Personlig förändring: Hur får man ett bättre liv

Människor är experter på att anpassa sig till förändringar i miljön. Men kan du göra de ändringar du vill i ditt liv? Läs om förändringar som kan göra dig lycklig och hur du får man ett bättre liv.

Personlig förändring

Ändringar har varit en del av livet sedan de första människorna.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Hälsa och kropp

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Uppriktigt sagt, vilka förändringar skulle du vilja i ditt liv?

Livet går i vågor från början till slut. Förändring är en del av livet om du vill det eller inte, och ingenting kan ändra på det. Ingen lever i ständig lycka ändå. Motgång, personliga kriser och svåra tider kan ha sina positiva aspekter.

Eftersom förändring är oundviklig, så är det förändras till det bättre att vi vill Det måste åtminstone vara ganska naiva antagandet här: vi vill ha förändring till det bättre. Små förändringar i ditt liv, eller stora förändringar.

Vilka förändringar i ditt liv skulle du?

Människor har alla typer av problem som de vill lösningar. De vill ha en förändring av ett tillstånd eller en situation. Problemet kommer att reduceras eller försvinna helt.

Förändring kan vara intern eller extern, som är associerad med dig som person och din egen kreativ eller är relaterade till din omgivning (inklusive dina tillgångar).

Interna förändringar:

 • hälsofördelar (bättre än det nuvarande tillståndet)
 • bättre att kommunicera med människor
 • bättre relation till din familj
 • bli en bättre förälder
 • vara en bättre vän
 • vara en bättre människa
 • bättre självförtroende
 • bättre prestanda i skolan eller på jobbet

Ovanstående är interna faktorer som har just den person att göra. Förändringarna har skapat är intern. Så du har alla ändringar feeder mentalist är att den omedelbara omgivningen.

Andra förändringar som kan göra dig lycklig:

Du kan kontrollera dina interna förändringar, och du kan påverka yttre förändringar också. Du kan inte tvinga någon att vara din flickvän, åtminstone du inte kan tvinga någon att älska dig eller ha känslor för dig. Du kan inte styra andra människors känslor, men du påverka andras känslor.

All förändring börjar i huvudet

Börja med att använda din fantasi: Om du vill ha förändring, man börjar fantisera om förändringen i huvudet. Om du vill ha bli rik, blunda och föreställa sig hur en sådan förändring känns.

Människans förmåga att använda din fantasi en chans att prova alla situationer vi kan föreställa oss. Använd din fantasi för att ta reda på om den förändring du tror att du vill ha i livet är faktiskt den förändring du verkligen vill.

Använd din fantasi för att föreställa sig vad som skulle ha varit annorlunda om du hade haft bättre hälsa, mer pengar, varit bättre på att kommunicera, har en bättre vän, hade en bättre plats att bo eller vad som helst. Fantasin är det enda huvudet som sätter gränserna för vad som är möjligt att uppnå.

När du har räknat ut vilka (n) förändring (er) som du vill ha i ditt liv, gå vidare.

Då måste man titta sig själv i spegeln. Om det finns en inre förändring, nyckeln till förändringen i huvudet. Om det finns en extern förändring du söker, kan du börja ändra dig själv innan du kan få vad du vill.

Matematik och förändring

Förståelse om och beskrivning förändring är ett gemensamt tema för alla naturvetenskapliga, och tandsten har utvecklats som ett kraftfullt verktyg för att undersöka detta.

Om förändring från en matematisk punkt att skriva detta på Wikipedia:

"Functions arise here, as a central concept describing a changing quantity. The rigorous study of real numbers and functions of a real variable is known as real analysis, with complex analysis the equivalent field for the complex numbers. Functional analysis focuses attention on (typically infinite-dimensional) spaces of functions. One of many applications of functional analysis is quantum mechanics. Many problems lead naturally to relationships between a quantity and its rate of change, and these are studied as differential equations. Many phenomena in nature can be described by dynamical systems; chaos theory makes precise the ways in which many of these systems exhibit unpredictable yet still deterministic behavior."

Intellektuella människor som söker förändring kan finna inspiration, vägledning, och svaret i matematik. Matematik används för att bygga hus, bilar och vägar, när vi kommer att utforska universum, och kan användas som ett verktyg i de flesta sammanhang.

matematikern Pythagoras sa: Allt förändras, förblir ingenting.

Ändra glädjas

Om du går för förändring, buller, sade den rätta kvinnan Erna Solberg. Det är kanske också fallet om du ändrar något i ditt liv: Du måste göra lite upprörande med dig själv, och kanske även miljön.

En flicka kommer att förlora vikt. Hon förlorar vikt och blir tunn, så tunn, ätstörningar är smygande, och hon dör som följd. Ändra glädjas, om förändringen du vill. Det är viktigt att ha en klar bild i ditt sinne för vad du vill ändra, annars kan det leda till oavsiktliga konsekvenser.

"Om bara någon kunde berätta för mig vad jag ska göra"

Vad gör... Många vill ha förändring i deras liv. Problemet för många är att de inte vet vad de ska göra.

Ofta är det något som de verkligen vill var annorlunda, men de vet inte hur man fixar problemet, de inte vet hur man skapar förändring:

Om jag bara hade mer tid... Om jag bara hade mer pengar... Om jag bara visste lite mer... Om jag bara hade varit några pounds lättare... Om bara jag hade inte varit rädd för att flyga... Om bara jag hade slutat röka... Om jag bara hade lyckats få upp på morgonen... Om jag bara hade kunnat säga vad jag menar...

Människor är desperat efter en förändring, men vet inte vad jag ska göra.

Om du inte gillar ditt liv, eller delar av det, eller om du vill förbättra eller en uppgradering, så du måste ta reda på vilka förändringar man vill, och sedan ta reda på vad som krävs för att skapa en sådan förändring.

Förändring är lätt

Viktigt att tänka på när du vill skapa förändring i ditt liv:

 1. Ta reda på vilka ändringar du vill.
 2. Lär dig skapa den förändring du söker.
 3. Följ planen (detta är ofta den svåraste!)

Det svåraste är att ta reda vilka förändringar du önskar, och inte heller hur du skapar en sådan förändring, men att genomföra den krävs för att uppnå förändring.

Om du slutar röka, måste du inkludera stoppa att köpa cigaretter. Alla upplysta människor som vill gå ner i vikt vet vad de behöver göra för att gå ner i vikt. Problemet är att göra vad de redan vet.

Du vill ha förändring i ditt liv? Börja med att ta ett steg i rätt riktning, och fortsätt så.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.