Spara pengar

Spara pengar med några enkla tips. Det kan vara ganska enkelt att spara hundratals kronor i månaden. Pengar sparade är pengar du tjänas!

Spara pengar
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Jobba hemifrån

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Vill du spara pengar? Mycket få har full kontroll över konsumtionen, men med vissa förnuftiga spara tips som du kan minska kostnaderna på ett effektivt sätt utan att påverka din levnadsstandard.

Hur du kan spara pengar

Här är några bra tips för att spara för människor som vill spara pengar:

  • Aldrig köpa något du inte behöver.
  • Köp specialerbjudanden, men bara om det är något du faktiskt behöver.
  • köper inte något "eftersom det är billigt." Det är inte ett köp argumentet. Om du inte hade skulle ha haft det på fullt pris, är det troligt att det är något du inte verkligen behöver även om det är som erbjuds. Gul affischer som läser "50% rabatt! Rabatt!" kan vara en fälla.
  • Spara X% av din inkomst varje månad. Spara på hög ränta bankkonto, fond eller valutaspekulation.
  • Betala ner din skuld första djur (skulden med den högsta räntan).
  • Betala räkningar betalas. Efter mognad upplupen ränta och avgifter, är detta en helt onödig utgift. Ha en buffert i reserv (till exempel 3 månader betala) i händelse av oförutsedda utgifter. Detta säkerställer att du har möjlighet att betala räkningar i tid.
  • Samla alla dina lån om du kan få mer förmånliga lånevillkor och spara pengar.
  • spara pengar på lån, försäkring, el, mobil och andra fasta kostnader utredning, öka om det finns bättre erbjudanden. Använd sidorna finansportalen.no och telepriser.no och konkurransetilsynet.no. Och kom ihåg: använd inte pengar som du inte behöver (exempel: du behöver inte en dyr säkerhetsgarantiförfarandet i en mixer köpte Elkjøp, behöver du inte värma ditt hem på natten)
  • Spara skatt genom att få med alla de avdrag som du har rätt till, och göra gynnsamma skatteregler justeringar i privato ; ekonomi. Betala någon efterskott innan tidsfristen, kommer du inte intresse där också.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.