Försakring

Det finns många onödiga försäkringar, men vissa är nästan nödvändigt. Läs vad försäkring du bör ha, och vilka försäkringer som är praktiskt taget värdelösa.

Försakring
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Jobba hemifrån

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Livsstil, familjeförhållanden och privatekonomi varierar mellan människor, och därför finns det inget definitivt svar många försäkringsbolag frågor. Ändå finns det en viktig fråga som du måste tänka på innan du köper försäkring:

 • Kommer min ekonomi kan förstöras om jag inte har denna försäkring?

Denna fråga är en mycket bra utgångspunkt, och du bör använda det varje gång någon vill sälja dig en försäkring.

Om svaret är "nej", så också bör ditt svar till försäkringsbolaget säljaren vara "nej".

Om svaret är "ja", bör du överväga en försäkring av detta slag, men inte dra fördel av den första försäkringen Erbjudandet utan vidare. Kontrollera och jämföra olika erbjudanden om försäkringar.

Försäkring för den huvudsakliga

Det är viktigast för dig och som kan ge dig ersättning om den gör det, kanske du vill försäkra.

Vad är viktigast för "folk"?

 • Din familj och dig själv. Livet har ett värde som är större än vad som kan mätas i pengar, men vad händer när det inte borde hända, händer egentligen? Sjukdom, funktionshinder, död. För olyckor och stora och oväntade katastrofer och tragedier bör försäkra sig själva och sin familj.
 • förvärvsinkomst. Vad händer om du inte kan arbeta? Kan din familj överleva utan att arbeta din inkomst? För de flesta människor är svaret nej, och du bör försäkra dig mot förlust av löneinkomsten för att du blir avstängd.
 • hus, din bil och dina tillhörigheter. Som regel är det tillräckligt att göra bostäder, möbler och nyare fordon eller stuga, båt, dyrbara konstverk och annat av större värde som du äger. Du behöver verkligen inte en försäkring för varje dator eller mobiltelefon som du köper. I Sveriges konsumenter välsignad med bra garantier, men om du är klumpiga och mobil Gari ledare följde nog inte den privata ekonomin behöver. De flesta människor har mycket bättre marginaler än så.

Dessa försäkringar behöver

I klartext betyder detta att människor ska få följande försäkring:

 • Barnförsäkring om du har barn. Barnförsäkring är en mycket viktig försäkring, men många familjer ignorerar helt. Har råd de inte täckning? Att inaktiveras barn kan vara en enorm hjälp för barn med ett barn försäkring. Också överväga behovet av politiska barn försäkringsförmåner om barnet drabbas av sjukdom i en begränsad tid.
 • Livet ger efterlevande en försäkringspremie om den försäkrade avlider. Alla, med undantag för separerade, ska ha en sådan försäkring.
 • invaliditetsförsäkring ger ekonomisk ersättning om du eller en familjemedlem blir inaktiverad.
 • Hemförsäkring om du är full besittningsrätt. Om du hyr, tror du inte av detta, och om du bor i bostäder vanligtvis gå in hyran.
 • Egendomsförsäkring är smart och ger ekonomisk kompensation om det finns en brand, stöld eller flera andra händelser som gör att ditt hem innehåll är skadade eller saknas.
 • Bilförsäkringar består av en skuld och skrov försäkring. Ansvaret måste i Sverige är det obligatoriskt, men skrovet undøvendig på äldre bilar (användarkontroll vår fråga att ta reda på om du behöver skrovet, kommer ekonomin att lite för skarp snäpp om fordonet måste skrothögen?). Delkasko försäkring kostar mindre och är ett alternativ som täcker en del, till exempel stöld och glasrutan, men inte om bilen är totalt.
 • Försäkring är okej att ha. Det är en försäkring som många faktiskt få användning för i förhållande till sjukförsäkring eller hemförsäkring som de flesta (tack och lov) inte behöver ta ut priset. Försäkringen täcker sjukdom när du reser, stöld, olyckor, med mera.
 • Försäkring av båt, stuga, konst och andra icke inngåri andra försäkringar. Djur konst och hantverk kan vara smart att försäkra. Camping och semester vanligtvis nödvändigt att teckna försäkring för.
 • tilläggsförsäkring: Vi har nu skrivit om försäkring för de flesta människor, men det finns många särskilda villkor. Är du egenföretagare överväga en extra försäkring för sjukdom och inkomstbortfall. Är du en sångerska som gör miljontals av din röst, bör du överväga en kompletterande försäkring.

Detta är en hel del försäkringar, men ett minimum om man vill vara på den (alltför) säker

Försäkring du behöver inte

När det gäller de försäkringskrav folket behöver inte, så vi svarar bara: Allt annat. Detta svar kommer med många kvalifikationer och undantag förstås.

Glöm göra småsaker och vad ger dig de låga premier som Stari jämfört med vad du betalar ditt försäkringsbolag. "Säkerhet avtalet" och värdet försäkring är något du behöver.

Har du en hund, katt eller annat husdjur, gör du inte det då försäkringspremien är mycket låg, och fåren delvis finansieras av staten. Under vissa omständigheter, om hästen är en enastående tävlingshäst men kan det vara klokt att teckna en försäkring.

Sammanfattning

Se till att vad som är viktigt i livet och som kan ge dig ersättning om du förlorar det: familj, dig själv, arbete, inkomst, hem, bil, båt och värdefulla artefakter.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.