Finansiell rådgivning

Finansiell rådgivning är inte alltid vad det verkar. Även de mest trovärdiga svenska företag kommer med dåliga råd till sina kunder. Akta dig för vargar i fårakläder!

Finansiell rådgivning
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Jobba hemifrån

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

I många fall finansiella rådgivare i mer av en säljare än en kurator. De dekorera sig med titlar som "finansiell rådgivare", "marknadsföring konsult" eller "investeringsrådgivare". Bakom fasaden är de fortfarande bara säljare som i första hand vill tjäna pengar på sina kunder.

Rådgivning i finansiering är en smutsig verksamhet. Liggande skurkar utan moralisk ryggrad är inte precis en bristvara i den här branschen.

Naturligtvis finns företag som gör ett bra jobb, och att trots allt goda råd. Problemet är ofta att kunderna kommer att gå spegla en annan riskprofil än som är fallet, eller så har de högre förväntat avkastning än vad som är verklighet.

Det är lätt att luras. Vältaliga män med band och svarta kostymer som är bra på att sälja kan övertyga människor att investera i nästan vad som helst. De hällde in med ansökningar om att investera i värdelösa besparingar och høyrisikable projekt.

fasaden är alltid lockande. Utsikterna som lovar rikedom och framgång, och att mellan raderna lovar att göra en massa pengar och uppnå en hög avkastning.

Investeringar i kunskap, eller vill du litar på säljaren?

Investera aldrig i något du inte har kunskap om. Sätt dig i den produkt eller företag du investerar i. Om du inte förstår vad produkten är, och om du inte förstår de risker och förmåner i samband med denna produkt, är det bara glömmer att investera pengar här.

I de flesta fall är det dumt och naivt att lita på säljaren om du har en brist på kunskap. Det kommer vanligtvis att vara i säljarens intresse att du kan uppnå bra avkasstning så du är en nöjd kund, men i många fall kommer du att få en felaktig bild av risk och avkastning produkten innebär.

Kom ihåg att investeringar rådgivare i banker och investmentbolag i första hand är ute efter dina pengar. Är det felinvesteringar är den som förlorar, de fortfarande tjäna pengar på avgifter och kan ta den risk som passar bäst.

Strukturerad besparingar

Strukturerade sparande är en investering som har främjat finansiella institutioner i Sverige.

sätt dessa produkter har marknadsförts visar hur giriga banker och investmentbolag har. De har gått bakom ryggen på folket och vill att deras kunder till öra. Kunderna hade en annan bild av risk och avkastning än var faktiskt fallet.

Aggressiv marknadsföring av dessa produkter förbjöds av Finansinspektionen i 2008, men innan förbudet kom det var beläget nästan 50 miljarder i Sverige med finansinstitut och en stor del av detta inkluderar strukturerade produkter från kunder som inte kände om vad de faktiskt hade investerat i.

Dessa sammansatta produkter har varit så svårt att förstå att även högutbildade ekonomer svårt att förstå vad som verkligen sålde. Hur då skall den normala kunden att förstå vad de egentligen inveterer i?

Svindel och scams i din nätbank

Kända finansiärer och professorer har sagt att strukturerade produkter är bluffar, och att banker och finansinstitut har känt om dessa produkter var bedrägeri från början till slut.

Tidigare finansmannen Bernard Madoff är en av de största scammers, men långt ifrån den enda boven i finans.

I Sverige finns det gott om giriga finansiärer som är ute efter dina pengar. Glöm inte nästa gång du pratar med en till synes trevlig säljare. I ena stunden han delar sina personliga erfarenheter och prata om helgens trevligaste händelse, strax efter att han berättar en fantastisk investering som du inte har råd att missa.

Se upp för giriga banker, slingrande djävlar och lögnaktiga fuskare

Bli expert själv och tjäna mer pengar

litar inte bankerna berätta längre. Samla information på egen hand, bli en expert själv, och lära sig att tjäna pengar i ekonomi utan att använda bank eller andra finansiella institutioner som mellanhänder.

är lättare än många tror att få en god avkastning på en oberoende handels-och valutahandel. Självklart måste du ha ett minimum av kunskap, men detta kommer som du får erfarenhet. Ingen föds med kunskap om valutahandel, dessa är saker som kan läras och även de allra bästa startade från noll. Kunskap är nyckeln till att tjäna en massa pengar.

Kunskap om investeringar har ett ekonomiskt värde i sig, och genom att vara aktiva i valutahandel och aktiehandel kommer inte bara att ha möjlighet att tjäna mycket pengar, kommer du också lära dig hundratals användbara knep som kan berika dig på alla möjliga sätt.

Sverige har ett stort antal möjligheter att bli rikare, och du behöver inte en bank eller arbetsgivare för att hjälpa dig. Vi har flera tips för dig om hur du tjäna pengar på egen hand.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.