Leverage trading

Vill tjäna massor av pengar och bli rik snabbt? Var beredd på hög risk! Med leverage trading, har du möjlighet att öka avkastningen avsevärt om du är villig att ta lite mer risk.

Leverage trading
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Leverage är en term man bör känna till först som sist. Dessutom har det också många andra namn som betyder ungefär samma sak: gearing, marginal handel, aktiekredit.

Men vad exakt är "leverage"?

Inte alla online mäklare kan du ha leverage på dina investeringar, men vi har listat några aktuella tjänster nedan.

Fördelen med leverage är att du kan investera mer än vad du har i eget kapital.

Att arbeta med leverage är ett typiskt sätt många investerare har blivit rik. De som börjar med ingenting och intäkter från ett vanligt jobb, inte så mycket pengar att investera i början. Då det skiftar behov. Genom att flytta kan till exempel med 10.000 kronor ger en investering på 400.000 miljoner (vilket ger en leverage på 1:40).

Vid växling så att du kommer att få mycket mer valuta för din investering när du gör en bra handel. På samma sätt kommer du vara kvar med en stor förlust de tider du är fel. Det är därför viktigt att veta vad du gör innan du går in i en leverage handel.

Leverage är alltså att du vet ett sätt att låna pengar från din mäklare, så att du kan finansiera köp av värdepapper. Dessa värdepapper kan vara allt från valutor, aktier, råvaror och index.

Risker med leverage handel

Leverage handel är inte helt riskfritt. Anta att du köper en aktie och sedan lånar hälften av det belopp du investerar i din mäklare. Om beståndet sjunker med endast 10%, innebär att du är en orealiserad förlust på den dubbla, dvs 20%.

Omvänt skulle det också vara stora fördelar att fungera med leverage om du lyckas göra några bra affärer. Leverage handel är perfekt för dem som vet vad du gör. Om en aktie ökar med 50%, innebär det att du dubbla din egna kapital.

I exemplet ovan giringsforholdet endast 1:2. Det är möjligt att skifta mycket högre än detta, så mycket som 1:400. Sedan kan du snabbt föröka kapitalet med ett fyrsiffrigt nummer om du gör ett bra fynd, men det är då samtidigt ännu större risk för förlust.

Det låter mycket riskabelt att köra med utväxling, eftersom det i många fall kan du vara skyldig till lånebeloppet om du förlorar din investering. Lyckligtvis finns det en lösning på detta problem.

Lösningen är att använda en nätmäklare som bara kan vara skyldig till din initiala investering, därför det ursprungliga beloppet du skjuter för att garantera lånet, inte lånebeloppet.

Här är några online mäklare som erbjuder leverage, och där du bara riskera att förlora din investering, och inte hela det investerade beloppet.

Om du deltar i leverage handel, rekommenderar vi att du gör det genom en CFD-tjänst. De har mer än tillräckligt hög utväxling, och även du har möjlighet att handla i allt från aktier, valutor, råvaror och index här.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.