Bli rik på aktier?

Vill du bli rik på aktier? Genom att begränsa förluster och maximera vinster, kan du också bli rik på aktiehandel. Har du råd att inte handla aktier?

Bli rik på aktier?
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Snabba cash

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Prova aktiehandel nu

För att köpa eller sälja aktier behöver du använda en aktiemäklare. Det finns många aktiemäklare på nätet, men eToro är bra. Här kan du handla CFD:er i aktier, valutor, crypto, råvaror, optioner och annat.

Prova eToro till aktiehandel, och trading och social trading i crypto, valutor, råvaror och mer.

Gratis demo till aktiehandel här!

Pengar ska inte läggas i banken

Har du pengar på banken, så riskerar du att förlora pengar. Detta beror på de låga räntorna som äts upp av inflationen och skatter.

Du har också en alternativkostnad: Du kan få en större avkastning på investeringen genom att sätta dina pengar på aktiemarknaden än i banken.

Människor som sparar endast i banken har sämre ekonomin!

Aktiehandel kan göra dig rik

För att tjäna pengar på aktier du köper aktier som vill stiga i värde, och sälja när de har gått upp i värde.

Det låter så enkelt att bli rik på aktiehandel:

Köpa lågt och sälja högt, så vill du tjäna pengar och bli rik bråttom på aktiehandel... Eller? Under de senaste åren har det faktiskt ofta varit så enkelt. Vi har haft en fantastisk ökning av utbytet, och även färska investerare har tjänat en massa pengar.

De som har analyserat aktiemarknaden har tjänat en fantastisk avkastning också.

I detta dokument fokuserar vi på att åtgärda följande ämnen:

 • Hur man blir riktigt rik på aktier
 • Vilka investerare bör följa?
 • Investeringsstrategier
 • Riskhantering och stop-loss
 • "Parpir-handel"
 • Hur man tjänar pengar i stigande och fallande marknader
 • Hur man blir rik på lager?

Det finns så många sätt att tjäna massor av pengar på aktiemarknaden. Vi måste bland annat ta hänsyn till var i världen du vill investera, vilka sektorer att investera i, psykologi marknaden och mycket mer.

Det hjälper alltid att hålla ett öga på vad experterna gör. Även om vi har köpt allt tillgängligt av aktieböcker och information om Warren Buffet och andra legendariska investerare. Mycket intressant läsning, men det hjälpte oss inte att bli bättre investerare. När allt kommer till kritan, kan det vara fördelaktigt att ta ett steg i taget.

Ska du starta ett IT-företag så bör du inte använda Bill Gates-historien som ett exempel för att hantera ditt företag. Du är välkommen att läsa så mycket du kan om Microsoft, men resultat genereras av åtgärder, inte genom att läsa böcker...

Och på samma sätt: siktar du tjäna en miljon på att investerare bör du inte göra som Warren Buffet du ska investera. Buffet är en av världens rikaste människor, men han är inte ett bra exempel att följa. Börja smått och bygga egna strategier.

Warren Buffet är inte lätt att kopiera för dig som privata investerare, eftersom hans förmögenhet har passerat 50 miljarder dollar och inte kan använda sin tid i att investera i "små" företag. Med en sådan rikedom kommer det att vara ganska begränsade i vad du kan investera i, med tanke på att du ska göra din egen forskning och uppföljning med relevanta investeringer.

Vilka investerare bör jag följa?

För det första måste du ha din egen utvärdering för att lyckas som investerare.

Du måste lyckas med din investeringsstrategi. Kopiera inte andras rörelser i aktiemarknaden.

Eftersom det är bara din egen analys som kommer att vara avgörande, liksom eventuella helt objektiv teknisk analys. Programvaran analyserar marknaden och enskilda aktier baserade på avancerade beräkningar kan också vara till stor nytta.

Strategier i aktiemarknaden

Hemligheten med en god investeringsstrategi är att begränsa förlusterna de gånger du är fel, och maximera vinsten när dina aktier stiger i värde.

Genom att begränsa förluster och maximera vinster, varje gång, kan du göra fel tio gånger för varje gång du har rätt, och ändå tjäna bra pengar.

Ibland kan du även sälja en aktie som stiger i värde, till förmån för att investera i en aktie som väntas stiga ytterligare i värde.

Hopp och tro i aktiemarknaden

Aktiehandel handlar om disciplin, och är definitivt inte om hopp och tro. Hopp och tro är något vissa människor gör i kyrkan.

