Hur man tjänar pengar

Människor är uppenbarligen intresserade av att få ett svar på denna fråga: Hur tjänar man pengar? För att verkligen förstå hur man tjänar pengar, måste du förstå vad pengar är. Lär dig att bli en magnet för pengar!

Hur man tjänar pengar
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tjäna pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Vad är pengar?

Pengar fungerar som bytesmedel.

Fori tid var pengar något helt annat än vad den är idag. Tidigare representerade ett annat värde pengar, ofta guld. Så hade du 1000 miljoner motsvarade det en andel av ett lands lager av guldreserver.

Idag är pengar bara ett papper eller et tal. Papper och luft. Pengarna representerar något annat än en överenskommen värde. Det är inte fysiska värden som upprätthåller värdet av pengar längre, men det är vår uppfattning om värdet av pengar.

Vad är bra med pengar?

  • Pengar underlättar utbyteprocesser. Istället för att byta ut en ko på en bit mark, använder du nu pengar på att annat sätt.
  • Pengar gör det lättare att jämföra värden. Om ett äpple kostar 5 cent, och en bukett av blommor kostar 50, kan man säga att de blombukett kostar så mycket som 10 äpplen.
  • Pengar ger oss en referensram för att jämföra olika produkter och tjänster.
  • Pengar kan användas för att få en bättre levnadsstandard, och de flesta människor skulle välja att ha en massa pengar!

Hur man tjänar pengar?

För att tjäna pengar måste du tjäna andra. Oavsett om du är anställd, egenföretagare, företagare eller valutaspekulant, måste du ge något av värde till andra för att tjäna pengar. Undantag: Det finns några undantag från regeln att man måste tjäna andra innan du kan tjäna pengar för dig själv. Sådana undantag är pensionärer som får mer från staten än vad de har bidragit skatter och avgifter till samhället. Någon måste verkligen för sociala förmåner, och förtjänar det, medan alltför många parasiter i oförtjänt fördelar. I en välfärdsstat är den skatt betalar ren som tjänar dem som inte kan tjäna egna pengar. Läs mer om tjäna pengar.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.