Domännamn guiden

Köp domännamn snabbt, enkelt och på billigaste möjliga sätt.

Domännamn guiden
18. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Data och internet

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Om du är ny på det här med domännamn och har undrat hur man köper en domän, kan du bli förvånad över hur enkelt det kan vara. Nedan följer en förklaring om hur man köper ett domännamn:

1. Gör en lista över möjliga namn

För man tänker köpa ett domännamn bör man göra en lista över domännamn som fungerar för din webbplats. Kom ihåg att domännamn bör vara så kort som möjligt (så man inte behöver skriva så mycket). Ditt domän bör vara tydligt relaterade till webbsidans syfte eller produkt, och bör vara lätt att komma ihåg.

2. Bestäm vilken suffix du ska använda på domännamnet (.com eller .se?)

Den sista delen av en domän som heter toppdomän och suffix som .com .org och .net. Det bästa tillvägagångssättet är att köpa flera ändelser om du har byggt upp ett bra varumärke, men för mindre sidor håller gjrne med ett slut. Vi skulle rekommendera .com till domännamn, det är ofta bäst.

3. Kontrollera tillgänglighet

Nästa steg i hur man köper ett domännamn är att kontrollera tillgängligheten av möjliga namn och deras respektive tillägg. Du kan kontrollera om den domän du vill finns på Bluehost (se länk nedan), är detta en utmärkt plats att köpa dina domän.

4. Registrera Domän

När du har valt din domän måste du registrera den genom att fylla i grundläggande information och betala en avgift. Kostnaderna kan vara så mycket som $ 35 per år per domän, men Bluehost betala långt under detta.

Bluehost har de bästa priserna på domännamn som vi känner till.

Vi rekommenderar

Köp din domän på Bluehost (billigt och bra)

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.