Undvika skatt

Hur du kan undvika skatt ock betala noll skatt? Ta reda på hur du kan undvika att betala skatt här. Läs vår guide till att undvika skatter lagligt.

Undvika skatt
18. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Snabba cash

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Skattesystemet är inte alltid rättvist: Medan vissa måste betala över 50% skatt på en inkomst på 600.000, kan andra som tjänar miljoner undvika att betala skatt alls.

Varför ska du betala skatt, när någon som tjänar mer än du inte gör det?

Sanningen är dock att i verkligheten är det inte alltid lönsamt att vara befriad från skatt.

Tjäna pengar och uppnå hög nettoinkomst

Skatteplanering är överskattat. Det enda som betyder något i slutändan är hur mycket du tjänar och hur mycket av det du får behålla när alla kostnader tas bort. Ha fokus på att tjäna en massa pengar så du har råd att betala lite skatt!

Använda våra guider, och du kan tjäna en massa pengar:

  • Valutahandel är ett sätt att tjäna pengar på de ständiga förändringar i valutakurser.
  • Aktiehandel är något som många människor är bekanta med, tjäna pengar att investera eller handel i företag. Daytrading är en stor möjlighet för dem som har tid att titta på marknaden varje dag. Många möjligheter och du inte är begränsade till daytrading på dagen, det finns många möjligheter för handel hela dagen!
  • Få högre lön: Att vara anställd och vanlig anställd gör det svårt att bli rik. Det minsta du kan göra är att försöka påverka arbetsinkomst genom att få bättre lön.
  • Tjäna pengar på internet: Det finns många möjligheter att göra en förmögenhet på nätet, har vi gjort en lista över de bästa sätten att tjäna pengar på nätet.

Noll skatt på låga inkomster

Låg inkomst och hög netto kan ge nollbeskattning. Men det finns ingen önskvärd situation. Även om det betalar lite skatt isolering kan ses som en fördel, liksom den allmänna situationen ofta ointressant.

Om du har låg inkomst och stora avdrag kan du avsluta sedan med noll skatt. Detta kan dras av som

Det gäller till exempel om du har låg inkomst och andra avdrag som hög föräldrapenning, realiserade förluster i aktier eller särskilda bidrag för sjukdom.

Exempel:

Markus har ett privat bolag, och tar inte lön för sig själv. Istället tar han utdelning från företaget, och betala 28% skatt på utdelning. Gross avkastning är 260.000, men han har också stora avdrag - inklusive avdrag för resekostnader, minus räntekostnader och exklusive realiserade förluster på aktier om totalt 348.000. Det innebär Markus måste betala skatt det året, och sluta med noll skatt. Resten kommer att överföras till mindre bra nästa räkenskapsår.

Noll skatt för rika människor?

Rika människor eller personer med höga inkomster kan också undgå skatt.

Vi bör komma ihåg att många rika människor som betalar skatt privat, betalar skatt genom sina bolag.

Vissa misslyckas dock trolla bort skatten mirakulöst.

Sverige är ett skatteparadis för rika människor, enligt en svensk professor i nationalekonomi. Ändå väljer några av de rikaste i Svrige att flagga ut både sina företag och egen förmögenhet.

Så hur kan någon som har mycket pengar få möjlighet att betala mindre skatt, låg skatt eller ingen skatt alls? Principen är densamma här: det kommer att ha större avdrag än inkomster.

En fullständig översyn av dina möjligheter att undvika skatt, kommer att innebära att titta på tusentals aspekter av skattelagen och lagen om mervärdesskatt.

Skatt är en betydande kostnad

I själva livet är skatt den största kostnaden de flesta av oss har. Det är därför klokt att du titta på hur du kan minska din skatt till ett minimum.

Ser vi det hela i perspektiv, är inte nollbeskattning samma som låg eller ingen personlig inkomst. Eller har stora avdrag är större än de totala intäkterna.

Att ha nollbeskattning är inte så lukrativ i verkligheten som det ser ut på papper. Skatt listor berättar inte hela sanningen, och betala lite skatt, även om de har stora inkomster, innebär oftast att du har stora avdrag. Och stora avdrag är förknippade med höga kostnader.

I korthet kan man säga att om du vill betala noll i skatt så att du bara kan se till att förlora en massa pengar i aktier, eller har stora kostnader på att ge skattelättnader. Är förmodligen inte så många som är intresserade av att bli noll när den skattskyldige.

Penningtvätt och olagligt arbete

Ha granne stor bil, en glamorös villa, och alla för en hög levnadsstandard i termer av inkomst och förmögenhet?

Penningtvätt och olagligt arbete är olagliga metoder för att undkomma skatten.

Kassör kräver endast skatt på den del av inkomsten som är synlig till Skatteverket. De som döljer sin inkomst kan få nollbeskattning.

Lyckligtvis är det inte lätt att engagera sig i svartarbete eller penningtvätt i dag, är sannolikheten att bli utsatt mycket stora, och en uppenbaras kan du riskera en lång tid bakom galler.

Att trycka sina egna pengar, det finns några som försöker på. Även om det bara gäller förfalskning av en 50 dollarsedel är allvarlig nog, och om moral inte slutar en från att träffa falska sedlar, så ska du åtminstone göra det kriminella risk. Sannolikheten för att åka fast är extremt hög.

Penningtvätt och monetär fusk ger personen en lång mening, höga böter och fängelse.

Börja tjäna pengar, inte undvika skatt

I det stora hela är det hur mycket pengar du tjänar ska vara ditt fokus.

Den verkliga dina utgifter bör minimeras, men samtidigt måste man få alla avdragsgilla utgifter när du rapporterar till Skatteverket.

Du kan inte bli rik genom att vara noll skattebetalare. Ingen har blivit rik genom att betala noll i skatt.

Om man ska vara rik, så är det hög nettoinkomst tillämpas. Det innebär att du kommer att vara kvar med mycket pengar efter kostnader dras, inklusive skatter och avgifter.

Tjäna mer, spendera mindre och vara måttlig med hänsyn till skatteplanering: fokus på låga skatter i sig är ofta missriktade. Naturligtvis bör man dra alla avdrag du har rätt, men det i allmänhet inte kommer att betala för att ha stora avdrag - då detta också innebär högre kostnader. Och stora utgifter innebär lägre nettoresultat.

Många rika människor faktiskt inte med skatteplanering alls. De gör inga större verksamhet för att sänka skatterna. Istället fokuserar på att skapa välstånd, tjäna pengar och minimera kostnaderna. När din deklaration är i sin tur en bör dock inte vara blygsam, och alla avdrag du har rätt till anges.

Du kan inte ändra skattelagstiftningen om du inte är en politiker i TLI läge att göra det, eller lobbying mot sådana makthavare.

Det enda du kan göra är att anpassa. Om skattetrycket i sig är ett problem för dig, är lösningen att flagga ut. Det finns många länder som har billigare skatt än Sverige.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.