Hur man blir rik

Internet är översvämmad snart med tips om att tjäna pengar och hur man blir rik snabbt. Det finns fortfarande utrymme för användbara och förnuftiga bidrag till denna spännande ämne.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Låt oss börja med att definiera rikedom:

Vad innebär det att vara rik? Låt oss säga att vi sätter ett likhetstecken mellan rikedom och dina finansiella tillgångar (din egendom, pengar och annan egendom). Men hur mycket värde du behöver vara rik?

Rikedom är subjektivt. Vissa skulle säga att vara skuldfri med ett hus och bil och ett välbetalt jobb är att vara rik, eller åtminstone rika. Andra sätter gränsen vid 10 miljoner eller 10 miljarder.

Eftersom det är så olika uppfattningar om gränserna för rikedom går, kommer vi att dela resten av artikeln i flera sektioner:

Hur man tjänar en nettoförmögenhet på...

  • 5.000.000 kronor
  • 50 miljoner kronor
  • 1 miljarder kronor

Tjäna 5 miljoner

Det är lätt att få en nettoförmögenhet på över 5 miljoner, på lång sikt om du följer tipsen nedan. Om du skyndar följer också några tips för att bli rik snabbt längre ner.

Hitta människor med en nettoförmögenhet på cirka 5 miljoner. Några har haft tur och vunnit eller ärvt sina förmögenheter, andra har sparat flitigt under en livstid, men ett betydande antal på listan har också tjänat pengar som företagsledare, företagare, investerare eller egenföretagare.

Använd Google och andra sökmotorer för att få veta mer om dessa människor. Din förmåga kan också vara lärorikt att prata med några av dessa menenskene, kan du få några bra råd och inspiration.

Utbildning ger möjligheter, och om du är flitig med sina studier och välja ett program som ger färdigheter som behövs i näringslivet, kommer du snart att kunna få ett jobb som betalar dig 400.000 till 600.000 brutto.

Hitta en partner med motsvarande inkomster och du har 800.000 till 1,2 miljoner brutto per år.

Sensible konsumtion och en sund relation med pengar krävs om du bygger upp en förmögenhet på över 5 miljoner. Använd inte allt du tjänar, men smarta människor pengar så de växer. Få ut av din ekonomi och betala räkningar i tid. Ta inte upp dyra konsumtionslån. Självklart, men många människor saknar sunt förnuft när det gäller pengar. Därför är det viktigt att hålla reda på sin förbrukning, och vara medveten om att inte slösa pengar. Köp bara det du behöver, kan du njuta av lyx när du har råd.

Pengar växer inte på träd men kan växa någon annanstans. SPARBANK sparkonto ger dig ett visst intresse, och risken är nästan noll. Aktiesparprogram, förvaltningsfastigheter, utländsk valuta, utländska besparingar valuta och övriga långfristiga placeringar kan ge dig bättre avkastning men oftast också högre risk.

Extra inkomst kan vara många saker, men det är praktiskt. Ett ord av varning är att inte förblindas av möjligheten att tjäna lite extra pengar eftersom "du inte har annat att göra ändå." I stället för att arbeta kväll eller helg på ett andra jobb, kan det vara smartare att satsa på kunskap och nätverk, till exempel. Eller hitta ett deltidsarbete.

Passiva inkomster är att göra jobbet en gång och få betalt flera gånger. En annan populär (men felaktiga) definition är "att tjäna pengar utan att arbeta." Exempel på passiva inkomster:

  • Villaägare kan hyra en del av hennes hus och betalas av hyresgästen varje månad.
  • Eleverna kan ta upp "gratis elev" (ingen ränta på lån i lånefond under studietiden) och sätta lånet i banken, är den ränta du får gratis pengar. Till detta måste man leva bara på stipendium, eller ta ett andra jobb nästa (som ger dig mer pengar på banken!).
  • Få kungligheter. Skriv en bok, släppa ett album, skapa ett datorprogram (t.ex. en iPhone-applikation). Du får betalt varje gång någon köper ditt arbete, och du kan lägga ut jobbet av försäljningen till andra.

Hobby inkomst är sällan en guldgruva, men det kan växa till över tiden. Du tjänar en liten sak du ändå vill (eller kärlek) att köra med, så varför inte försöka tjäna en del av det också? Tycker du att måla, rita eller fotografera? Sälj dina bilder. Är du i bergsklättring, hundspann eller kajakpaddling? Ordna en workshop eller ett seminarium eller starta en aktivitet grupp med medlemsavgifter. Bra på matte, kemi eller andra ämnen i högre utbildning? Många studenter är beredda att betala för extra undervisning. Återigen, det finns många möjligheter.

För at hitta ett bra betalt jobb måste du ha utbildning och/eller färdigheter är en läkare, tandläkare, advokat, advokat, fastigheter, teknik och ekonomi kräver högre utbildning, men det finns möjligheter till riktigt bra löner. Särskilda yrkesinriktade kurser med begränsad tillgång till expertis i samhället ger också goda löner, ett exempel på detta är installation av hissen. Säljaren arbeta på provision lön kan vara något för dig, måste du ha goda kunskaper i försäljning för att tjäna bra med pengar, men inte nödvändigtvis har någon utbildning efter att ha goda säljförmåga.