Som investerare måste du baserat dig på kunskap för att förutsäga händelser i aktiemarknaden.

För att välja rätt aktie (den som växte mest i värde) måste du ha självdisciplin. Varje gång du har fel, måste du acceptera det, och komma ut så fort som möjligt.

Stop-Loss

Tricket är att räkna ut när du har fel på ett tidigt stadium, och sedan identifiera de andra investeringsmöjligheter som du har.

Definiera din stop-loss nivå: Går din aktie ner till X kronor, måste du sajla aktien.

Att placera stop-loss är inte ett problem i teorin. Utmaningen är rotad i psykologi, och det kan vara svårt att acceptera förlusten, särskilt om du har haft flera olyckliga investeringar.

En lösning är att ställa in automatisk stop loss, men även då kan du avbryta försäljningen om du får tid. Problemet löses bäst genom att utveckla en strategi som är lönsam över tid, och att du har tillräckligt med disciplin för att genomföra din strategi.

Hur man tjänar pengar på aktier?

Här är några viktiga punkter när det gäller att tjäna pengar på aktiemarknaden:

 • Köp billigt och sälja för mer
 • Begränsa förlusterna
 • Maximera vinster
 • Utveckla din handelsstrategi
 • Förstå marknaden och psykologi i aktiemarknaden
 • Få allmän information om aktieplacering
 • Skaffa dig information om marknader, branscher och företag
 • Självdisciplin, för att följa din aktiestrategi
 • Kunskap och erfarenhet, erfarenhet, erfarenhet...

Köpa billiga = köpa på botten?

Observera att å köpa billigt och sälja dyrt, är inte samma sak som att köpa på botten och sälja på toppen.

Det är oerhört svårt att förlita sig på en strategi som syftar till att köpa när aktiekursen är på en låg nivå, sedan sälja din aktie när den har nått en topp. Om du göra det, är det ofta en fråga om ren tur - i motsats till att sälja billigt och sälja dyrt, där kunskap och erfarenhet har haft mer att göra med det än tur.

Sätt att tjäna pengar på aktier

Det finns många sätt att tjäna pengar på aktier. Till exempel kan du välja små vinster, eller du kan få i värdestegring över tid som långsiktig investerare. Och inom dessa kategorier igen, det finns många olika grenar och strategier.

Möjligheterna att tjäna pengar på aktiemarknaden är lika oavsett marknadens riktning (fallande eller stigande marknad).

Det är möjligt att tjäna pengar när aktiekurserna faller. Det görs genom shorting. Om aktiekurs går upp när i en short förlorar du pengar. Du är i princip obegränsad hur mycket en aktie kan stiga, och shorting är mycket mer riskfyllt än vanlig aktiehandel.

Att handla "på papper"

Det finns mycket att sätta sig in i när du ska handla aktier. Börja med "trading på papperet", det betyder att du föreställer dig att du handlar aktier, även om du faktiskt inte har köpt något, och sedan ska du se hur du om du har tjänat pengar eller förlorat pengar.

Psykologi och aktiehandel

Det finns en gräns för vad man kan lära sig av fiktiva investeringar. Orsaken till detta är förankrat i den psykologiska inverkan på aktiehandel:

Psykologi en avgörande faktor i all handel med värdepapper. Därför är det bättre att investera ett belopp du har råd att förlora, men också tillräckligt stor för att vara tråkigt att förlora - så får du en mycket mer realistisk lärande period, som kommer att vara ovärderlig senare.

Slutsats: Hur man tjänar pengar på aktiemarknaden

Vi har skrivit om de grundläggande principerna för att tjäna pengar på aktier.

Nu kan du också prova att handla aktier med ett belopp som du är bekväm at riskera på aktiehandel.

Några avslutande tips om aktiehandel:

 • Ställ stop-loss, och bestäm hur mycket du är villig att förlora innan du säljer aktien.
 • Ange ett mål för hur mycket du förväntar att aktien ska gå upp (eller ner om du "shortar").
 • Aldrig investera mer än du har råd att förlora.
 • Investera på aktiemarknaden så snabbt som möjligt, få ett konto med din mäklare och börja investera eller handla med riktiga pengar så snart som möjligt.
 • Det kan vara klokt att vara försiktig i början.

Tjäna mycket pengar på valutahandel

Stokholmsbörsen och aktiemarknaden världen över präglas av osäkerhet. Alternativt kan du prova valutahandel / forex trading.

Några av fördelarna med handel på valutamarknaden är likviditet och du kan tjäna massor av pengar, även om insatserna är låg.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.