10 bästa sätt att tjäna pengar på nätet i Sverige

Vi har listat 10 stora möjligheter för alla svenskar som vill tjäna pengar på internet från Sverige.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det är många sätt att tjäna pengar online i Sverige. Detta är dina bästa möjligheter idag:

1) Valutahandel och krypto-trading

Kan du tolerera en viss risk? Här är en utmärkt möjlighet för dem som vill bli rik:

Valutahandel (eller forex trading) är att tjäna pengar på att köpa och sälja valutor. Om du vill handla valutor måste du handla direkt via internet. Vill du bli miljonär hemifrån, är detta en bra möjlighet, om du har lite pengar du vågar riskera. Människor har blivit grisrika på valutahandel förut, och du behöver inte nödvändigtvis några förkunskaper för att börja med detta (du lär dig lite på vägen).

Rekommenderad mäklare till valutahandel och trading i crypto: Det finns många crypto- och valutamäklare att välja mellan, men eToro är bra till trading och mycket användarvänlig till valutahandel. Hitta mäklare utan provision när du handlar, och hitta dom mest prisvärda alternativ på marknaden (gratis demo här!)

2) Dropshipping

Dropshipping är en lysande ide, och ett enkelt sätt att tjäna pengar. Istället för att starta en online butik med eget lager, kan du sälja produkter direkt från grosisst. Du behöver inte ens ha en egen butik på nätet, kan du sälja saker i annonser i tidningar, eller på eBay, blocket.se och andra nätauktioner. Och du aldrig riskerar att förlora pengar! Genialt och helt lagligt. Du sitter där som en mellanhand, och alla andra gör det hårda arbetet.

Rekommenderad dropshipping tjänst: Salehoo. Denna sajten erbjuder en databas med dropshippers, och är en fantastisk möjlighet om du vill lyckas med dropshipping, antingen du bor i Sverige eller någon annanstans i världen. Du betalar lite för ett medlemskap här, men förhoppningsvis tjänar du snabbt igen detta. Efter ett tag kan du få en fantastisk inkomst varje månad.

3) Tjäna pengar på att blogga

Att blogga är för vissa en bra inkomstkälla, men för de flesta det ger blogging endast blygsamma inkomster. Du kan skapa en blogg gratis med wordpress.com eller blogger.com, men ett bättre alternativ är att köpa en egen domän och webbhotell från Bluehost, då kommer du också få en enkel men professionell blogg lösning.. När du har gjort det, börjar du skriva om ditt liv och det som intresserar dig. Håll dig till en huvudtema. Är du intresserad i häst, skapa en hästblogg etc. Är du intresserad i något annat, skriva om det. Bloggen måste vara tillräckligt intressant för att få ett betydande antal läsare.

Rekommenderad guide om att tjäna pengar blogga: Tjäna pengar på din blog. Det är lättare sagt än gjort att tjäna pengar blogga, men bara om du inte vet hur man gör det. "Blogga till banken" är en guide som hjälper dig hitta de exakta steg om hur man förvandlar en blogg till en pengamaskin. Medan vissa bloggare knappt tjänar tillräckligt till ett paket tuggummi i veckan, tjänar andra bloggare hundratusentals kronor varje månad. Några svenska tonåringar tjänar flera hundra tusen i månaden på att blogga, så varför inte prova du också? Om din blogg populär, kan du köra bara risken att bli rik, och med en guide Blogga till banken hela processen med framgång.

4) Social Trading

Sökandet efter goda investeringar upphör aldrig, och med hjälp av social handel kan göra bättre investeringar val genom att följa andra investerare på internet.

Prova social trading gratis: eToro är bra till social trading, och erbjuder en gratis demo. Detta är världens största sociala investeringsnätverk. Du kan se vem som handlar vad och följa de bästa traders. Kopiera automatiskt andra ledande traders. Handla aktier, valuta, kryptovaluta, bitcoin, CFD, råvaror och annat.

Bonus: Tjäna en andra inkomst som "Popular Investor" på eToro - bli portföljförvaltare och tjäna en extra inkomst genom att följas och kopieras av andra kunder på eToros plattform. Få betalt när andra kopierar dina affärer. Du som är "popular investor" vill tjäna en årsavgift på 2 %. Det är mycket! Exempel: Om tusen personer kopierar dig med 10 miljoner dollar, tjänar du 200 000 dollar extra om året.

