Hur man skapar webbplats

Är du helt tom på att göra hemsidor, eller vill du uppdaterar gamla kunskaper? Här är en kort och exakt guide om att skapa webbsidor.

Hur man skapar webbplats
18. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Data och internet

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det första man måste bestämma är vad du vill skapa: nätbutik, blogg, forum, hemsida...

Ska det vara en personlig blogg, en webbutik, eller något helt annat? Ta reda på vad som är syftet med din webbplats. Du måste betala pengar för domän och hosting. Det finns ingen gratis lunch, och just därför bör inte göra nybörjare misstaget att leta efter gratis domäner och webbhotell. Det finns alternativ, men dessa är så dåliga, och chock full av annonser att det är bäst att glömma den en gång.

Hitta en domän som passar din webbplats. Domain bör vara lätt att komma ihåg. Det bör också vara lätt att stava till den målgrupp du har, är att den grupp människor som du förväntar dig kommer att besöka din webbplats. Du kan köpa domäner på Bluehost till ett billigt pris, det finns många andra tjänster, men om du vill få raka starter utan att ta hänsyn olika erbjudanden så att du kan lita på att detta är en tjänst som du definitivt kommer att vara nöjd med.

Köp domän och en plats på webben. Din hemsida måste förvaras någonstans. Redan innan du skapar en webbplats bör du ha ett webbhotell. Vi rekommenderar Bluehost.

Skapa hemsida med ett musklick. Detta kan göras enkelt eller mycket avancerad. För att göra en enkel online butik eller blogg du behöver nästan ingen kunskap, särskilt om din värd har en "fantastico"-lösning, där det är möjligt att skapa online-butiker, forum, bloggar, etc. bara med ett enda musklick. Bluehost kan erbjuda dessa lösningar till ett lågt pris, och båda har därför blivit mycket populära över hela världen.

Det är naturligtvis mycket kvar här. Ska du skapa nästa Google sökmotorn eller nästa hitta.se så du behöver definitivt mer kunskap än du hittar här.

Om ditt mål är bara att skapa en vanlig butik på nätet, eller en personlig blogg, fakta sida, affärer sidan, eller en mindre bruttovinst webbplats så att du har mer än tillräckligt med information för att komma över att skapa en professionell webbplats. Det är inte så svårt att skapa en webbplats!

Vi rekommenderar

Köp domän och hosting på Bluehost om du vill ha något som är billigt och av god kvalitet. Bluehost har flera tusen kunder i Sverige och är förmodligen den vi skulle rekommendera för både domän, hosting och webutveckling. Klikk här för att köpa domän och skapa din webbsida.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.