Världens största hund är en bluff

Bilderna av en gigantisk Neapolitan Mastiff har blivit väl känd på Internet. Det är en imponerande stor hund - eller är det bara en illusion eller bildmanipulation?

världens största hund är en bluff
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Djur

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Rasen av bilden i fråga är en neapolitan mastiff är en jätte stor gammal molossoid med rötter från Italien. Namnet på rasen har förmodligen varit eftersom det har fötts eller används runt Neapel.

Neapolitan Mastiff är en jättestor molossser och de har den bilden visar en tung och mycket stabil konstruktion. Typiskt för ett Neapolitan Mastiff är en majestätisk uttryck, massiv huvud och ganska små öron. Kroppen är rektangulär. Tassarna är stora och runda.

De bilder som har tagit turné runt de flesta hund webbplatser på Internet kan vara en bluff, eller bara en professionellt illusion, enligt många skeptiker.

Här är bilderna av "världens största hund":

Björn-liknande långsam gång är typiskt för en napolitansk mastiff och galopperande extremt sällsynt. Pälsen är kort och sträv. En manlig napolitanska är vanligtvis 65-75 cm i mankhöjd med en vikt på 60-70 kg. Honorna mindre, vanligen 60-68 cm och en vikt av 50-60 kg.

Bred rygg med stark benstomme. Svansen på en napolitansk mastiff är bred och tjock (vid basen) och är något smalare mot spetsen av svansen. Svansen utföres vanligtvis hänger i en mild båge. Det råder ingen tvekan om att dessa är stora hundar, men den stora frågan är ... är bilderna av fabricerade napolitanska mastiff? De tre bilderna ovan sägs vara icke-fabricerade av vissa, medan andra tror att de manipulerade . Vissa hävdar också att bilden är äkta, men det är storleken på de människor och hästar som ger en "illusion".

Hur att manipulera bilder?

Att manipulera bilder i Photoshop är lätt. Med minimal kunskap kan ändra detaljer på bilderna. Nedan är en mer typisk storlek av dessa hundar, det tog bara några minuter att manipulera, och med större ansträngning kunde det blivit helt realistiskt.

Världens största hund är stor som en häst?

Vi har förstorat bilden också, inte en mycket bra photoshop jobb, men även om jobbet hade perfekt utförd väl de flesta skulle ha sett igenom en manipulation av liknande dimensioner. De sista två bilderna var våra manipulationer, medan de tre bilderna är original foton - dessa är också manipuleras. Vad tror du:

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.