Hyenor som sällskapsdjur?

Den resande gruppen Gadawan Kura ("hyena-män") skapar en uppståndelse i Västafrika och Nigeria. Användaren skulle hyenor dras direkt från naturen i vuxen ålder deras underhållning nummer på gatan.

hyenor sällskapsdjur
18. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Djur

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

De bilder du är på väg att se är resultatet av Pieter Hugo resa i Nigeria. Han fick första kunskapen om hyena-män e efter en vän skickade honom en mobil foto av hyena-män i Lagos, Nigeria.

Nigerianska tidningar har skrivit om dessa människor och de beskrivs som bankrånare, torpeder och narkotikahandlare. Den lilla grupp som reser nigerianer har med honom några hyenor, babianer och hundar.

De myter som fick höra om dem vädjade till Hugo, och han bestämde sig för att åka till Nigeria ens höra gruppen personligen. Några veckor senare var han på plats i Lagos. Det skulle vara svårare än väntat att spåra hyena-män, men så småningom fann han dem, i periferin i Abuja.

Det visar sig att de inte passar in på beskrivningen av hänsynslösa bankrånare i alla, var verkligheten helt annorlunda.

Hugo spenderar åtta dagar med gruppen, och dessa bilder och ovanliga intryck.

Abdullahi Ahmadu var bara 15 när han gick sin fars verksamhet i den lilla bågen Malumfashi i Nigeria. Detta innebar att han var tvungen att hitta sin egen hyena. Hyenas skulle användas för föreställningar på gatorna och som en funktion utrymme eter att sälja växtbaserade läkemedel och amuletter för att skydda mot farliga djur och onda andar (Foto: Pieter Hugo).

Den lilla flickan inte kan skadas av hyenor, hävdar hyena-män. Hon badar i en blandning som gör henne osårbar från dessa vilda djur (Foto: Pieter Hugo).

Gruppen består av en flicka, tre hyenor, fyra babianer, vissa rock python och män i bilden. "Bankrånare" visade sig oskyldiga gatumusikanter som använde djuren att underhålla och sälja traditionella läkemedel. Hyena-män använder en tradition som har lärt från generation till generation, och alla i gruppen är familjen (Foto: Pieter Hugo).

Spektakkelet som uppstod när gruppen hyena-män gick ner på samma gata i en livlig marknad var överväldigande, skriver Hugo på deras hemsida. Fotografen var mer intresserad av själva gruppen, och inte i deras underhållning antal, var det den mix av stads-och vild som nyfiken (Foto: Pieter Hugo).

Djurhem har försökt att blanda sig i verksamheten i hyena-män, men de har tillstånd från de nigerianska myndigheterna att fortsätta med sina underhållning siffror (Foto: Pieter Hugo).

Hyenor har hämtats från naturen i vuxen ålder. Tekniken, som beskrivs av hyena män, är spektakulära: Med inget annat skydd än en "magisk blandning" hämtar hyenor på natten. Galadima Ahmadu, som ansvarar för hyena heter Jamis, förklarade att de använder en speciell misktur som gör det möjligt att spela med hyenor (Foto: Pieter Hugo).

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.