Välbetalda jobb med låg utbildning kan inkludera arbeta nattskift och öppettider övertid. Vissa typer hantering (ofta med övertid och söndagsarbete) kan ge dig en årslön på 400-500K. I Nordsjön och offshore löner är ofta högre än i motsvarande positioner i landet, behöver du inte alla typer av kurser och utbildningar innan du har rätt att arbeta här. De bästa papper pojkarna i Oslo tar på många sträckor och kan ha årliga resultat miljon dollar. Sportfiskare kan också fungera bra. Glöm inte att välbetalda jobb som nästan "alla kan få" lyckligt innebära ogynnsamma arbetstider eller det fungerar med andra mindre önskvärda egenskaper (skräp timmer kräver ingen utbildning, men i fråga om kompetens och ansträngning som krävs är väl betalas). Det är bäst om du vill bli rik nog att ha några större ambitioner än att bara hitta "bra välbetalda jobb utan någon speciell anspråk på kompetens."

Bli entreprenör eller företagare. Istället för att vara en anställd med ett vanligt jobb, kan du också prova att skapa egna företag, bli egenföretagare eller en företagare, det ger utmaningar och ofta höga välbefinnande samt stor inkomst om verksamheten går bra. Risken är ofta högre än normalt anställd och endast cirka 5% av starta företag kan arbeta mer än 5 år, och endast 2% av alla företagare att lyckas. Din huvuduppgift som företagare är att vara bland de 2%.

Bli rik snabbt! Du kommer att tjäna 5 miljoner så snabbt som möjligt, vad gör du? Vissa har tur och vinner eller ärva en massa pengar, men det är slumpmässigt. Kom också ihåg att vi talar värden för 5 miljoner netto, vilket kan innebära att du måste tjäna nästan 10 miljoner brutto (genom skatter). Det finns ingen specifik formel eller regel för att få rika snabbt, men du måste vara villig att ta några chanser. Risk och potentiellt hög avkastning, men det ökar också dina chanser att spränga den. För varje framgångssaga du läsa om människor som har tjänat en massa pengar, det finns många som har försökt och misslyckats. Lär av alla som har provat både de som lyckades det och förlorare.

Skapa värde. Du behöver inte tjänar 5 miljoner snabbt som medarbetare. En vanlig anställd måste spendera mycket av sitt liv åt att försöka bygga upp så mycket pengar, även om han eller hon följer alla tipsen ovan. Om du vill tjäna massor av pengar är det enda som fungerar, och det är att räkna ut ett sätt att skapa värde på. Vad kan du erbjuda att folk är villiga att betala för? Tänk på det under en lång tid, varje dag. Var inte rädd att ta dina idéer om du tror på något som du kan lyckas.

Vara bra på försäljning. Du måste också ha goda kunskaper för att sälja, oavsett vad du har att erbjuda, måste du kunna övertyga andra om att det är något som är värt att spendera pengar på. Sälj dig själv, sälja dina idéer, eller sälja dina produkter och tjänster.

Ha kul! Du kan tjäna 5 miljoner netto och samtidigt ha roligt, eller så kan du bära, hata, och arbeta för samma mängd pengar. Det ska vara roligt att tjäna pengar, och det bör inte vara en knepig uppgift. Det är ju trots allt "bara pengar" är inblandade, livet är för kort för att inte ha roligt. En annan sak att komma ihåg är att det är lättare att tjäna pengar på något du tycker är roligt.

Tjäna 50 miljoner kronor

Du kommer att uppnå en nettoförmögenhet på över 50 miljoner, var börjar man?

Det behöver inte klättra den typiska karriärstegen, utbildning, hitta jobb, bli medarbetare, som arbetar 9-4. Även med ett antal kampanjer och goda löner är ganska hopplös. Undantagen är få, men du hamna VD för ett stort företag kan det hopp.

Så vad ska du göra för att bygga upp en förmögenhet på 50 miljoner dollar?

Börja med viss intelligens. Använd skatt listor eller ditt nätverk, och gör en lista över personer som har så mycket pengar som du vill, i det här fallet 50 miljoner. Ta reda på mest om dessa människor. Vad gör de? Vad har de gjort för att bygga upp sin förmögenhet?

Bra investeringar kommer också att hjälpa dig att bygga din förmögenhet, antingen med lånade pengar eller besparingar. Inte många uppnå kändisstatus och får en karriär inom musik, film industrin, eller som en modell, men det är få som får igenom sprickorna.

Strategin har skapat många flera miljonärer är fortfarande att bygga ett framgångsrikt företag, ofta från grunden. Starta i garaget om du behöver. Alternativt köpa ett företag som redan har blivit en liten framgång, vilket gör det en stor framgång.

Bli rik och tjäna 1 miljarder kronor

Det är inget fel med att ha ambitionener i livet!

Det är tillåtet att drömma, och mer svenskar har tjänat väl över en miljard, trots att de började med ingenting och utan högre utbildning. Vad ska du göra för att tjäna tillräckligt för att bygga en miljard dollar förmögenhet?

Börja med att läsa biografier på dem som har skaffat sig snuskigt rika, och om du har chansen:. samtal med miljardärer som har byggt upp på egen hand

"Hur man tjänar en miljard" är inte ett ämne som lärs ut i skolan. Ingen kan tala om för dig exakt vad du måste göra för att tjäna så mycket pengar. Du måste vara svåra nog att utarbeta en plan för att tjäna en miljard, och du måste genomföra planen.

Ett gemensamt drag hos dom rikaste i Sverige är att födas som man. Några av dessa har fötts rik, men andra har byggt sina förmögenheter från grunden. Livsmedelsbutiker, sjöfart, hotell, industri och tobak är andra nyckelord här. Andra viktiga punkter är självdisciplin, motivation, vilja att ta risker, fokus, tävlingsanda, känsla för affärer, kapitalistiska tänkande och förmodligen också lite giriga.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.