Spara pengar

Det finns otaliga spara tips om hur man sparar pengar på mest

20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det finns otaliga spara tips om hur man sparar pengar på mest. Internets egen hemsida i ämnet, och bankens egna rådgivare som enbart besparingar.

Här får du lite kontroversiella tips om sparande som du kanske aldrig har hört förut:

Spara pengar? Glöm det.

Pengar är till för att användas.

Det finns bara två vettiga sätt att spendera pengarna:

Ett sätt är att använda pengarna för att förbättra sin livskvalitet. Detta innefattar användning av pengar av andra, om detta leder till en ökad njutning för dig (i själva verket visar viss forskning: att spendera pengar på andra gör dig mer nöjd).

Det andra förnuftigt sätt att spendera pengar är att spendera pengar för att tjäna mer pengar.

Den första punkten som vi lämnar till läsaren, och är också grunden för våra läsare är smarta individer som kan skilja mellan vad som är förnuftigt konsumtion och vad som är ett slöseri med pengar.

Andra punkten är dock förtjänar ytterligare diskussion:

Hur spendera pengar för att tjäna mer pengar?

Det finns många sätt att spendera pengar för att tjäna mer pengar.

Kort sagt handlar det om att få avkastning på sina pengar.

Banken kan vara en fristad i oroliga tider, men även då är det mer riskabelt att investera i bank än många tror. Naturligtvis banksparande mycket bättre än att kasta pengar ut genom fönstret, men ofta mycket värre än alternativet.

Inflation och låga räntor, i kombination med avgifter och skatter gör att bankinlåning är långt ifrån optimala för dem som vill ha en bra avkastning på sina pengar.

Ökad avkastning ökade risken. Hög avkastning innebär ofta att man måste ta större risker. Det tar flera generationer innan tusen växer till 2000 dollar i banken, men som valutahandel kan vara tusen växa till flera hundra tusen dollar på kort tid.

Det faktum att du tar en stor risk innebär högre chans att ha förlorat pengar, men också möjlighet till fantastiska avkastning.

Handel kommer i många former. Vi har koncept som daytrading, swing trading, valutahandel, aktiehandel, bara för att nämna några.

En särskilt intressant form av handel är social handel, där du har möjlighet att se, följa och kopiera vad andra handlare.

Att spara pengar är överskattat, men att använda pengar för att tjäna pengar är underskattad.

Att spara pengar är klokt. Det tar tid att bygga upp en stor förmögenhet genom att spara lite varje månad, men lite är bättre än ingenting.

Lögnen att det hjälper mycket att spara tusen eller två i månaden sitter djupt hos vissa personer. Du behöver inte bli rik bara genom att spara lite.

Vad är besparingar, och varför är det bra?

Sparande är i motsats till konsumtion. Istället för att spendera pengar så investerade pengar i någon form av sparande.

Besparingar kan vara "säker" (som bankinlåning och obligationer som är relativt säkra) eller investeringar i fonder, enskilda aktier och besparingar och spekulationer i andra valutor.

Fördelen med att spara pengar är först och främst att du har mer pengar vid ett senare tillfälle. Kanske har du ännu större behov av pengar senare.

Andra kommer det att ge förhoppningsvis en positiv avkastning på sparande. Du sparar en miljon kan till exempel vara värt 3 miljoner på 15 år. Med mer riskfyllda sparformer du kan uppnå samma i några år.

Besparingar begränsad tillägg inte bara det att spara pengar. Besparingar kan vara många saker, till exempel att spara tid. Timing är allt det säger ja.

Gränsen mellan sparande och spekulation

Spara pengar är inte samma sak som att köra med spekulationer.

Om du handlar i enskilda aktier, som att köpa och sälja aktier i ett bolag under ett par veckor, så vi kommer att kalla det ren spekulation och inte en form av sparande.

Omvänt, om du lägger alla dina besparingar på en företag (som vi skulle avskräcka, såvida det inte är din egen Corporation), eftersom du förväntar dig att ge god avkastning under en period av flera år, är det fortfarande spekulation, men när vi talar om spekulativa besparingar.

I den finansiella sammanhang inkluderar spekulativa allt köp och försäljning av aktier, valutor, obligationer, råvaror, samlarobjekt, fastigheter, derivat eller värdefullt finansiellt instrument att dra nytta av fluktuationer i priset.

