Vad behöver jag för att skapa hemsida?

Vad behöver du för att skapa hemsida? Här ger vi dig en introduktion till vad du måste ha till din hemsida.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Data och internet

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Domän. Behöver en domän. Ett domännamn för en webbplats är lika viktigt som en adress på ett hus. Domännamnet är webbplatsens huvudsakliga identiteter.

Server. Du kan inte ha en webbplats som är tillgänglig för människor om du inte har en server för att publicera din hemsida. Istället för att köpa en server med många tusentals kronor och placera den hemma, det är den vanligaste lösningen är att använda en hosting tjänst.

Innehåll. Hemsida Ditt behov innehåll. Detta är lika viktigt som det inre av ett hus. Om du har bra innehåll, kommer folk att uppskatta det, och därför köpa något från din webbplats om du har en butik på nätet, eller kommer de att läsa din blogg om du har en blogg, etc.

Med innehåll vi tänker främst av text och bilder, eventuellt även video, spel, interaktiva animationer, etc.

Texten på en webbplats har olika regler än texten i en tidning. Det är inte samma principer gäller när du läser på skärmen, läsa tidningen.

Bilder på en webbplats är också mycket viktigt. Vad är en korrekt användning beror på vilken typ av webbplats det är. En webbutik bör använda bilder till varje produkt, men en artikel inte nödvändigtvis använder många bilder, om inte bilderna gör det lättare att förklara innehållet i texten. Använda sxc.hu om du vill hitta gratis foton.

Design. Du kan designa din egen om du har de kunskaper som krävs, och de nödvändiga programmen. Detta är dyrt och kräver mycket erfarenhet.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.