Därför bör du investera dina pengar

Det finns många anledningar att börja handla, och vissa skäl till att inte göra det

18. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det finns många anledningar att börja handla, och vissa skäl till att inte göra det. Alternativen är mindre avkastning och mindre risk. Vad är viktigast för alla att bestämma dig om mer risk och möjlighet att tjäna betydligt mer pengar, eller att tjäna mindre, men inte utsätta sig för samma grad av risk.

Är det inte bättre att lägga pengar på banken än att investera eller handla med pengar?

Banksparande - inte så lönsamt som folk tror

Banken är en risk trots allt inte förlora pengar (om inte banken går i konkurs och banken är säkrad av bankgaranti fond).

Banken är inte utan risk. Det tycker många. Det finns faktiskt en dold risk genom att låta pengar ligger i banken. I ett stort intresse får ränta på pengarna, men när man tittar på nätet avkastning i banken så är det också ett tragiskt kapitel. Inflation och eventuella fastighetsskatt kommer att resultera i ränteintäkter från banksparande är inte särskilt gynnsamma.

Banksparande är inte en idealisk investering form för många, många hitta andra sätt att sätta sina pengar än på banken.

Ur ekonomisk synvinkel beviljade banken besparingar Ling mycket bättre än att bara kasta bort pengar på dumt utgifter.

Aktie fond och övriga fonder

Fond är en möjlighet. Problemet här är att magleren tar en betydande del av avkastningen. Dessutom vet vi aldrig mäklaren kommer att hantera pengar på ett bra sätt. I värsta fall förlorar du mycket pengar att investera i fonder.

Dessutom, kortsiktiga besparingar i fonder en mycket dålig idé. Det är omöjligt att förutsäga kortsiktiga fluktuationer i en fond. Code of mäklare rekommenderar att pengarna i fonden i minst 5 till 10 år innan de tar ut.

Trading: För de som söker hög avkastning

Det finns stora pengar att göras. Naturligtvis handlar mycket mer riskfyllt än banksparande, men uppsidan är anledningen många fortfarande väljer att spendera sina pengar på handel.

Med 100.000 i banken tjänar en kanske 500 miljoner per år i ränta efter inflation, skatter och avgifter dras.

Med 100.000 för handel kan tjäna flera hundra tusen under ett enda år. Således är det möjligt att multiplicera sina investeringar.

Trading är det bästa sättet att lägga sina pengar, men naturligtvis det kräver att du sätter in hur man gör detta först.

Att lära sig att handla och investera är något som tar tid, men alla måste börja i liten skala. Börja med att skapa en enda handel konto, och börja med små mängder oskyldiga.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.