Tjäna pengar genom att blogga

Många människor vill tjäna pengar blogga. Det är inte så lätt som man kan tro, men om tonårsflickor tjäner miljoner på sin blogg, hur svårt kan det egentligen vara? Här är tips om hur man tjänar pengar på sin blogg!

blogging blogga tjäna pengar
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tjäna pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Många i Sverige tjänar bra pengar genom att blogga. Du kanske undrar hur en bloggare kan skapa intäkter, vi kommer snart tala om det också, men nu:

Vissa bloggare tjäner 100.000 kronor per månad!

Vissa tjänar väldigt mycket på sina bloggar, vissa svenska bloggare i 14-16 års ålder tjänar mer än sina föräldrar kombinerade! Om en tonåring kan tjäna över 100.000 kronor i måenden, så kanske du också bör kunna hantera det?

Vi tittar på hemligheten till vissa bloggare:

Vissa svenska bloggare har tjänat bra pengar på sin blogg. och den gemensamma nämnaren för många bloggare är att de fokuserar på frågor av intresse för många, till exempel smink, kläder, mode, eller de spelar kroppen och könet, mer eller mindre omedvetet. Det är inte bara tjejer som tjänar bra blogg, liksom många pojkar hämtar pengar på sin blogg.

Om en tonåring kan tjäna hundratusentals per månad på bloggen, kan du också det:

Det är bäst att börja med en bra och billig lösning för att du ska lyckas med att blogga. Börja med att få din egen blogg, domän och webbhotell på Bluehost.

Börja blogga: Vad du behöver

Många i Sverige tjänar alltså mycket pengar på sin blogg, och en del tjänar upp till flera tusen kronor om dagen. Andra tjäna inte så mycket.

Vad du måste göra detta innan du kan börja tjäna pengar på blogg:

  • Domän till din blogg (som dinblogg.com eller något mer catchy, lätt att komma ihåg...)
  • Hosting till din blogg (här lagrar du dina datafiler, dvs bilder och blogginlägg etc.)

Du kan köpa billiga domäner på Bluehost, här har du också ett bra webbhotell + gratis domän för dem som beställer webbhotell, något du måste ha för att starta blogg på nätet. Undvik gratis lösningar, bloggare som tjänar mest använda egna hosting tjänster till sin blogg.

Bluehost ger dig en möjlighet till att skapa en blogg enkelt via sina system. Domän är gratis tillbehör till alla som beställer webbhotell här.

Vilken domän ska du välja?

Alla vet vad domän är. Vad många människor fortfarande inte känner till är domänen väljs.

dåligt val skulle vara en sådan mittnavn.blogger.com - en allvarlig bloggare väljer att inte en sådan underdomän. Du måste få din egen domän, t.ex. mittnavn.com eller mittkallenavn.net.

förnamn plus något annat som passar kan också fungera bra. Exempel:. Terjegutten.com

du har ett särskilt intresse (som inte) så kan du säkert använda den i ditt domännamn till din blogg. Till exempel mobilnerden.com. Ett domännamn som beskriver dig själv eller din status kan också vara till hjälp. Till exempel fotballfrue.com.

Viktigt att tänka på när man köper domän:

Inte använda gratis subdomäner. En blogg måste vara på en separat domän, inte i en billig (gratis ) underdomän. Betala för hosting, kommer det att betala sig alltid om du gör pengar på din blogg.

Gratis bloggar är reklam och en hel del dold kod som samlar in information om dina besökare och mycket oönskade funktioner som vi inte gå in på här. Det har skrivits om många gånger tidigare, och slutsatsen är alltid att du ska köpa din egen domän och egen server utrymme, speciellt om du förväntar dig att tjäna pengar på din blogg.

Använd en bra webbhotell. Den vi har rekommenderat ovan att du ser Bluehost. Detta beror på att det inte finns någon tjänst på nätet som är bättre om du förväntar dig att få en billig lösning och också ett enkelt sätt att skapa och underhålla en blogg.

Design för bloggen

Du kan skapa din egen design eller använda färdiga WordPress design (de är gratis på Bluehost sätt). Om du vill ha en mer professionellt ut, fråga någon som vet vad de ska designa din blogg. Dessutom är det inte så svårt att skapa en blogg själva utformningen snarare något du kan enkelt göra med ett foto kamera och en fri bildredigeringsprogram, är sannolikheten stor att du har ett sådant program redan är installerat på din dator.

Att tjäna pengar blogga

Sedan kommer vi till vad många har förmodligen väntat på. Hur kan det spara pengar på sin blogg?

  • Är din blogg populär så detta är aldrig ett problem. Har du 500 besökare eller mer per dag, kan du ta igen lätt annonsörer.
  • Du kan också sälja dina egna tjänster eller marknadsföra dig själv genom din blogg, vilket kan ses som ett indirekt inkomstkälla (använda bloggen för att få jobb och externa tjänster, till exempel).

problem är att många bloggar är aldrig populärt. De kan ha 50 regelbundna läsare, men hur får man 1000 till 100.000 läsare till sin blogg?

Trafiken är nyckeln. Om du får trafik till din blogg, då du tjäna pengar. Det är inga problem att tjäna pengar på en blogg så länge trafiken är där.

att få trafik till din blogg, rekommenderar vi att du använder denna Submitter-tjänst, som är hjälper dig att få, fler läsare via sökmotorer. Effekten kanske du vill först titta efter 1-2 månender, men det kommer multiplicera antalet läsare och är verkligen värt det. Klicka på länken för mer information.

Lätt att tjäna pengar på att blogga...

Du kanske har hört om webbplatsen Blogga och tjäna pengar med denna guide som visar dig alla "hemligheter" hur man tjäner pengar på att blogga. Detta är en mycket intressant guide, vi rekommenderar den sidan till alla som vill börja bloggare. Här finns många tips som ganratert kommer att göra dig rikare!

Prova också denna sajt om att tjäna pengar online. Detta är ett mycket bra system som visar hur du kan tjäna pengar blogga och andra typiska online-aktiviteter.

Med dessa tips kan du skapa en blogg och tjäna pengar redan i dag, och så småningom börja tjäna riktigt mycket pengar på att blogga. Detta är inte gjort i en handvändning, men som vi sade i början.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.