Få högre lön

Det kan vara möjligt att få högre lön utan att göra förändringar i intensitet eller varaktighet i ditt arbete. Här är några tips om hur man får högre lön.

Få högre lön
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Snabba cash

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det bästa sättet att få högre löner måste vara att skapa sin egen inkomst. I början kan det mycket väl vara som ett komplement till den inkomst du redan har, så småningom kanske du kan leva endast av nya intäkter.

Det finns många sätt att tjäna pengar, och det är väldigt viktigt att vara medveten om att man inte behöver begränsa sig till bara en inkomstkälla.

Möjliga inkomstkällor:

Finans: Använda pengar för att tjäna pengar:

Tips: Prova eToro (börja handla nu eller prova en gratis demo)

Hur man får högre lön för samma arbete:

  • Byte av arbetsplats.
  • Individuella avtal.
  • Organiserad strejk.
  • Förhandla högre lön

Varför ska ditt företag / din arbetsgivare se till att du får en högre lön? Kan du argumenterar tillräckligt bra för att ta upp denna fråga redan bör säkras.

Det är mycket viktigt att du vet vad du är värd i kronor och ören, för ditt företag. Jämför också med löner i andra företag, särskilt om du är i den offentliga sektorn där lönerna oftast är lägre än i den privata sektorn.

För att flytta upp en löneklass, eller få bättre betalt, finns många saker du kan göra själv. Resten av den här artikeln kommer att ge tips och inspiration om hur du kan få högre löner.

Pengar är inte allt! Förhandla andra varor än högre löner: Glöm inte resten: Som medarbetare ska du också uppskatta fördelarna, bra pensioner, säkerhet, trivsel, karriärutveckling, relevans när det gäller kunskaper och / eller utbildning. Potentiell lön för din position i ditt arbete, och möjligheten att klättra på karriärstegen i förhållande till din aktuella position - allt detta har ett värde.

Ta reda på hur mycket det materiella är värt i pengar: Hur mycket är fri tillgång till gym, bio eller annan fritid värt för dig i kronor och ören? Vad missar du när det gäller framsteg i ditt nuvarande arbete?

Samla andra jobberbjudanden

Om du vet att din arbetsgivare behöver dig, kan du försöka att hämta liknande jobberbjudanden. Om målet är att hålla ditt nuvarande jobb, men att få en högre lön, kan du hävda att du har blivit erbjuden ett liknande jobb i ett annat företag som kommer att betala dig mer.

Använd instinkt / intuition (eller kalla det vad ni vill!) för att bestämma när det är dags för förhandlingar. Chanserna att få godkännande löneförhöjning ökar om du går in i löneförhandlingarna när tiden är rätt för det - det är då du måste använda din magkänsla!

Har du fått lovord av chefen, beröm från kunder, mer ansvar eller en ledande roll i ett projekt, kan vara dags att be att få högre lön.

Svårt att få högre lön?

Fler och fler människor väljer att starta upp för sig själv och vara sin egen chef. Men om du fortfarande är anställd, kan du komplettera din inkomst.

Det möjligheter att öka intäkterna oavsett om du arbetar mer i din nuvarande position. Vad man kan göra är att hitta lukrativa extra intäkter som du kan ha vid sidan av jobbet.

Extra intäkter har fler fördelar än att du får mer pengar där och då. Kanske kommer det att visa sig att extra inkomster blir så stora att de kan ersätta ditt nuvarande jobb. Sådana möjligheter är i fokus här - detta beror på att en mängd olika inkomstkällor kan ge dig personlig och ekonomisk frihet, vilket är långt mer krävande än om du är beroende av bara en inkomstkälla.

Skulle du vara anställd eller arbetsgivare?

Det vanligaste sättet att förbättra sin lön är att etablera företag och bli sin egen arbetsgivare.

Det är ingen hemlighet att de som har eget företag ofta tjänar mycket mer pengar än de som är anställda i ett företag.

Jobbar du för att göra någon annan rik, eller sträva efter att bli rikare själv?

Utifrån en lönsperspektiv är det inte lika attraktivt på lång sikt att vara anställad. På kort sikt kan du som medarbetare samla värdefulla erfarenheter som du kan dra nytta av senare när du startar upp för dig själv, och så det är inte bara negativt att vara arbetstagaren.

Statistiken talar för sig själva: Majoriteten av de rika har ingen arbetsgivare som betalar lön. De är antingen:

  • ägare av sin egen verksamhet
  • egenföretagare
  • investerare
  • eller de hittade andra oberoende sätt att tjäna pengar.

Det finns undantag, och arbetarna kan tjäna bra också. Vissa chefer, advokater, arkitekter, läkare är exempel på arbetstagare som betalas väl.

Om du vill tjäna mycket pengar, så det lönar sig att arbeta självständigt!

Det bästa sättet att få högre löner

Det bästa sättet att få en högre lön är att ta saken i egna händer.

Som medarbetare ska du naturligtvis försöka att uppnå högsta möjliga lön, men som anställd, finns det ett tak för hur mycket du kan tjäna. Är du en entreprenör, finns inget sådant tak.

Det mest effektiva sättet att få högre löner, tror vi är genom att skapa en kontinuerlig ström av intäkter. Vår hemsida är en gratis resurs som ger många bra tips och inspiration på detta område.

De flesta människor har en huvudinkomst, och för de flesta människor det handlar om inkomster från arbetsgivaren. Många kompletterar också inkomster från hyresgäster eller investeringar i aktier eller även valuta. Men där stannar det för de flesta.

Gå upp mer lön

Om du inte är nöjd med att vara på lönenivå du är på idag, varför inte göra något åt det? Du har många alternativ för att öka dina intäkter!

Det är klokt att prova många möjliga inkomstkällor, vi har massor av tips om hur man tjänar pengar. Då kan man även identifiera vad som fungerar bra, och vad som inte fungerar alls. Mycket av det vi beskriver på vår hemsida för att tjäna pengar är baserad på metoder som genererar inkomster helt eller delvis på autopilot.

Om du börjar leta, kommer du förmodligen snart att hitta många potentiella extra inkomster till din vanliga inkomst.

Till exempel, om du börjar med forex trading är det möjligt att tjäna pengar på att spekulera i förändringar i valutakurser. Dessutom finns det många möjligheter för dem som vill tjäna pengar på internet. Inledningsvis nämnde vi flera exempel (högst upp på sidan).

Få en högre lön

Får du den lön du förtjänar? Som medarbetare ska du kräva de högsta lönerna. Dessutom bör det noteras att den absolut bästa sättet att få högre lön för de flesta människor är att vara sin egen chef. Vi gillar särskilt möjligheterna som finns inom att göra olika saker på internet och tjäna pengar på det.

Använd de råd som ges i denna artikel, och du kan dubbla din lön under ett år!

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.