I syfte att rädda

Besparingar kan inte bedömas utan att titta på syftet med sparandet. Vanligtvis att bygga en "lager" för senare användning, eller att bygga upp värdena en vid ett senare tillfälle för att ge till andra syfte att spara pengar.

Definiera syftet med sparandet är mycket viktigt. Sparar du på en charter semester, en ny Lamborghini eller ett nytt hus? Kanske att spara till är skyddad mot hårdare tider, såsom ekorren skörd och spara nötter för en kall vinter ..

Vilken sparform ska du välja?

Vi har en enkel formel som vi använder för att avgöra hur dina tillgångar ska fördelas. Du sätter minst X% av ditt kapital tillgångar för konservativa besparingar i en bank eller obligationsfonder och liknande statsobligationer till länder med god ekonomi.

Dessutom uppsättning y% av din förmögenhet i riskfyllda besparingar med potential för högre avkastning, t.ex. valutaspekulation, lager och derivat.

Beräkning av X och Y som vi använder är följande:

Y% är samma som din ålder, till exempel för 30 år så det blir 30% av din inkomst som går till konservativa besparingar.

X% är samma som [100 - Y]. Så, om du är 30 år så dra 100 från 30 och få 70 Det bör då satsa 70% av sin förmögenhet i spekulativa besparingar.

Anledningen till att vi har fyllt i förhållande till sparande är att olika åldrar har olika antaganden. Någon som är 55 år gammal bör ta mindre risk än en på 30 år, eftersom de inte har så många år kvar i arbetslivet.

Undantag från regeln: Vi har satt en gräns, och det är regel att träda i kraft först när man själv har möjlighet att förstå grunderna i spekulation. En gräns på cirka 16 till 18 år kan vara rimligt.

Utan en sådan begränsning skulle styra sagt att föräldrar bör investera 98% av 2-åriga besparingar i aktier och liknande riskfyllda sparformer.

Är banksparande bara för idioter?

Bansparing är till för alla, och ibland kan det vara en användbar form av besparingar, men inte alltid.

Sparbanken är också på sätt och vis spekulativ, även med mycket mindre risk än aktier och fonder. Hennes "spekulera" mannen i bankräntan kommer att ligga på en nivå som är överkomligt med tanke inflation och andra faktorer som påverkar värdet på valutan för att spara i.

Sparbanken har ett rykte i en mängd olika finansiella samfundet att vara en dålig besparing. Avkastningen är för låg och inflationen äter upp räntorna - det är några av argumenten mot banksparande. Ändå ser vi att under den finansiella krisen har Banksparandet varit en av de mer gynnsamma sparformer.

Även aktieägare har halva sin förmögenhet, och lite till, så att kunderna bank med pengar i besparingar fick stort intresse.

Under finanskrisen som inleddes 2008 var främst aktieägarna i världen som gick på en smäll, och inte bankens kunder. I Sverige har alla banktillgodohavanden garanterat upp till 2 miljoner.

Om du väljer banksparande som en form av sparande bör också gälla vilken valuta du sparar, jag tycker det är smart att en del av den rikedom är i en annan valuta än svenska kronor, oavsett sparform. Euro och dollar är starkare valuta än den svenska kronan.

Att tjäna pengar är viktigare

De flesta människor kan under en livstid uppnå en förmögenhet på exempel 5 miljoner eller mer, genom att tillgripa den nyktra livsstil och spara det mesta av sina inkomster. Men en livstid är en lång tid.

Besparingar kan vara "dåligt": Besparingar i vissa fall en negativ sida, och det är i de fall där sparandet kompromissa livskvalitet. I sådana fall man ger signaler till sig att du inte har tillräckligt med pengar, inte har råd att spendera pengar, och det kan skapa ett tänkesätt som inte är helt lycklig.

Fokus bör främst vara att tjäna pengar, eftersom det bör också vara lätt att spara pengar.

Ta råd att leva ett liv som du är bekväm med. Om du inte ta råd att göra saker som du tycker, och att köpa saker som du önskar att du (och att du har råd att) då det kan leda till olycka och därmed avtagande motivation att arbeta och tjäna pengar.

Se även möjligheterna att tjäna pengar. När du tjänar pengar du har råd att bo bra. Sensible sparande är ett positivt steg, men var noga med att inte "spara du tog."

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.