Varghund hybrid: Varg + hund

Crossing mellan vargen och hunden är olagligt i Sverige. I USA är varg-hund hybrider populära, trots att de har krävt 14 människor de senaste åren.

varghund hybrid varg hund
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Djur

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Många experter är överens om att vargar hör hemma i den vilda naturen, medan hunden har dock anpassats till liv med människor så väl att de inte kommer att klara upp på egen hand i naturen.

Vargar och varg-hundar som husdjur

I USA, de älskar allt som är stort och uppseendeväckande. Inte undra på att de också vill ha något mer av den domesticerade hunden.

Vargar och varg-hybrider är idealiska som husdjur, enligt flera av de som äger dessa djur.

Kritiker har motsatt uppfattning: Du blandar vargar med hundar, hundar med vargar, vargar av varghund, Wolfhound med hundar. Resultatet är att du aldrig riktigt vet vad du får, säger en kritiker.

Korsningar mellan vargar och hundar är farliga?

År 2004, en två år gammal Susanna från Semi Olle, USA vaknar på natten genom bett av huvudet på en varg hybrid. Wolf Hybrid hölls som husdjur, och hon släpades ut ur sin säng och var tungt skadad.

Trots någon som har ägt två varg-hybrider som dessa djur är emotionella, tillgiven och kärleksfull mot sina familjemedlemmar.

Men deras oförutsägbarhet har resulterat i 14 mord där människor dödades av varg-hybrider under perioden 1979 och 1998. Några nya rapporter arbetar med ännu högre siffror.

- Människor måste sluta läsa dessa hund hybrider, säger en annan kritiker. Slutligen bör du bara gå tillbaka till skyller folk, är det de som måste ta ansvar för att avsluta. Vi har spenderat tusentals år försöker avla fram rovdjur i våra hundar, och nu plötsligt gå åt motsatt håll. Det är fel, enligt kritiker.

Experterna är förmodligen rätt i att man aldrig kan vara helt säker på vad du får när du korsar vargen och hunden: De kan se ut som en hund eller en varg på utsidan, och de kan få hundarnas lekfull läggning eller wolf starka Instincts Predator, vet du vet aldrig vad du sluta med när man blandar domesticerade djur med vilda djur.

Pengar att göra på varg-hybrider

Den kapitalistiska sidan av det hela: Vissa lantbrukare är mindre allvarliga och tänker mer om pengar och vinst än på djur eller medlenneskenes välfärd. En varg hybrid kan faktiskt betyda mycket pengar på banken för en fattig bonde. Stora wolf hundar är snabba att storföretagen.

Även i de liberala amerikanska reglerna för att äga varg-hybrider restriktiva i många stater. I Florida, till exempel, måste skaffa ett särskilt tillstånd från Fisheries Authority (av alla saker) innan du kan få rätt till lagligt att äga en varg hybrid. Avel och försäljning av varg-hybrider är olagligt i vissa stater i USA.

I vissa stater måste du betala en extra avgift för att äga varg-hybrider, och de kan inte tas bort från fastigheten av ägaren om det ska konsultera en veterinär.

En uppfödare skryter att han inte kommer att sälja varg-hybrider för människor som bara har en liten lägenhet och ingen gård.

För närvarande finns det endast vaga statistik och gissningar, som kan säga något om varg-hybrider är faktiskt farlig i sig, eller om det är ägarna som har oerfarna eller oförsiktiga. Det finns ingen dokumenterad forskning på detta område.

Vargar och hundar är samma art: Hunden härstammar från vargar, och de är båda av samma art. Gråulven hundens förfader. Tilhegerne i USA tror att varg-hybrider lämpliga bra som husdjur. De är av samma art, och har många av samma egenskaper.

Aggressiv varg hybrid? Skyll inte på vargen! De aggressiva egenskaper varg-hybrider är resultatet av avel med aggressiva hundar, och inte på grund av vargen hybrid har vargar i det, säger en supporter av varg-hybrider.

De flesta människor, även anhängare av varg-hybrider, dock överens om att dessa djur är inte riktigt som en "normal hund". Hybrider är av särskilt intresse, som kan ge rätt miljö och ansvarar ägare.

Hundraser med varg blod

Det finns flera hundraser som har varg blod, såsom Tjeckoslovakiska Varghund och Saalos Varghund. Men dessa hundar också förbjuden i Sverige, men förbudet har kritiserats eftersom det inte finns någon verklig argument för att förbjuda dessa hundraser.

Om du fortfarande vill ha en hundras som liknar vargar, så det finns alternativ:

Av de övriga hundraser som mest liknar vargen är rent genetisk Grönland hund yttersta vargen. Visuellt kan man säga också att Siberian Husky, Alaskan Malamute och några andra polära hundar topp har också sina likheter.

Hybrider och hundraser som liknar på vargen

En blandning mellan varg (Canis lupus) och domestisert hund (Canis familiaris) kallas en varg hybrid. Här är hybrider och hundar som liknar på vargar.

 • Tsjekkoslovakiske ulvehund är en värdefulla vakt hundar. Hundrasen kommer från Tjeckien.
 • Lupo Italaiano är en värdefulla varg hybrid hundar. Hundrasen kommer från Tjeckien.
 • Saarloos Wolfdog är en super vallhund hundar. Rasen har sitt ursprung från Nederländerna.
 • Wolamute är en fantastiskt varg hybrid hundar. Hundrasen har sitt ursprung från Nederländerna.
 • Varghund hybrid är en livlig och super varg hybrid hundar. Rasen har sitt ursprung från Nederländerna.
 • Alaskan Malamute är en outtröttlig och utmärkt spetshund hundar. Denna hundaras skapades i Förenta staterna.
 • American Tundra Shepherd hund är en underbart varg hybrid hundar. Rasen uppodlades i Förenta staterna.
 • Canaan hund är en värdefulla primitiv hundar. Hundrasen kommer från Israel.
 • East Siberian Laika är en superb spetshund hundar. Hunden kommer från Ryssland.
 • Grönlandshund är en bra spetshund hundar. Dessa hundar kommer från Grönland.
 • Kunming Dog är en super hundar. Rasen har sitt ursprung från Kina.
 • Lapponian Herder är en fantastiskt spetshund hundar. Hundrasen ursprungligen från Finland.
 • Northern Inuit Dog är en utmärkt spetshund hundar. Denna hundaras skapades i England.
 • Russisk-europeisk laika är en fantastiskt spetshund hundar. Hundrasen ursprungligen från Ryssland.
 • Saarloos Wolfdog är en super vallhund hundar. Rasen har sitt ursprung från Nederländerna.
 • Samojedhund är en fantastiskt spetshund hundar. Hundrasen ursprungligen från Ryssland.
 • Seppala Siberian Sleddog är en bra spetshund hundar. Dessa hundar kommer från Kanada.
 • Shiba Inu är en värdefulla spetshund hundar. Hundrasen kommer från Japan.
 • Shikoku är en superb spetshund hundar. Hunden kommer från Japan.
 • Shiloh Shepherd är en bra boskaps hundar. Dessa hundar kommer från Förenta staterna.
 • Siberian Husky är en livlig och jättebra spetshund hundar. Denna hundrasen uppodlades i USA.
 • Tamaskan Dog är en outtröttliga och superb spetshund hundar. Hunden kommer från Finland.
 • Utonagan är en energisk och utmärkt hundar. Denna hundaras skapades i Storbritannien.
 • West Siberian Laika är en bra spetshund hundar. Dessa hundar kommer från Ryssland.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.