ETF och börshandlade fonder

ETF är en förkortning för "exchange traded funds". På svenska, har det blivit översatts som börshandlade fonder. Här är några tips till att handla ETF.

ETF och börshandlade fonder
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

En ETF (børsomsatt fund) är en fond som handlas via börsen. På samma sätt som handel med aktier genom en börs, kan en handla därför medel genom ett utbyte. Fördelen är att du slipper betala provisioner direkt till portföljförvaltare för fonden, och därmed bli mycket pengar, men också få möjlighet att tjäna pengar på samma avkastning som fonden genererar.

Hur du handlar börshandlade fonder

Det finns bara en handfull mäklare som erbjuder handel ETF är. Vi rekommenderar att du väljer en billig nätmäklare med ett bra system för handel och i synnerhet CFD-trading sannolikt att handla med börshandlade fonder.

Billigt att köpa. Der CFD-tjänster skiljer egentligen sig från andra mäklare, men priset. De har inga provisioner eller avgifter, och det är annars en betydande kostnad för de flesta handlare. Uppdraget ur bilden, blir det mycket lättare att uppnå god avkastning. En annan sak är att många online mäklare använder håpølst djur sprider sig börshandlade fonder (ETF), men vid CFD-tjänster är den lilla skillnaden mellan inköpspriset och försäljningspriset børsomsatt medel.

Anvanserte trading verktyg som behövs för att fatta välgrundade beslut om handel. Med CFD kan du göra avancerade beräkningar och genomföra professionell teknisk analys. De har bruksanvisningar som gör det enkelt att komma igång med dessa verktyg. Även om dessa är professionella verktyg, de är faktiskt lätt att sitta i, även för nybörjare.

Leverage = tjäna mer pengar

Leverage är ett sätt att tjäna mer på din investering.

När du köper börshandlade fonder via din nätmäklare kan du växel din investering med hävstångseffekt. Det innebär att du får möjlighet att tjäna mycket mer pengar på investeringen, i utbyte mot att du är villig att ta lite mer risk.

Om du vill ha lägre risk, kan du välja att inte flytta alls, eller investera med en mer blygsam hävstång. Där du normalt skulle tjänat endast några få kronor, skulle du tjäna många kronor med en hävstång, så det lönar sig att flytta om du har en stark och välgrundad uppfattning om framtida prisförändringar.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.