Starta webshop

En webbutik kan bli en guldgruva, och här är några tips som hjälper dig att förverkliga drömmen att starta eget företag och webshop.

starta webshop webbutik
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tjäna pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det har aldrig varit så enket att starta en butik på nätet som det är just nu.

Du har så många billiga system att välja mellan, och kostnaden är försumbar, jämfört med den potentiella inkomsten.

Hur man startar en webbutik?

Det börjar med en idé. När du har en idé om vad du vill sälja, så är du på god väg!

Mission är nästa naturliga steg. Här, skriv ner din idé på papper. Läs den själv. Låter som en möjlig verksamhet som kan vara en mördare framgång? Om så gå vidare till nästa steg.

Starta företag. Om du vill kan du vänta med att registrera dig, men när du har passerat ca 50.000 i inkomst, eller kanske lite innan det, bör du vara registrerad. Det är gratis att registrera ENK (enskild firma), men mer riskfylld än t. ex. ett bolag där det personliga risk är inte densamma.

Köp en domän och hosting. När du har en bra navnt till din nätbutik, kolla om domännamnet är tillgängligt. Du kan köpa domän och hosting här.

Skapa din webbutik. Det är inte svårt att skapa en online-butik. Vi rekommenderar att du använder ett gratis verktyg. Om du beställer webbhotell och domän här får du en klick-finish lösning för e-handel, ingen teknisk kunskap krävs, och Bluehost är billigast alternativ om du är villig att göra några själv. I motsatt fall kan du hyra en webbutvecklare för att skapa online-butik från början, men det är betydligt dyrare.

Få trafik till din onlinebutik. För att få trafik till din webbutik är en av de viktigaste. Många människor tror att när de har en komplett webbutik lösning med alla produkter i stället, kommer kunderna komma automatiskt. De får nog lite av en chock första gången efter öppnandet, när kunderna inte fungerar. Search Engine Submitter är en genial tjänst för dig som vill ha mer trafik till din nätbutik.

Marknadsföring av din nätbutik - Prova Google AdSense, och ta dig tid att bli bekanta med den metod du använder för att få organisk trafik via sökmotorer - detta är gratis trafik (du kan läsa mer om detta lite längre ner på sidan).

Dropshipping i motsats till traditionell handel

Dropshipping är ett alternativ för dem som inte vill köpa produkter själv och ha varor på lager. Du använder istället en dropshipper som levererar produkten direkt till kunden.

Dropshipping är ett mycket enkelt sätt att tjäna pengar på.

Många av de största svenska nätbutiker började som dropshipping-butiker och många använder fortfarande dropshipping som en viktig del av deras verksamhet.

Läs mer om dropshipping i vår artikel som visar hur du börja tjäna pengar på dropshipping.

Kolla även Salehoo som är den mest erkända resurs om dropshipping. Du kan få en överblick över dropshippers här (även svenska företag) och ansluta dig till världens största dropshipping-nätverk.

Betalningslösningar på nätbutiker

Vanligaste betalningslösningar som erbjuds av nätbutiker är banköverföring, kontant betalning vid leverans, faktura, kreditkort, PayPal, och andra betalningsalternativ.

En vanlig banköverföring till ditt bankkonto är ofta alltför tungrodd och är inte längre lika vanligt som tidigare, även om många nätbutiker erbjuder fortfarande detta. CoD är fortfarande ganska vanligt, men fakturan i lasten är på väg ut som det finns en tillräcklig skyddsnät för webbutik.

Kreditkort är den lämpligaste metoden för betalning på nätbutiker. Du kan använda VISA, Mastercard eller annan kredit för detta. Dessutom är PayPal ganska populär, men på grund av de dyra avgifterna inte särskilt utbredd i Sverige. Du bör vara medveten om att ett stort antal kunder kan ha paypal konton som de vill betala, och om du inte har en sådan betalningslösning som riskerar att förlora försäljning.

Kontant betalning på pickup är också ett alternativ om din butik är i samma storleksordning som kunderna. Det är en besparing för både kunden och butiken. Lefdal.com är ett exempel på en webbutik som erbjuder kontant betalning vid upphämtning.

Många betalning kan höja kostnaden för transaktionen, men å andra sidan kan det också leda till ökad försäljning.

Domän och hosting till din nätbutik

Utan en domän och hosting kommer onlinebutik aldrig på nätet. Ett hus behöver en tomt och en grund - och en webbutik kräver en domän och ett webbhotell...

Vi rekommenderar att du använder en webhost så at du får du mycket bra hosting, mycket lågt i pris och bra kvalitet. Gratis domän ingår i köpet av hosting! Dessutom kan du via din webhost skapa din egen webbutik direkt, bara ett par klick och du är på väg! Enklare än detta kan det inte vara att starta en butik på nätet.

Få trafik till din butik på nätet

En webbutik bör synas i sökmotorerna.

Till exempel, om du säljer billiga bärbara datorer, och en kund söker efter "billiga bärbara datorer" i Google eller någon annan sökmotor, vill du få detta righ yt som möjligt i sökresultaten.

Det vanligaste sättet att bli registrerade i sökmotorer och få bra resultat, börja med att "submitta" din webbadress (dvs www.dinnätbutik.com) till ett antal sökmotorer och kataloger. Eftersom detta är mycket tidskrävande, bör du hitta en annan lösning:

  • Använda denna sökmotor submitter och du kan du multiplicera din trafik till nätbutiken på ett par veckor.
  • Reklam kan du tänka på senare, först ska du fokusera på att få en bra position i sökmotorerna. När detta är gjort kan du använda Google AdWords för att marknadsföra din butik på nätet genom sina annonsnätverk.
  • Autosubmitters som Magic Submitter hjälper dig också med trafiken till din webbutik. Här får din webbutik automatisk publicitet i sociala medier som Facebook, och i sökmotorerna!

Det finns många guider om hur man får mer trafik till din butik på nätet, vi gillar särskilt denna guide om att få mer trafik.

Det var allt vi hade av tips om att starta egen webbutik. Hoppas detta kan hjälpa dig att skapa en ny och bra butik på nätet.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.