Hur blir man rik i Sverige?

Har du någonsin tänkt på varför du inte tjänar mer än du gör idag? Ta reda på vad du kan göra med det! Vi har utvecklat en effektiv och gratis system som du kan använda för att tjäna pengar och bli rik.

bli rik pengar
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Alla kan bli rik... Vi hör ofta många framgångsrika miljonärer säga att "alla kan bli rik." Det är förmodligen sant. Det händer inte av sig själv, och det händer sällan, om allt du gör är att lämna in en lott. Du måste ge mer:

Om du vill bli rik, måste du arbeta hårt, men det ska vara roligt hela vägen. Du måste ha ett tänkesätt som gör att du känner dig bekväm med att tjäna pengar, dag efter dag.

Fokusera på ett mål, snarare än alla motgångar. Om du försöker att bli rik, då det inte kommer bli lätt - men möjligt, och även kul? Ja! Alla kan bli rik, förutsatt att du har ett tänkesätt som gör det roligt och möjiligt.

Den bästa är att vem som helst kan lära sig att tänka som de rika.

Men: Alla kan ju inte bli rik...?

De flesta människor ger inte maximalt. De flesta har potential att till att bli rik, och vad vi anser vara långt utom räckhåll, är kanske inte så ouppnåelig trots allt.

Pengar kommer sällan rekende på ett bräde. Lyckligtvis är det inte så svårt att tjäna pengar. Vi har många bra idéer för hur du kan börja tjäna pengar i forex och andra saker.

Ekonomisk intelligens och trading

Ekonomisk intelligens är inte något man föds med utan något du kan lära dig. Lär dig att tänka i nya banor som kan hjälpa dig att tjäna mer pengar. Bli rikare med dessa tips:

Forskning har visat att din miljö är av stor betydelse. Om du har rika och välbärgade föräldrar, då är det troligt att de har lärt sig ett tänkesätt som är ekonomiskt fördelaktigt.

Din miljö betyder mycket

Om du omger dig med glada människor, så kommer det att påverka din egen lycka positivt. Du kanske har upplevt effekterna av tid med negativa människor? Sådan är smittsam.

Rikedom är också smittsam. Rika människor inte få pengar från luften. De har lärt sig att tänka och agera på ett sätt som berikar dem. De har utvecklat en finansiell underrättelseenhet.

De mest framträdande prediktor för hur bra du kommer att vara, är där du kommer ifrån. Så till skillnad från många självhjälp litteratur är det därför viktigt om man kommer från en rik eller fattig familj.

Har du familj från medelklassen, då är det troligt att du kommer att vara medelklass. Föräldrar till rika blir ofta rika själva. Har dina föräldrar bra utbildning är det mer sannolikt att du också kommer att ha en högre utbildning. Finansiella vanor är något som våra föräldrar lärde oss redan när vi är barn.

Detta är naturligtvis bara statitsikk, och inte betyder någonting för dig.

Vad du tänker betyder mer!

Du vet inte några rika människor att lära av dem. Hur de tänker återspeglas i deras handlingar, och du kan läsa biografier och delta i föreläsningar, observera verksamheten beslut de fattar, och dra några slutsatser av detta.

Det finns många exempel på människor som har stigit från slummen och bli rik och välmående. Var du kommer ifrån rent statistiska betyder mycket, men det betyder ingenting om du tar medvetna val i livet.

Tänka och bli rik

Är det möjligt att föreställa sig rik? På sätt och vis, kanske. Det är en bok som heter "Think and Grow Rich" (American nonsens litteratur, vi menar). Det var inte den vi tänkt på heller. Men ja, är det möjligt att föreställa sig rik.

