Bli rik på aktiehandel

Handla med aktier är attraktiv för dem som har pengar på banken. Strategierna för de ledande investerare här.

Aktiehandel

AKTIEHANDEL: Köpa och sälja aktier via en nätmäklare.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Bli rik

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Ett lager är en tillgång för ett företag. Du får lära här hur man börja tjäna pengar på aktier.

Nätmäklare till aktiehandel, trading och aktie-CFD

Det finns många online aktiemäklare på marknaden. Vad du bör titta på är främst pris, handelsmöjligheter, och hur bra online handelsplattformen är.

Rekommenderade webbmäklare till aktiehandel / aktie-CFD:

Med en online CFD-tjänst har du massor av affärsmöjligheter. Fungerar lika bra för daytrading som investeringar. Det är möjligt att handla på marginal (hävstång). Du kan också kortslutning och därmed tjäna pengar på aktier och andra värdepapper förlorar värde (kortslutning gör det möjligt att göra en vinst även i vikande marknader). Se länkarna ovan för mer information.

Sammanfattning av aktiehandel

  • Traditionell aktiehandel är att köpa och sälja aktier (från aktiebolag på börsen).
  • Köpa och sälja sker via en mäklare på nätet.
  • Vanligtvis köpt aktier som finns tillgängliga på en börs, såsom Oslobörsen.
  • Aktiehandel sker via en nätmäklare, välj din mäklare klokt.
  • Aktiehandel innebär olika grader av risk.
  • CFD:er är ett populärt alternativ till aktiehandel, valutaspekulation.
  • Hur du köpa och sälja aktier

Att köpa och sälja aktier, är det nödvändigt att agera via en mäklare. Idag är det mycket vanligt att använda en nätmäklare (den tid då du var tvungen att handla aktier via en mäklare via telefon är långt tidigare).

Aktietrading ABC

En aktiehandel börjar med ett köp. Du betalar en viss summa pengar i utbyte mot ett visst antal aktier. Antag att vi har ett företag som er på börsen. Vi sålde våra aktier i svenska 10 kronor per aktie. Om du köper aktier för 1 miljoner dig när 100.000 aktier.

Företaget XYZ gick mycket bra. Aktieägare njöt en god årlig tillväxt och en imponerande rörelseresultat för företaget. Flera investerare ville sälja, och inga aktieägare ville sälja till 10 kronor per aktie längre. Vissa aktieägare var beredda att sälja, men bara om de fick 20 kronor per aktie.

Företaget XYZ var nu värd 10 kronor mer per aktie och aktien hade fördubblats i värde. Om du har köpt aktier för 1 miljon, kan du sälja nu för 2 miljoner. Vinster: 1 miljon.

De som sålde aktier till 20 miljoner var lyckliga. Detta var en historisk hög, och aktiekursen gick aldrig över denna nivå. För en kort tid senare var det inte så bra med företaget. Tre år senare hade aktiekursen på två dollar, och de som hade köpt på toppen förlorade sedan $ 18 per aktie.

Låt oss säga att en olycklig ägare köpte 50.000 aktier till 20 miljoner styck (investerade pengar: 1 miljon). Aktieägare säljs för 2 miljoner aktier tre år senare. Förluster: 900,000 miljoner euro.

Exemplet visar hur det är möjligt att göra en massa pengar i aktier, men också att du kan förlora mycket pengar.

Hur man tjänar pengar på aktier

En av de viktigaste principerna för aktiehandel är att minimera förluster och maximera vinst. De gånger du har fel, så gör ditt bästa för att göra detta misstag får marginell påverkan på din plånbok. De gånger du har rätt, måste du gå upp så länge som möjligt, men inte vara girig.

Aktiemarknaden är konstigt. Här är några viktiga observationer:

* Inte allt som går upp kommer ner igen. Köpte du aktier i Microsoft för 25 år sedan, eller i Google 10 år sedan, kommer du förmodligen aldrig se lagervärdet kommer ner till den nivån igen. Vissa bestånd det lönar helt enkelt att sälja innan du planerar att använda pengarna.