Begreppet social handel handlar om följande investerare som uppnår den bästa avkastningen och handlar på samma sätt som dessa. Som i andra sociala medier får du också möjlighet att bekanta dig med andra likasinnade personer och få tips och lära dig.

Här kan du läsa mer om social trading i Sverige.

5) Sälj dina bilder på nätet

Du kommer förmodligen inte bli rik genom att sälja foton på nätet, men det kan vara en bra inkomstkälla ändå. Vad du gör är att ta några bilder, föra dessa över till datorn och publisera dina bilder på bildtjänster på nätet där man kan få betalt varje gång någon köper en licens till att använda dina bilder (i tidningar, reklam på bloggar etc).

Du behöver inte vara expert på fotografering, men det är naturligtvis ingen skada som du behärskar för att ta bra bilder. Att färdigställa och redigera bilderna innan de publiceras i online bilddatabaser kan leda till att fler människor är intresserade av att titta på dina bilder och därmed mer försäljning.

Rekommenderad guide: Här är en guide med information om möjligheter och hur du kommer igång att tjäna pengar sälja foton online. Detta är en enorm industri med många möjligheter, och här är det relativt lätt att göra bra pengar.

Är du bra på att rita, måla eller skapa grafik ? Ett annat relaterat alternativ är att tjäna pengar från teckningar, målningar och illustrationer. Om du är bra på att rita, måla eller skapa grafik på data kan du faktiskt tjäna pengar på detta också. Det finns webbplatser som kan ge mer information om detta, till exempel, se den här webbplatsen som handlar om hur man gör pengar teckning (eller måla / skapa grafik / etc).

6) Starta nätbutik

E-handel är mycket populärt, och om du är en entreprenöriell typ kan du enkelt tjäna pengar på att starta nätbutik. Risken är lägre än genom att starta en fysisk butik, men kompetensen som krävs är också på en helt annan nivå. För att lyckas du måste börja skaffa dig grundläggande kunskaper om att driva nätbutik.

Rekommenderad service: Starta Webshop är en webbplats och gratis guide som innehåller allt du behöver tänka på när du ska starta en butik på nätet. Här är en genomgång det viktigaste du måste veta, och användbara nätbutik-tips som hjälper dig på vägen.

7) Bli online entreprenör

Vad använder folk internet för? Det finns i princip fyra saker: För att hitta information (nyheter, Wikipedia, etc..), för underhållning (YouTube etc), för att köpa saker (e-handel), och andra praktiska ändamål (betala räkningar, skicka in din självdeklaration, hålla kontakten med vänner, göra nya bekantskaper osv).

Vill du bli online entreprenör? Vad kan du bidra med här? Vilka tjänster eller produkter kan du leverera? De två killarna bakom YouTube är ett exempel på att det går att bli skitrik på nätet. Och Mark Zuckerberg blev världens yngsta dollar miljardär, han utvecklade Facebook. Dessutom, det finns miljontals människor som gör miljontals dollar från online-verksamhet.

Rekommenderad sida för alla svenskar som vill tjäna pengar online: Tjäna pengar på nätet från Sverige är en gratis guide med affärsidéer och mycket bra information och tankar om att tjäna pengar på nätet. Här kan du också lära hur man driver en lönsam online-verksamhet.

8) Tjäna pengar i sociala medier

Ett annat alternativ är att tjäna pengar genom sociala medier, med hjälp av etablerade webbplatser som Facebook eller Instagram.

Om du når toppen här, finns det stora belöningar som väntar på. Till exempel, människor som tjäna pengar på YouTube genom att skicka självproducerade videor, tjänar den högsta betalda i Skandinavien miljontals dollar om året för att skicka video på YouTube. Självklart är det väldigt få som tjänar så mycket pengar, men vissa kan klara av att tjäna pengar från YouTube.

Du kan också tjäna pengar på Instagram, Facebook eller Twitter. Det finns webbplatser med mer information om hur man tjänar i sådana sociala medier. Titta till exempel på den här sidan som syftar till att tjäna pengar på Instagram eller den här webbplatsen med information om hur du tjänar intäkter från Facebook. Slutligen får vi inte glömma Twitter, det finns också möjligheter att tjäna pengar. Det finns många sidor på nätet som handlar om hur man tjänar intäkter via denna webbplats, se bland annat den här sidan om tjäna på Twitter.

Ett särskilt alternativ i sociala medier reserverade för dem som redan har pengar är att handla värdepapper genom så kallade sociala investeringsnät.

9) Tjäna pengar på din egen hemsida eller appar

Det finns många möjligheter för dem som vill tjäna pengar på internet genom att göra en webbplats (även kallad webbplats eller webbsida) eller applikationer.