Dina tankar styra dina handlingar och beslut. Därför är det också möjligt att tänka sig rik. Vad du tycker och också vad du inte tänka på, är av stor betydelse om du ska bli rik eller inte. Frågan är då:

Kan du lära dig att tänka på ett sätt som ökar dina chanser att bli rik? Det bör vara möjligt för de flesta. Här är våra förläggare:

Önskan om välstånd. Om du vill vara rik, och om denna längtan stark nog, du kommer att använda mer energi och deidkere fler tankar att ta reda på hur du kan tillfredsställa denna önskan. Har du en stark vilja att uppnå något, då blir det enklare att utnyttja aktiva beslut, och du kommer inte ge upp även när du möter tufft motstånd.

Tron kan flytta berg. Det påverkar dina tankar och därmed dina handlingar. Tror att du kan bygga inkomst och förmögenhet som du vill.

Har en plan. Skriv ner dina önskemål. Få ner på papper vad du tycker, eller vad du vill fokusera på. Recensioner gör vaga önskemål till konkreta mål. Planera hur dina drömmar besannas.

Analysera din nuvarande ekonomiska situation. Vet hur mycket pengar du har på banken, vad du använder för konsumtion, och få en fullständig överblick över din personliga ekonomi.

Timing. När vill du din önskan kommer att besannas? Ställ in en tidsgräns för när du bör främjas, att slutföra sin utbildning, när man ska få ut av skulden, eller när du tjänar över en miljon per år.

Inga hinder om du vill bli rik. Du har en dröm, och ingenting ska hindra dig. Vad står mellan dig och dina behov? Identifiera alla hinder och hitta sätt att övervinna dessa. Ett motargument här, om du tycker att det finns alltför många hinder och att det är för stort ett språng mellan verklighet och dina drömmar, så det är bättre att erkänna detta så tidigt som möjligt. "Ge aldrig upp", är det kanske inte en mycket bra råd, även om det är att tala om dina drömmar. Det är tillåtet att drömma, men ingen nytta att ignorera verkligheten.

Definiera fördelarna med att vara rik: En inkomst på X dollar i månaden, har Y miljoner på banken, etc. Detta påminner dig om varför du vill vad du vill, och skärper fokus.

Spara pengar och bli rikare

Spara pengar med ett fåtal spara tips. Det kan vara ganska lätt att spara tusentals dollar i månaden. Pengar som sparas pengar tjänade du vet!

Vill du spara pengar? Få full kontroll över konsumtionen. Här är några sparatips som kan sänka kostnaderna på ett effektivt sätt utan att påverka din levnadsstandard.

Spara pengar, och bli rik:

 • Aldrig köpa något du inte behöver.
 • Köp specialerbjudanden, men bara om det är något du faktiskt behöver.
 • Köp inte något "eftersom det är billigt." Det är inte ett köp argument. Om du inte hade haft de varor för fullt pris, är det troligt att det är något du egentligen inte behöver även om det är som erbjuds. Rea posters med inskriptionen "50%" och "Billiga!" kan vara en fälla.
 • Spara X% av din inkomst varje månad. Spara på hög ränta bankkonto, fonder eller utländsk valuta spekulation.
 • Betala av skulden djur först (skulden med den högsta räntan).
 • Betala räkningar betalas. Efter mognad tillfalla ränta och avgifter, är detta en helt onödig kostnad. Ha en buffert som backup (till exempel 3 månadslöner) i händelse av oförutsedda utgifter. Detta säkerställer att du har möjlighet att betala räkningar på förfallodagen.
 • Samla alla dina lån om du kan få förmånligare lånevillkor och spara pengar.
 • Spara pengar på lån, försäkringar , el, mobil och andra fasta kostnader genom att undersöka om det finns bättre erbjudanden. Använd sidor finansportalen.no och telepriser.no och konkurransetilsynet.no. Och kom ihåg: Använd inte pengar på det du gör inte (exempel: du behöver inte en dyr försäkring skydd i en mixer köpt på Elgiganten, behöver du inte att värma ditt hem på natten).
 • Spara skatt genom att få med alla de avdrag du har rätt till, och gynnsamma skattemässiga justeringar att göra i den privata ekonomin. Betala någon skatteskulder före tidsfristens utgång, så du behöver inte intresse där också.