* Inte allt som går ner, kommer tillbaka upp. Aldrig kramade ett lager eftersom du tror att det har kommit upp igen. Precis som vissa framgångar går upp år efter år efter år, det finns företag som kämpar, och kommer ner, och längre ner, tills de når botten - och företaget är i konkurs. Du förlorar hela din investering.

Alla kan inte bli rik på aktier

Många är för optimistiska på aktiemarknaden. Vi måste komma ihåg att det inte är lätt att bli rik i lager. Det är aldrig lätt att vara rik. Om det hade varit så lätt att bli rik, då alla skulle ha varit rika människor.

Om alla hade varit rik, som skulle ha tvättat John på ditt jobb? Rätt. Du kan inte. Alla kan inte vara rik, och inte alla kan få, det är sällsynt, och knappa ofta eftertraktade. Att vara rik är eftertraktad, och att göra en massa pengar är något som alla vill.

Du kan bli rik på aktiehandel, förutsatt att följande kriterier:

Att bli rik på aktier du behöver kapital, och du måste investera pengar på ett lönsamt sätt. För att dra du behöver köpa billigt och sälja för en vinst. Inte varje gång, men det måste vara så att vinsterna är långt bättre än de förluster och kostnader.

Aktier och risk

Aktiehandel är riskabelt. Du måste alltid fråga sig om investeringen är värt risken.

Om du kan tjäna 10.000 i 2 minuter genom att investera en miljon, skulle du göra det om det fanns en chans att du har en förlust på 100.000 eller mer? Förmodligen inte. Belöningen bör stå i proportion till risken!

Aktiemäklare

Akta mäkleri med online mäklare! Courtage är en nätmäklare göra för köp och försäljning av aktier.

Många svenska online mäklare har ganska höga provisioner. Minsta provision från 49 kronor eller högre är vanliga. Låt dig inte luras av detta till synes låga belopp. Handel kan aktivt courtage kommer att äta upp en stor del av din retur!

När aktiehandel för många tusentals dollar, ett belopp på 49 miljoner tittar synes blygsam ut. Men även om du köper aktier i flera hundra tusen, kommer detta belopp vara betydligt i längd.

Minimicourtage gäller nämligen bara till en viss gräns, och för större mängder måste ofta betala en procentandel av köp-och säljkurs. Ford Explorer ingen signifikant trad.

Det lönar med andra ord att undvika courtage om detta är möjligt. De flesta online mäklare har tyvärr både courtage och några andra avgifter också.

Alternativ till aktiehandel

Aktiehandel är ett sätt för dig att tjäna pengar genom att spendera pengar du redan har. Du kan vara rik eller förstört. Så är det med alla investeringar och handel.

  • Banksparande är ett verkligt alternativ till aktiehandel. Låt pengar vara på banken, får du ett visst intresse på det. I osäkra tider, banksparandet mer meningsfullt än sparaktier, särskilt för dem som inte har en god förståelse för aktiemarknaden. Tyvärr innebär beskattning av räntor och inflation, är den verkliga avkastningen på bank besparingar ungefär noll.
  • Valutahandel (eller valutahandel) är ett spännande alternativ till aktier. Istället för att köpa aktier, köper du valutor (eller växla från den ena till den andra valutan, om en sådan förklaring hjälper). Enkla att förstå, svårt att bemästra. Det finns goda möjligheter att bli snuskigt rik på valutahandel på master det. Lär dig mer om Forex.
  • Råvaruhandel är också ett bra alternativ till aktiehandel. Köp derivat av råvaror. Detsamma gäller som med aktier, du köper billigt och säljer med vinst. Populär handelsvara att investera i är olja, guld och silver. Vi har skrivit en artikel om råvaruhandel.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.