Vad använder folk internet för? Det finns i princip fyra saker: att hitta information (nyheter, Wikipedia, etc.), underhållning (YouTube), att köpa saker (e-handel), liksom andra praktiska ändamål (betala räkningar lämna din självdeklaration, hålla kontakten med vänner, associera nya bekanta etc). Vad kan du bidra här? Vilka tjänster eller produkter kan du tillhandahålla? De två pojkarna bakom YouTube är ett exempel på att det är möjligt att tjäna pengar på internet, men du måste vara rätt. Till exempel, den som utvecklade Facebook kunde inte vara mer lycklig med tidpunkten.

Så här tjänar du pengar på webbsidor eller appar:

  • Skapa egna webbsidor. Om du inte har någon tidigare erfarenhet eller aldrig lyckats tjäna mycket pengar på deras hemsida, kan du spara mycket tid efter en handledning som visar dig exakt hur du skapar en lukrativ webbplats. Var kritisk till de guider du följer. En av de bättre online-kurser: Hur att tjäna pengar på webbsidor, den här webbplatsen fungerar bra för dem som vill tjäna pengar på webbplatser eller bloggar.
  • Google och AdSense. Ett bra tillfälle är att tjäna pengar via Google, det kommer att vara möjligt att uppnå högt inkomster om det är riktat, eller alternativt fungerar Google också som en attraktiv möjlighet för dem som bara vill ha lite extra intäkter.
  • Skapa appar och spel. Förutom att skapa webbsidor, det finns också mycket pengar för att skapa spel och appar för iPhone, iPad, Android och andra smarta telefoner och surfplattor. Appar har för många varit en äventyrlig guldgruva. Här är mycket pengar att plocka upp och du behöver inte verkligen specialprogrammering för att börja. Om du vill lära dig mer kan du se följande guide till att skapa appar som ger dig intäkter.

10) Handla bitcoin och kryptomynt

Det har förutsetts att bitcoin och andra kryptolåner tar över andra etablerade valutor som amerikanska dollar, euro och till och med svenska kronor.

Så här handlar du bitcoin: Här kan du köpa bitcoin och annan digital valuta. Det kan vara både svårt och riskfyllt att handla Bitcoins och kryptovaluta direkt, men du kan också köpa Bitcoin indirekt genom användning av reglerade online mäklare. Förfarandet är betydligt mer transparent och du kommer fortfarande att få någon uppskattning av ditt värde. Dessutom kan du hantera växling så att du kan vinna extra vinster. Handel med derivat av kryptovaluta är ett utmärkt alternativ för dem som vill delta i värdeskapandet i kryptovaluta, då undviker samtidigt tvivelaktiga Bitcoin utbyte och dyra mellanhänder.

Avkastningen har varit fantastisk för dem som köpt flera år sedan. Hundratals dollar i bitcoin köpt år 2012 är värda miljoner idag. Cryptovaluta är fortfarande en ung marknad med stor potential, och flera experter förutspår en framtida värdestegring som liknar vad vi hittills har sett.

Kryptiska valutor är decentraliserade och bortom myndigheternas kontroll. Därför har det tidigare varit svårt att handla kryptomynten, men idag är det väsentligt förenklat eftersom du inte längre behöver handla via ett virtuellt kryptokonto.

Det är möjligt att uppnå avkastning både vid stigande och fallande priser på bitcoin och annan digital valuta om man använder en online-mäklare som underlättar handel med kryptografiska derivat.

Lås mer om hur du köper och saljer crypto-valutor och bitcoin från Sverige.

Hur börjar du göra dina egna pengar online?

Här på denna sidan har vi presenterat många genuina metoder som har gjort andra människor miljonärer och även miliardærer. Metoder som presenterats här kan definitivt hjälpa dig att tjäna pengar.

Listan över inkomstmöjligheter är inte komplett, men innehåller några gemensamma aktiviteter som människor redan tjänar via internet idag. För de flesta var mycket av detta redan känt, men få har förstått hur de kan tjäna pengar från något av detta.

Om du ska tjäna pengar på nätet måste du försöka dig själv förr eller senare. Det finns inga garantier för att du kommer att lyckas, men det som är säkert är att du inte kommer att tjäna något förrän du försöker dig själv. Idag tjänar människor mycket pengar på vad som nämnts ovan tack vare det faktum att de tog sig tid att undersöka och prova möjligheter som detta.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.