Blogga: Lätt att tjäna pengar på bloggen?

Det är lätt att skapa en blogg, och inte så svårt att börja få inkomster på det heller. Vi visar dig hur man gör pengar på din blogg.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tjäna pengar på internet

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Få din egen blogg! Här visar vi dig hur du kan få din egen blogg, och hur man tjänar pengar på det.

Med egen blogg och egen domän, har du stora möjligheter att generera inkomster och du är fri att göra vad du vill med din blogg.

Tips: Få din blogg på din egen domän med Bluehost.

Gratis blogg är dålig. Betala för webbhotell och domän!

Gratis domännamn, gratis webbhotell och gratis blogg? Nej tack Använd inte gratis lösningar, kommer det alltid och utan undantag straffa sig på längre sikt. Dessa lösningar sätter stora begränsningar när det gäller att bland annat vilka inkomstkällor du kan få, men också när det gäller integritet, säkerhet och frihet att besluta om din blogg själv.

Det är chockerande att se hur många bloggar på fria bloggar som blogg.no eller blogger.com. Med tanke på hur lite det tar att få din alldeles egna blogg på en separat domän, det finns egentligen ingen ursäkt för att dra nytta av gratis blogg lösningar. Ska du tjäna pengar blogg, lönar det sig att investera ett par dollar på din egen domän först.

Spara dig mycket onödigt arbete, och köpa en bra och prisvärd webbhotell och en domän, detta kostar lite och det är att bloggar satsa tid. Dessutom kommer det att betala för efterföljande resultat.

Okej, det var det första budet: Alltid betala för domän och webbhotell om du vill ha en blogg inkomstbringande.

Nu när vi har fått det ur världen, låt oss titta på hur du kommer igång med att få din egen domän och webbhotell, till ett pris du kan leva med och en kick-ass kvalitet. Sedan tittar vi på hur du kan börja tjäna pengar på din blogg.

Domän och webbhotell för din blogg

Skapa en blogg på 1-2-3: Det är lätt att skapa en blogg precis som du vill ha det. Med Bluehost får du allt du behöver för att skapa bloggen och få ut på webben. Köpa en billig domän där, och du kan skapa din blogg på några minuter.

Det första du bör göra när du skapar din egen blogg är att ge dig ett webbhotell och en domän.

(För dem som inte vet vad ett webbhotell är, här är en snabb förklaring:. Ett webbhotell är nödvändig för din blogg för att visas online Hosting är där du placerar datafilerna till din blogg, använd Bluehost görs automatiskt och du behöver inga speciella datorkunskaper att göra detta på egen hand.)

Köp inte Com domäner:. Endast svenska företag och företag som kan köpa nu.. Om du köper en. Com-domän, måste du också vara medveten om att det kommer med en massa löften, underteckna papper, och du får några spam på köpet. Svenska domäner har annars usel politik, förvänta sig en storm av telefonförsäljare och bedrägliga bedrägliga fakturor till brevlådan efter registrering en. Com domän i ditt namn. Dessutom är det ofta många gånger dyrare med en. Com-domän än ex. Com-domäner.

Toppdomäner är. Com. Net. Org. Välj. Com om det är gratis, inga domäner är så värdefull att. Com-domäner! Domänen kan mycket väl också vara en. Net eller. Org (. Info är också ett bra alternativ). Priset på en. Com / net / org domän är vanligtvis under 100.

Domänen

Domänen ska vara relaterad till namnet på bloggen. Till exempel, om vi föreställer en bloggare, John Doe. John Smith hans största hobby är att resa runt i världen för att testa olika solstrender. Han kallar sin blogg för John Sola och registrera domänen olaisola.com.

För att vara på den säkra sidan han håller väl Org och Net version av domänen, så att han nu äger tre områden: olaisola.com, olaisola.net, olaisola.org... De två sistnämnda pekar på. Com version, vilket innebär att om du går till olaisola.net du automatiskt kommer att skickas till olaisola.com.

I de flesta fall är detta inte nödvändigt att köpa mer än .com-version av ett domän, men om du hade en bra .com domän bör också .net/.org säkras om de är tillgängliga. Om du hade sverigebloggen.com till exempel, bör du också säkra sverigebloggen.net och sverigebloggen.org.

Köp billiga domän och få en gratis blogg på Bluehost

Många möjligheter att tjäna pengar på bloggen

Möjligheter att tjäna på bloggen är många, i själva verket för många för oss att få en fullständig översyn här. Men skall vi försöka ge en bild av vad du måste göra för att tjäna pengar på din blogg.

Det kan ta flera år att lära sig de mest grundläggande knep om hur man tjäna pengar blogga. Inte utan anledning som så många bloggare inte tjäna stora pengar på sin blogg.

Det handlar inte bara om hur många läsare du har, det är faktiskt något som är viktigt, det är hur väl du utnyttja potentialen hos din blogg.

Du kan tjäna bra pengar på en blogg som bara har 100-500 läsare om dagen, är det inte nödvändigt att vara på en blogg lista för att tjäna pengar. Själva verket kan det vara så att små nischade bloggar har större inkomst potential än många av de största bloggarna eftersom nischade bloggar nå ut till en välriktad målgrupp, vilket också ger unika möjligheter att tjäna pengar.

Hur tjäna pengar på blogging

Om folk visste hur lätt det var att tjäna pengar blogg, då alla skulle göra det. Men det är inte så många som har hittat receptet - eller "knäckt koden" - hur man tjänar pengar blogga. Det kommer att ta lång tid att lära sig knepen själva.

Istället för att spendera de närmaste månaderna och kanske år att ta reda på vad är det bästa sättet att tjäna pengar blogg, rekommenderar vi att du rådfråga professionella bloggare.

Med "professionella bloggare" vi inte nödvändigtvis de med det högsta antalet läsare, behöver du inte alla typer av läsare att börja tjäna bra pengar på din blogg.

En av experter på "pengarna-blogging" är Jon Chow, han har massor av bra tips på hur man kan tjäna pengar blogga:

  • Här hittar du en idiotsäker metod för hur man framgångsrikt skapa bloggar som genererar betydande intäkter.
  • I guiden får du en komplett och bekväm överblick över saker du behöver göra för att tjäna pengar på din blogg.

Läsa guiden: guide till att tjäna pengar på att blogga

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.