Konst eller djurmisshandel?

Guillermo Habacuc Vargas betalte to barn for å fange inn en hund fra gatene. Deretter lenket han fast hunden og brukte den som "kunst".

konst djurmisshandel hund
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Djur

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Ingen tilläts att mata hunden, och efter planen till konstnären dog hunden på galleriet.

Konstnären Guillermo Vargas Habacuc skulle representera Costa Rica i en utställning i Managua, Nicaragua, men möttes med starkt avsky från organisationen för skydd av djur från sitt hemland.

Hunden togs in från gatan och dog vid konstutställningen i slutet av hunger.

Habacuc hans "konst" åtföljdes av följande ord "Du är vad du läser", och några bilder och en intensiv lukt av brinnande marijauna och crack-kokain. I bakgrunden kan du höra en låt från gruppen Sandinista! spelas baklänges.

"Konst" var en hyllning till Natividad Canda, en Nicaragunsk tjuv som dödades i Costa Rica med två Rottweiler vakthundar.

- Jag skulle inte säga att hunden dog. Det viktigaste för mig är allt det hyckleri av människor som har djur i fokus när de anländer till en konst prognoser behandling, men inte när den dör på gatorna, sade Habacuc tidningen La Nacion.

- Samma sak hände med dålig Natividad Canda, sade Habacuc. Folk sympatiserade med honom först efter att han var död. Det finns dock tre stora och aktiva organisationer i Costa Rica, som konstnären inte får föras in till hans.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.