av starka läkemedel, medan andra behandling använder naturläkemedel. Särskild behandling är också en möjlighet. Ett vanligt symptom på njursten är smärta. Det sägs att upplevelsen av njursten är en av de mest smärtsamma man kan uppleva, och detta är förmodligen en beskrivning många av oss som har haft njursten kan enas. Så många som 80% av dem som har haft njursten får återfall. Korrekt behandling kan vara en av de mest effektiva metoderna för att bota sig av njursten.

Vi rekommenderar denna metod för behandling av njursten

Behandling av njursten

Behandling av njursten

Det finns många behandlingar för att ta bort njursten. Läs om dina alternativ för behandling av njursten här (många alternativ att välja mellan).

Diagnos av njursten

Diagnos av njursten

Diagnos av njursten kan göras på många sätt. Diagnosav njursten görs på grundval av information som erhållits frånmedicinsk historia, fysisk undersökning, urinanalys, och x-rayundersökningar.

Orsaker till njursten

Orsaker till njursten

Här är orsakerna till njursten. Faktorer som ökarrisken för njursten inkluderar låg vätskeintag och högt intag av animaliskt protein, natrium, raffinerat socker, fruktos, majssirap, grapefruktjuice, äppeljuice, och coladrycker.

Borttagning av njursten

Borttagning av njursten

Här är ett enkelt och naturligt sätt att avlägsna njursten. Det finns många sätt att behandla njursten på.

Njursten och återfall av sjukdomen

Njursten och återfall av sjukdomen

Så många som 80% av de som får njursten kommer att uppleva en upprepning. Läs om förebyggande och behandlings som förhindrar risken för återfall. Det finns många sätt att ta bort njursten.

Fakta om njursten

Fakta om njursten

Här är några fakta om njursten. Njursten är en sjukdom som drabbar ungefär 10% av män och 3% av kvinnorna i Sverige.

Vad är njursten?

Vad är njursten?

Förstå vad njursten är något och läsaom orsaker och behandling. Njure (urinvägarna stenar) är stenar produceras i njuren, och innefattar block av renal hålighet och de övreurinvägarna.

Förebygga njursten

Förebygga njursten

Läs om metoder som används förebygga njursten. Läs förebyggande tips i artikeln nedan.

Ta bort njursten

Ta bort njursten

Det finns många alternativa terapier som kan ta bortnjursten. Det finns många sätt att behandla njursten på. Behandlingkan i vissa fall vara mycket smärtsamt, men i förhållande till smärta är det är nog inget som kan jämföras med att vara passiv.

Njursten

Njursten

Läs om orsaker, symtom, diagnos och behandling av njursten.

Symtom på njursten

Symtom på njursten

Här är de symtom som uppstår med njursten. Njursten är enligt ett antal patienter bland de mest smärtsamt att ha.