Hur att undvika skatt i Sverige?

Skatter är den största utgiftsposten du någonsin kommer att ha i livet

Undvika skatt
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Bli rik

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Skatter är den största utgiftsposten du någonsin kommer att ha i livet. Det är därför mycket viktigt att informera sig om skattereglerna, kryphål och möjligheter till skattesänkningar.

Skatt i Sverige är ett skyhögt jämfört med de flesta andra länder i världen.

Skaffa en lägre skatt

Är du skattelei? Om du inte känner dig bekväm med beskattning i Sverige, har du flera alternativ:

Undgå skatt. Även om din moral tillåter det, för skatteflykt svårt i Sverige, och du kommer att vidtas så att du får en ganska tuff straff. Du kan vara härmade för skattefusk 10 år tillbaka i tiden, och detta innebär en räntekostnad som kan grus din ekonomi.

Flytta till skattparadis. Här har du en lägre extraskatt, och du får lägre priser på vanlig inkomst, särskild inkomstskatt avdrag, bidrag, och noll skattesats.

Flytta till en annan kommun. Kanske är det skattemässiga förmåner i en annan kommun i Sverige som kommer att vara mer fördelaktigt för dig än kommunen du bor i nu? Kommunalskatterna varierar, vissa kommuner är utan fastighetsskatt, vissa ställen du kan hitta socialbidrag och som kan ha stort ekonomiskt värde för dig. Oavsett om det är lämpligt att flytta ut från kommunen skattetekniska skäl, kan du ta reda på var det lönar sig att stanna genom att besöka kommunens hemsida.

Flagga ut. Höga skatter är vad det kostar att leva i Sverige. Om du tycker att skatterna är för höga, måste man titta på alternativ. Det finns många länder där skatterna är mycket lägre än i Sverige, men varje land har sina fördelar och nackdelar. Danmark har faktiskt en ännu högre skattenivå, men något lägre levnadskostnader och regeringen behandlar lite mer på svenskar och danskar.

Bli politiskt aktiv och påverka beskattningen av kommunalt och / eller staten. Om du inte vill ha en politisk karriär, kan du åtminstone använda omröstningen för att rösta på partier som kämpar för lägre skatter.

Skatt och kryphål:

Kryphål kan vara laglig, olaglig eller i en gråzon (dvs inte klart huruvida det är lagligt eller olagligt).

Regeringen är ständigt på nya skattelagar att stänga kryphål, och så snabbt framväxten av nya kryphål som gör det möjligt att tjäna skattefria pengar. Kupongskatt var impopulär när den infördes, men det medvetna aktieägarna finns det fortfarande en enkel sak att kringgå dessa lagar genom att ta ut det kapital skattefritt.

Det finns tusentals kryphål i skattelagstiftningen, men många är små nog aktuella för de flesta. Ta reda på vad kryphål man kan utnyttja det endast krävs två saker: intelligens och insikt i skattelagstiftningen. Sådan information är inte gratis, och inte något som allmänheten vet mycket lite om.

Det lönar sig att leta efter kryphål i lagen, och sedan hålla käften om det.

Om du gör det statliga medveten om ett kryphål i skattelagstiftningen, kommer staten att först överväga omfattningen och hur mycket de förlorar på detta kryphål, och de kommer så småningom att göra vad de kan för att hindra dig från att använda skattelagar.

Skatt och avdrag:

Förutom de kryphål, bör du också ta reda på vilka avdrag du har rätt till. De flesta avdrag, är det lätt att räkna ut, och många kan dra av stora summor att de sparar flera decennier tusen i år.

För vissa kan det vara nog att läsa igenom de avdrag de har rätt på. Använd Skatteförvaltningens webbplats eller på telefon, eller ring skatteverket för att få veta mer.

Hyr en skatt expert. För att få maximal skatteavdraget kan vara lämpligt att köpa konsulttjänster av en skatteexpert. Det kostar några dollar, samtidigt tänka på att skatterna är vad du spenderar mest pengar i livet. Du kanske borde spendera lite pengar på att ta reda på hur du kan betala mindre i skatt?

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.