Värt att veta om optioner

Det är möjligt att tapa eller tjäna en massa pengar på att handla optioner

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det är möjligt att tapa eller tjäna en massa pengar på att handla optioner. Att handla optioner, måste du gå igenom en online mäklare.

Vi har listat några populära optioner till höger, det är den mest populära nätmäklare som erbjuder ren optioner handel, och är alla säkra företag kan du använda nästa gång du går och handlar optioner.

I finans optioner är ett derivat av ett finansiellt instrument. Optioner anger ett avtal mellan två parter för en framtida transaktion på en tillgång till ett referenspris.

Köparen av optionen får rätt men inte skyldighet, att delta i denna transaktion, medan säljaren ådrar motsvarande skyldighet att uppfylla transaktionen.

Priset på en option är skillnaden mellan referenspriset och värdet av det underliggande värdet (vanligtvis en aktie, råvara, index, en obligation, en valuta eller ett terminskontrakt) plus ett extra bidrag på grundval av den tid som återstår fram till utgången av optioner.

Andra typer av optioner finns, och optioner kan i princip vara beredd på alla typer av värdefulla resurser, och används även i stor utsträckning utanför finansvärlden.

Köpoptioner och säljoptioner

Köpoptioner

Ett optioner som förmedlar rätt att köpa något till ett visst pris som kallas optioneret språk en "CALL"

Säljoptioner

Ett optioner som förmedlar rätt att sälja något till ett visst pris kallas "put".

Priset på den underliggande tillgången speglar den uppringda lösenpris eller lösenpriset.

Processen att aktivera ett optioner och därmed handel den underliggande tillgången till överenskommet pris, kallad "strejk" eller lösenpriset.

De flesta optioneren har ett utgångsdatum. Om optionen inte utnyttjas av utgångsdatum, blir det ogiltig och värdelös.

Ett optioner kan oftast säljas av den ursprungliga köparen till annan part. Många optioner skapas i standardiserad form och handlas på en anonym Options Exchange tillgängliga för allmänheten, medan andra optioner kan anpassas till önskemål köparen, vanligtvis en investmentbank.

Vi rekommenderar att du köper via en respekterad nätmäklare. Noterade till höger är det mest populära optioneret mäklare på nätet, är alla dessa tjänster drivs av seriösa företag som vi har kontrollerat ordentligt innan vi rekommenderar dem här på vår webbplats.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.