Tjäna extra pengar på bilder

Vill du ha kreativa utmaningar? Har du fotografering som hobby? Vill tjäna extra pengar på internet? Hur sälja dina bilder på nätet.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Extra pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Maria skriver till oss om sin fotografering hobby. Hon har över 15.000 amatörfoton, och nu har hon börjat tjäna pengar sälja foton online:

Jag har alltid gillat att ta bilder. På senare har det blivit mer än en hobby, för nu har jag tjäna lite pengar från försäljning av mina foton. Jag hoppas kunna leva här en dag.

När jag studerade fick jag för mig att jag skulle försöka sälja mina målningar på eBay. På den tiden var det ganska dåliga bilder tagna med en gammal Canon digitalkamera (Nu använder jag en Panasonic Lumix DMC-G1 SLR).

Vad jag sålde var licens photo paket och Photo CD med en licens för kommersiellt bruk. Jag sålde några tusen på eBay. Som student bodde jag i stipendiet och eBay intäkter från foto försäljning, Laani Lånekassen hade jag inte.

Jag fotsatt några CD-skivor till försäljning på eBay, men nu använder jag lite tid på detta och jag kommer inte att vara samma svar som tidigare.

Idag säljer jag mina bilder via min egen hemsida. En vän till mig har skapat webbsidan. Webbplatsen är på engelska, men det hade varit spännande att prova den svenska också. Min blogg jag tjänar bra i dag, jag har paypal betalning, men adressen till bloggen jag hålla hemligt från er så att ingen kopia min design.

jag sätta bilder i butiken nästan varannan månad. Som ofta tusentals nya bilder som ska märkas. Det är tråkigt och tar ett par timmar, men allt annat är automatisk. Den passar för mig är att jag tillbringar mycket tid i butiken, för betalning i paypal system och leverans av bilder automatiskt. Då får jag en hel del tid att ta bilder och göra vad jag gillar bäst.

Hur man gör pengar på att sälja dina bilder online

För dig som inte har kunskap och pengar för att utveckla och marknadsföra sin egen image-handel är enklare och billigare alternativ:

Börja med läs denna guide för att tjäna pengar på foto på nätet. Du kan tjäna pengar genom att registrera dig som fotograf och lägg upp dina bilder på hundratals webbplatser på Internet.

Ett fiktivt exempel på vad du kan tjäna med många tillräckligt etablerade fotografiska tjänster:

Du har 5000 bilder, och därmed du få godkänt 1.000 bilder att få publiceras på 100 etablerade fotografiska tjänster. Du säljer 10 bilder varje vecka för varje av dessa tjänster, med en provision på $ 1 per bild. Du har då $ 1.000 i vinst per vecka, eller $ 52.000 per år (312.000 euro).

Det finns många potentiella källor för en fotograf, hobby fotograf, eller bara vill ha en nytt sätt att tjäna pengar med hjälp av hans foto kamera.

Det finns redan en bra guide om hur du kan tjäna pengar att skjuta foton och sälja dem på nätet, och vi därför inte skriva mer om detta här, utan hänvisar istället till en webbplats har all info du behöver om detta:. att tjäna pengar på dina bilder

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.