Skuldproblem

När du spenderar mer pengar än du tjänar, får du i trubbel

20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

När du spenderar mer pengar än du tjänar, får du i trubbel. Hitta förslag på hur man håndrete inkasso och problem skuld, och bli av med sina skulder.

Vad ska jag göra om jag har problem med inkasso, och om du inte kan betala sina skulder?

Det första du bör göra är att bygga en finansiell bas, där inkomster och utgifter är i "harmoni". Konsument-och finansiella skulder ska alltid stå i proportion till hur mycket pengar du tjänar.

Om du har skuldproblem och betydande återvinningar, har du ingen grund för den privata ekonomin. Det är bäst att inse verkligheten på en gång: Du är i "skiten" - men det finns en väg ut, det gör det alltid.

Skulder

Om du verkligen vill köra, kan du be staten om hjälp. Detta är en desperat handling, och rekommenderas inte om du inte har provat allt annat inom lagliga gränser. Läs mer om skuldreglering .

Prata med dina fordringsägare om skulder

Ditt problem: Du har tagit ett lån hos en bank eller annat gjort sig skyldig till pengar som du inte kan betala tillbaka.

Lösning: Hitta ett sätt att betala tillbaka pengarna.

Du kan kontakta dina fordringsägare på egen hand för att förhandla möjliga lösningar, eller om du behöver hjälp kan du hjälpa ditt samhälle - de är faktiskt skyldiga att hjälpa dig gratis.

Samla alla dina lån i en bank

Om du har flera lån från olika emittenter måste du också betala en extra avgift, som vardera parten kräver sin avgift. Det kan vara lönsamt att samla alla lån tillsammans, till exempel att du förhandlar med en bank, så att du kan betala allt du är skyldig till en bank.

Det måste sägas att det kan vara svårt att förhandla fram ett sådant avtal. Gå runt till flera banker, ge inte upp efter att ha besökt bara 2-3 banker.

Glöm inte att banken är ute för att tjäna pengar, men gör de ändå erbjuda något som är mer fördelaktigt än din nuvarande låneavtal, är det naturligtvis positivt.

Sälj allt du inte behöver

Många människor som kämpar med skuld har använt lånade pengar för att köpa något som har ett ekonomiskt värde, t.ex. ett hus, stuga, bil, båt, utrustning, möbler etc.

Du kan använda lokala tidningar och webbplatser som Hitta att sälja det du inte gör det. För vissa kan detta lindra din ekonomiska situation avsevärt.

Exempel 1: Person A har 2 miljoner i skuld i form av inteckningar och billån, och ett hus + bil med ett värde på 2,5 miljoner. A säljer bil och hus för den summan, sedan köpa en nokta bostäder för 1,5 miljoner. På detta sätt har halverat sin skuld. Vet skattereglerna för försäljning av egendom, kan du få skattelättnader till exempel om du säljer med förlust under vissa omständigheter. Personen bör överväga om du behöver en bil alls, är kollektivtrafik och cykling ett alternativ för många. Om du behöver en bil så det är fullt möjligt att köpa en välskött äldre bil.

Exempel 2: Person B har fler konsumtionslån och lån bil som du inte kan arbeta, totalt 600.000. B säljer allt han behöver, inklusive en mängd möbler, vitvaror, bilar, etc. - som tillsammans ger över 80.000. Skulden är nu 520.000, inte en stor skillnad, men det hjälper lite.

Ändra konsumtionsvanor för att få mer pengar

Detta är enkel matematik från första klass i grundskolan: Om förbrukningen är högre än nettoinkomst då du kommer att få problem, vilket kan resultera i att du inte kan betala räkningar och service lån. Det är lika lätt att förstå som ett minus 2 är -1. För att uppnå god ekonomi kräver endast reflekterar ljuset, gammaldags sunt förnuft.

Om det är något som verkligen kan hjälpa dig som en skuld slav, förutom att leva en minimalistisk, förändrade konsumtionsmönster och säljer allt du inte helt behöver för att uppfylla dina grundläggande behov, så det är att öka din inkomst, vilket gör mer pengar.

I en gjeldsslaves situation bör dock fokusera på möjligheter som innebär minimal risk, och projekt som kan inledas med så snabbt som möjligt. Visst är det viktigt att ha ett långsiktigt perspektiv, men det är nu du måste tjäna pengar.

Till exempel kan du använda dina kunskaper för att sälja tjänster till företag eller konsumenter redan idag / denna vecka? Möjligheterna är nästan många gäller det bara att öppna ögonen för vad folk är villiga att betala för: Ta reda på vad människor behöver, och om du kan ge vad de vill, så har du redan en affärsidé.

Göra något åt ​​problemet så snart som möjligt

Det är viktigt, ja mycket viktigt, att göra något så fort som möjligt om du har skuldproblem. Kanske inte ditt problem så stort idag att det äter verkligen på dig, men de som väljer att lägga räkningar i en låda och ignorera problemet med skulden har en svart framtid.

Varning: självmord, svår depression och andra psykiska sjukdomar, fysiska hälsoproblem, kan vara konsekvenser för människor som känner sig låsta i en svår ekonomisk situation. Människor som aldrig en enda brott samvete falla i bråk med lagen.

Lösningen på en skuld problem innebär som:

* att ändra sina konsumtionsvanor: leva nyktert och anpassat deras ekonomiska situation

* att tjäna mer pengar: du har många alternativ, vissa knappt nämns.

* att betala så mycket ner skulden som möjligt: ​​allt du tjänar ska gå till återbetalning av skulder och resten för att täcka dina mest grundläggande behov.

* det finns hjälp om du inte kan fixa på egen hand. Prata med din kommun först.

* att ta ansvar: skulden är ditt problem så länge du lever, gör något åt ​​det nu, innan problemet växer sig större.

* fokuserar inte på skulden problemet, men de lösningar som ger dig bättre ekonomi.

Det finns alltid en lösning. Dina skuldproblem är bara tillfälliga problem om du väljer att göra något åt ​​dessa problem. Om du "glömmer dina räkningar i en låda", och om du trycker problem ifrån dig, då du kan känna lättnad för en stund, men varje gång du gör detta problem kommer tillbaka igen, och de blir värre varje gång .

Skuldproblem och problem med inkasso föder bara mer problem om du inte försöker att lösa de utestående räkningar.

Hemligheten att eliminera problem med inkasso och skuld är att fokusera på lösningen, inte skuldproblemet . Fokusera bara på de frågor, kommer det inte orsaka annat än apati, dålig motivation, och det ger genrellt ingentig fördelaktigt.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.