Investera pengar

Ett av de mest effektiva sätten att tjäna pengar är att låta pengar arbeta för dig. Ta reda på hur mycket pengar du behöver för att detta ska vara en lämplig strategi för dig.

Om du börjar med nästan ingenting, och vill bli rik, måste du först hitta ett effektivt sätt att tjäna pengar. När du väl har börjat tjäna pengar, kan du börja fundera på hur man använder dessa pengar för att tjäna ännu mer pengar.

Pengar kan vara kul att använda, men istället för att spendera pengar på något annat än vad du verkligen behöver, kan du sätta dina pengar på ett sådant sätt att de ökar din förmögenhet ytterligare. Använd pengarna till att tjäna mer pengar.

Hur mycket pengar behöver du?

Hur mycket pengar du behöver för att prova en sådan strategi, det vill säga där du spenderar dina pengar att tjäna mer pengar?

Svaret är att du kan börja när som helst. Det är mer rimligt att ställa ett hundratal kronor en bra investering än att spendera dem på något du inte behöver.

Det spelar ingen roll om du har 500 miljoner, 15.000 euro eller 4 miljoner. Den som vill bli rik bör dra nytta av detta tips: Använd pengar att tjäna mer pengar.

Lite pengar går ett måste för konsumtion, det är inte gratis att leva. Vad du inte använder de mest nödvändiga, kan du använda för att investera.

Kunskap och engagemang för strategin är en förutsättning för framgång.

För att detta ska vara en effektiv strategi, måste du lära dig att investera smart, så du får en bra avkastning på de pengar du investerar.

Du måste också vara konsekvent och följa strategin. Om du frestas alltid att spendera pengar på saker du inte behöver, snarare än att investera, kommer detta att innebära att det tar längre tid för dig att bli rik.

Med andra ord, lära sig att investera smart, och ägna dina pengar till investeringar.

I början måste du tjäna pengar bredvid sig, men så småningom kanske du har byggt upp så mycket pengar som du inte har andra inkomster än den avkastning du får från dina investeringar. För denna plan att fungera måste du göra bra investeringar, och så mycket av dina pengar som möjligt för nya investeringar.

Hur man investerar pengar?

Det finns många saker du kan investera i. Dina pengar kan växa av sig själva om du investerar rätt, men inte alla investeringar är lika förnuftiga.

Här är några sätt att spendera pengar att tjäna mer pengar:

 • Investera pengar i egna företag.
 • Investera pengar i utländsk valuta. Betydande risk men möjligheten till extremt bra vinst.
 • Investera i aktier eller aktiefonder. Kan vara riskabelt, men möjlighet till god avkastning.
 • Placering av högrent konto bank. Låg risk, men låg avkasstning. Banken kan vara ett alternativ för perioder där du inte kommer hitta bra investeringsmöjligheter.
 • Investera i ditt eget hem. Kan vara billigare än att hyra, men att köpa ett hus enligt förmåga. Köp ett palats eller en villa när du har blivit rik.
 • Investera i konst, vin, guld, veteranbilar, råvaror etc.. Varning: Se upp för bedragare som vill att du ska investera i ädelstenar och vin via internet!
 • För att spara på skatter , starta ett separat holdingbolag, när du investerar mer än 1 miljon. Du kan sedan investera genom en privat begränsat etablerade aktiebolag och göra betydande skattelättnader.

Inte så lätt att bli miljonär?

Som ni kan se av ovanstående är det inte så lätt att tjäna miljoner i årslön. Det kräver intelligens och du måste arbeta hårt för att lyckas med att bli rik. Om det hade varit lätt att bli rik på ett år skulle alla i Sverige ha varit rika miljonärer.

Är det nästan omöjligt att tjäna miljoner varje år? Nej, självklart inte!

Kan du börja tjäna din första miljon i år? Ja, det kan du antagligen, om du ställer upp för det: Det krävs en vilja att arbeta, och intelligens. För inspiration och praktiska tips, se vår guide till valautahandel.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.