Goda affärsidéer

Funderar du på att starta ett företag? Först måste du ha en idé om vad man ska tjäna pengar. Lär dig att hitta bra affärsidéer?

Goda affärsidéer
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Pengar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

En bra affärsidé är guld värd. Du måste veta vilka varor eller tjänster du säljer. Du måste också vara klara över vem som kommer köpa dessa varor eller tjänster. Du måste omfatta en bedömning av marknaden, dina konkurrenter och dina leverantörer.

Letar du efter en bra affärsidé? Lesa detta: Här är de bästa affärsidéer på nätet

Innan du har en specifik affärsidé

Nu ska vi titta på just detta, hur kommer ni alls förrän en bra idéer till affärer.

Här är några tips och inspiration att komma igång att utveckla ditt eget företag:

 • Intressen: Börja med något du är intresserad av, eller åtminstone något som du kanske gillar att arbeta med.
 • Kreativitet:. Anslut analytiker och realisten i dig / din grupp och tänka kreativt
 • Uppfinnare eller förbättra:? Om du hittar något nytt, eller kommer du att försöka förbättra befintliga produkter och tjänster
 • Vad är? Vare sig du letar efter något nytt eller förbättra något befintligt, kan det bli en hel del bra idéer genom att titta på befintliga produkter och tjänster. Vad är idag? Var? Som erbjuder det? Till vem? Hur gör de det?
 • Leta efter goda idéer. Det finns så mycket bra affärsidéer som redan har genomförts. Men de är kanske bara en annan plats i världen, och är inte tillgänglig där du bor? Eller är det bara erbjuds en kundgrupp? Leta efter förbättringar och möjligheter till något som redan finns.
 • Vill du tjäna pengar? Om svaret är nej, är man dömd att misslyckas. Det måste finnas mer pengar i än det är pengar ur företaget. En kommersiell verksamhet behöver tiden göra en vinst för att överleva som ett företag som ständigt underskott inte är genomförbar.

När du har en eller flera idéer på bordet

Du har varit i den kreativa hörnet, och i detta hörn är ingen plats för realister. Men blir bara realister vem nästa uppgift. Du bör ta reda på om det är fäste i affärsidén. Finns det en idé som kan genomföras i den verkliga världen?

 • Inkomst: Vad, exakt, är du tjäna pengar
 • Kostnader: Vad kostar det att driva ditt företag
 • Laglighet: Är din affärsidé lagligt försvarbart? Behöver du licenser, godkännanden från andra organisationer eller regeringar? Finns det några särskilda juridiska överväganden?
 • startkapital: Hur mycket pengar du behöver för att fylla i för att starta ditt företag? Kan du finansiera allt själv eller om du behöver samla in pengar från banken, investerare, eller på annat sätt?
 • Risk: Hur riskabelt är det att starta ett sådant företag? Är risken värt det?
 • Tidsram: Hur lång tid tar det innan / du börjar tjäna pengar? Kan du försvara detta ekonomiska termer. lån, hyror och andra?
 • Marknadsföring: Hur får man kunder? Hur fungerar budget för marknadsföring ut?
 • Leverantörer: när det behövs, vem ska du få varor och tjänster?
 • Konkurrenter: Hur kommer ditt företag excel bland konkurrenter? Hur kommer du att uppfattas som konkurrenskraftig? Varför ska du bli kund hos er, och inte med dina konkurrenter?
 • Expertis: Har du de kunskaper som krävs för att starta och driva ett sådant företag? Om inte: Var får du expertis från
 • Sysselsättning:? Har du idé anställda, outsourcing, rådgivning eller annat biträde
 • Geografiskt läge: Var tänker du driva ditt företag från? Vad gör den geografiska placeringen av ditt företag?
 • Etik: Är affärsidén överensstämmer med dina personliga etiska värderingar? Och hur kommer din kundkrets, perifera kontakter och samhälle reagerar på din idé, etiskt?
 • Ur ett kundperspektiv: Skulle du bli kund hos ett företag som erbjuder vad du föreställa dig att ditt företag kommer att erbjuda tjänster och / eller produkter? Be också bekanta, kollegor och andra om du kan göra det utan att avslöja för mycket av ditt företag sidan. (Om ja, och om en liknande erbjudande finns inte i dag, det är ett gott tecken!)
 • Realistiskt: Är din idé livskraftig? Tror du att du kan lyckas med detta? Detta är sällan ett "ja" - eller "nej" svar - ofta en "kanske". Man vet aldrig säkert om du kommer att lyckas. Om det luktar fel innan du börjar, kanske du vill sätta sig till ritbordet igen för att få en bättre företagsklimat sida.
 • Vem, vad, var, hur och varför? Gå igenom alla aspekter av ditt företag sidan och använda dessa sökord.
 • Motivation och motivation: Varför genomföra denna affärsidé? Din förare ska vara något mer än bara tjäna pengar. Det är ovanligt att lyckas om pengar är den enda drivkraften. Kommer ditt företag att göra världen till en "bättre plats"?

Planering

Om du har tänkt igenom allt detta och fortfarande tycker att det är en bra idé, både på papper, analys och du har "rätt känsla" att detta är något du kan lyckas - då är det fullt möjligt Det är lönsamt också!

Nästa steg är då att planera framåt.

planering kan vara ett komplicerat ämne, men varför inte bara göra det lite lättare. Hitta papper och penna, brand upp MS Word eller GANT diagram om du behöver, beroende på vad du föredrar. Dessa är bara verktyg i planeringen, och inte den viktigaste.

En bra plan visar tydligt vilka åtgärder du måste vidta. Vissa saker är osäker eller okänd i början, och det måste planeras vid en senare tidpunkt. Allt som kan schemaläggas före start, ja planen före start.

En bra idé har inget värde i sig, och det har att förstå om inte en bra plan heller. Det är vad du gör med din idé och din plan som räknas. Det är nu att visa att du är en man eller kvinna för jobbet.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.