Aktier och aktiehandel

Aktier ger dig möjlighet att tjäna pengar, men aktiehandel kan vara riskabelt. Här är tips på hur man lyckas med aktier och hur du tjänar pengar i stället för att förlora pengar på aktier.

aktier aktiehandel

AKTIEHANDEL: Med aktier kan du tjäna pengar, och du kan förlora pengar. Online mäklare till aktiehandel: Du måste hitta en online mäklare innan du kan börja handla. eToro är en bra nätmäklare.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tjäna pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Aktiehandel är roligt när man lyckas, men inte så kul när du förlorar pengar.

Aktiehandel och risk

Med aktier kan du tjäna pengar, och du kan förlora pengar. Detta är en del av "spelet". Den som inte gillar risk kan inte lägga sina pengar på banken. Avkastningen av banken är inte mycket att skryta om, och det är just därför aktier spekulanter och investerare tar pengar ur den säkra bank och antingen placera dem i mer riskfyllda investreringer.

Strategi i aktiehandel

För att lyckas i aktiehandel, är du beroende av en bra och lönsam strategi.

Online mäklare till aktiehandel

Du måste hitta en online mäklare innan du kan börja handla.

eToro är bra. Du kan handla aktier, råvaror, valutor, index, fonder, CFD. Dessutom finns det ingen provision här, vilket är ett stort plus för dem som vill bedriva aktiv handel (t.ex. daytrading).

Gratis eToro demo här

Aktier och CFD

CFD (Contract for Difference) är en underliggande värdepapper.

Det kan förklaras enligt följande: En aktie är ett värdepapper som speglar ett företags värde. En CFD är ett värdepapper som speglar värdet av ett annat värdepapper, såsom värdet på en aktie, valuta, råvaror.

CFD har många fördelar jämfört med att köpa själva aktierna. De har blivit populära eftersom de har möjlighet till hög utväxling, och är mycket billigare att handla i förhållande till aktier.

Vanligtvis är CFD-handel courtagefritt, och vissa online-mäklare fungerar också utan avgifter. Bland svenska online mäklare är denna mäklare bäst till aktier och CFD-handel. Här har du möjlighet att handla CFD i svenska och utländska aktier, råvaror, index och börshandlade fonder.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.