Hur man startar företag och egenföretagande

Vill du arbeta hemifrån, vara din egen chef och starta en verksamhet? Många svenskar har en dröm att starta eget företag. Här är en snabbstartsguide för dem som vill starta egna företag och egenföretagande.

företag egenföretagande verksamhet starta
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tjäna pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det vanligaste sättet att göra en massa pengar idag (eller "bli rik" om man så vill) är att starta ett eget företag. Var din egen chef och styra arbetsdagen själv. Upprätta eget företag och bli en entreprenör. Här är några tips om hur man startar ett företag på egen hand.

Även om det finns många skäl att söka företagande liv, det finns lika många anledningar att inte göra det. 4 av 5 starta eget företag kommer att gå i konkurs eller radera företag under de första 5 åren. Detta är baserat på statistik i svenska industrin. Det finns många goda skäl att börja något eget, men ofta man skrämmas av säkerheten finns i en vanlig position som medarbetare.

Starta företag?

Det finns förmodligen många anledningar till varför människor inte starta företaget, även om de kan ha en önskan att äga sin egen verksamhet. Många gillar inte tanken på att lämna en trygg jobb.

Frågan är vilket värde mest: att skapa glädje, kreativitet och förmåga att påverka sitt dagliga arbete, hjälp med föränderlig marknad och skapa arbetstillfällen, eller om du hellre vill hitta säkerheten i ett vanligt jobb. Valet är svårt.

att fullfölja sina egna drömmar kräver ofta lämnar de säkra gränserna, och resultatet kan vara att uppnå allt du drömt om, eller som misslyckas.

Affärsidéer och tips för att starta ett företag

På denna sida är många idéer som du kan använda för att stjärnan eget företag. Gå till välkomstsidan hittar du många tips om hur man tjäna pengar genom att starta eget företag.

Entreprenör: Inte ett liv för lata människor!

Livet som entreprenör kräver att du jobbar hårt ibland. 60 timmars arbetsvecka eller mer kan förväntas i många fall. De första åren är inte särskilt glamoröst. Kan du leva ett par år som en fattig man, djupt begravd i skuld och lån så stora att de vaknar upp mitt i natten?

personliga ekonomiska risk är också en viktig faktor som många väljer att inte starta eget företag. Långa arbetstider, glöm inte det. Företagare inte lever ett glamoröst liv, händer det bara när skapelsen är klar och pengarna strömmar in.

Arbeta hårt för ett par år först, sedan kommer belöningen.

Att entreprenör och starta ett eget företag kan på många sätt ses som komprimerar alla aktiva yrkesliv ner till ett par år. En typisk arbetsliv kan pågå 50 år eller mer. En framgångsrik entreprenör kan stapla en super verksamhet återhämta sig efter, säg, 3-6 år.

sedan andra tar hand om den dagliga verksamheten, och kan säljas ut eller fobli kulisserna. Har pengar till någon annans arbete.

Ja, varför inte, har du skapat verket och tagit risker, nu kan du få belöning. Ta avkastningen av ett par miljoner per år, eller sälja hela företaget och pensioner upp för gott. Eller du kan vara en seriell entreprenör och fortsätter nya sätt, om du har glädjen att skapa du verkligen gillar att starta nya företag.

Saker kommer sällan gratis här i världen, men arbeta hårt och du vill få din belöning!

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.