Farlig mat för hundar

Tänk noga innan du ger din hund vissa livsmedel. De livsmedel människor äter kan faktiskt vara mycket farligt, livshotande och dödliga för hundar.

farlig mat hundar

Farlig mat för hundar! Ge inte din hund russin eller druvor, då kan det vara det sista de äter. Vissa typer mat för människor är farliga för hundar.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Djur

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Du tycker det är bra kanske, och kanske din hund gillar det också. Men var försiktig, kan vissa livsmedel verkligen vara skadligt för hundar.

SNAC och gemensam mat kan vara dödlig för hundar.

Mata inte din hund med denna

  • russin och vindruvor är mycket bra, men ge det till din hund, och det kan vara det sista de äter! Om du inte tror oss, prova det. Hundar har faktiskt dött av att äta detta innan och det är inte lämpligt som ett experiment. Du spelar i detta fall med livet på din hund.
  • Choklad och kakao är något vi människor är mycket förtjust i, och bör belöna en "bra hund" med ett mellanmål, bör du överväga säkert choklad eller kakao. Detta i sin tur kan leda till döden.
  • Hop är en växt som finns i de svenska faunan. Denna anläggning kan orsaka akut hypotermi i hund. Om du har en hundras av typen av myndighet bör ägna särskild uppmärksamhet eftersom de är extra känsliga för humle. Ge inte din hund öl med humle i det, men det skulle förmodligen vara onödigt att nämna
  • Turkiet är inte farligt om du ger rent kött utan skinn, men kalalkunskinnet skulle kunna sluta med döden av en hund. Med din hund så kan det leda till akut inflammation i bukspottkörteln. Autch! En nästan oundvikliga resultatet av denna snabba död.
  • Regelbunden lök (som formellt kallas "lök" är också dödlig. Detta är mat som du absolut inte behöver ge din hund. Även små mängder kan VAE, åter farligt. Visste du katt inte ska få katten resterna om Loke den.
  • Vitlök är inte smart att ge till hundar och kan orsaka samma skada som vanliga lök.

Din hund bör inte få detta

Dessutom finns det mycket annat som kan vara farligt att svälja för hundar. Här är några andra ämnen som kroppen tål dålig hund:

  • Råttgift och det kommer naturligtvis inte en hund medvetet, men detta läkemedel är tyvärr fortfarande lätt tillgänglig på olika platser. Giftet är utformad för att döda råttor och är stark nog att orsaka allvarliga inre blödningar hos hundar också, vilket kan leda till döden.
  • Värme och Frost hänger lös är inte något vi ge hunden medvetet, men det smakar sött och kommer att vädja till en hund. En ansvarsfull hundägare vet hur man håller farliga kemikalier utom räckhåll för hunden, på samma sätt som en ansvarsfull förälder vet att hålla sig borta från barnen. En liten mängd kylmedel eller frost handväska kommer med största sannolikhet att leda till snabb död om hunden inte får snabb medicinsk hjälp.
  • Alla kemikalier i allmänhet betraktas som farligt för hundar. Om det inte är noterat på förpackningen att det inte är farligt för hundar, gör inte kemikalier för hunden. Kemikalier som luktar gott eller smakar sött, men det största hotet, eftersom hunden vill sluka in sådana kemikalier. Också akta oss för kosmetiska produkter som innehåller kemikalier.
  • huggorm Bits är farligt för små hundar, kommer stora hundar sällan vara i en livshotande situation genom en enda adderare bett. I varje fall där en hund bitit måste man ändå ta försiktighetsåtgärder. Ormetabletter av adderaren biter inte smart idé, eftersom de kan leda till ökad aktivitet på grund av den anti-inflammatorisk verkan. Transportera hunden till veterinären när du ska använda den, om möjligt, för att hålla den så stilla som möjligt.

Kom ihåg att vissa typer av livsmedel som nämnts ovan är farliga för hundar. Hund äter som matrester, men kolla med veterinär nästa gång för att få en professionell svar på vad din hund ska hålla sig borta från, och vad det kan äta.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.