Shorting

De flesta människor vet att du kan tjäna pengar även när marknaden faller och aktiekurserna faller. Men vad är shorting och hur utförs short-handel i praktiken?

Shorting
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Mäklare som erbjuder shorting

Shorting är spännande, och här är de bästa mäklare som erbjuder shorting.

Skapa ett konto med ett av ovanstående mäklare på nätet, det är gratis och du kan påverka flera av ovanstående prova en plattform demo handel, förutsatt att du registrerar dig hos din mäklare först.

Shorting är definitivt spännande, och fallande marknader, är det ofta det säkraste sättet att tjäna pengar.

Vad är shorting?

Du kan shorting flesta finansiella produkter, vare sig det lager, råvaror eller valutor.

Till exempel kommer genom att kortsluta en aktie säga att du lånar en aktie från någon och sedan betala för det som ett lån tjänst för det pris som du håller med.

När kortare möten Finns även som lager eller värdepapper skall återlämnas.

Aktierna du lånar, vanligtvis sälja när kortare, i hopp om att priset på aktien går ner. Så småningom den dagen kommer där du måste returnera beståndet, och då måste man köpa tillbaka aktier i marknaden. Om beståndet föll i värde, kan du köpa så aktien billigare än vad du sålde den för. Således kan du tjäna pengar även på fallande marknader.

Shorting i praktiken

De flesta är engagerade i någon form av handel eller investeringar vet lite om shorting, men få vet hur man kör med shorting i praktiken.

När de deltar i blankning tillhöra endast de rariteter som fysisk låna aktier från andra investerare. Det är då mycket vanligare att kort i form av inköp alternativ.

Om du shorting är det säkrast att köpa en säljoption, till exempel en binär option av "sätta" (i motsats till "Ring" är en köpoption).

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.