Tjäna pengar på betalda undersökningar?

Du kan tjäna pengar på betalda undersökningar på nätet. Här får du all information du behöver för att börja skapa din egen inkomst från detta.

betalda undersökningar

Vill du tjäna pengar på undersökningar från Sverige? Prova denna lista över betalda undersökningar.

20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tjäna pengar på internet

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Du kanske har hört talas om betalda undersökningar och vill veta mer om hur du också kan börja tjäna pengar på detta.

Är det möjligt att tjäna pengar på undersökningar Ja, definitivt. Enligt ett antal påståenden som kommit fram, visa att det bör vara möjligt att tjäna en hel del att svara på sådana undersökningar på nätet. Det finns också svenska undersökningar på nätet du kan få betalt för.

Nyckeln till att tjäna pengar på betalda undersökningar inte tar en eller två undersökningar per månad, men att veta hur man tar 60-100 enkäter varje månad.

Här är en lista över betalda undersökningar

Du kommer snart att lära dig hur du kan börja göra undersökningar, men först vi vänder oss till ett närliggande ämne tänker inte alla så mycket:

Företagen betalar du svara enkäter, men vad använda all denna information samlas in?

Nedan sätta fokus på något som många företag skulle hellre önska att du aldrig visste något om.

Sanningen om betalda undersökningar

Om ett företag vill ha information om konsumenterna är det högst osannolikt att de skulle betala folk att delta i undersökningar. För att få korrekt information om marknaden och konsumenternas preferenser måste använda mer vetenskapliga metoder.

Men om företagen vill tillverka statistik som det är i högsta grad lämpligt att betala människor att delta i undersökningar.

Så hur tillverkas flera statistik och kanske ännu viktigare, hur kan du dra nytta av det här?

Exempel på betalda undersökningar:

Föreställ dig en översikt av sådana tvättmedel. Ett företag som producerar tvättmedel vill framstå som konsumenternas första val.

Det produceras som en undersökning där respondenten (den som svarar på enkäten) riktas att svara på ett visst sätt, så att resultaten av undersökningen i stor utsträckning bestäms i förväg på grund av formuleringen av frågorna i undersökningen.

betaldaUndersökningen kan till exempel börja med fråga 1: "Vet du att [vår diskmedel] är den enda rengöringsmedel som inte innehåller skadliga ämnen?" Då en följdfråga som "Ska du använda ett tvättmedel som innehåller farliga ämnen nästa gång?".

Frågorna verkar legitim vid första anblicken, men undersökningen kan vara en bluff: Denna speciella rengöringsmedel innehåller endast naturliga mieraler. De flesta andra rengöringsmedel kan innehålla skadliga ämnen, endast om du äter tvättmedel. För normal användning, ingen av de konkurrerande tvättmedel särskilt skadligt eftersom tvättmedlet sköljs bort under tvätt.

Resultaten av undersökningen har ingen validitet i förhållande till verkligheten, men av stort värde för företag som säljer tvättmedel. De kan nu marknadsföra sin produkt med fabricerade bevis som denna:

"9 av 10 konsumenter väljer [vår tvättmedel] vederbörlig hänsyn till miljö och hälsa."

Detta är ett fiktivt exempel, men i praktiken illustreras här är mycket utbredd.

Betalda undersökningar har i vissa fall, är att syftet att tillverka statistik som kan vara användbara för försäljningen av en viss produkt.

Varför betalar du svara enkäter via webben?

Det kan vara en hel del olika skäl till varför företag väljer att betala folk för att svara undersökningar. En anledning är önskan att "tillverkade sanning", som i exemplet ovan. Då är det uppenbart att det kan vara en lönsam investering:

Om företaget betalar 100 miljoner till 2.500 personer att besvara en enkät, kostnaden NOK 250.000. För dig kan det väl låta som mycket, men inte luras: Det är en liten kostnad för ett stort företag, och inte mer än kostnaden för ett par sekunder av TV-reklam.

Globalt används den extremt stora mängder av undersökningar och andra marknadsundersökningar. Miljarder dollar går ut till företagen marknadsundersökningar och uppgiftslämnare (inbegripet svara betalda undersökningar på nätet). De som fortfarande tvivlar på att det finns pengar att vara här, kan omöjligen ha undersökt möjligheterna tillräckligt bra!

Ett antal av det företag som betalar pengar till människor som är villiga att svara på enkäter, och där resultatet försök manipuleras. Både företaget och den person undersökningar telefonsvararen vinnare, är förloraren den lättpåverkade konsument som köper en produkt eller tjänst på grund av fabricerade sanningar.

Hur man tjänar pengar på betalda undersökningar?

Du kan tjäna pengar genom att svara undersökningar och andra marknadsundersökningar.

I samband med betalda undersökningar skrivna ofta att "dina åsikter är värdefulla," och "du kan få betalt för din åsikt."

Det är sant att du kan få betalt för att svara på enkäter på nätet, men det är inte riktigt dina åsikter du får betalt för.

Vad du får betalt är att delta i en undersökning som snedvrider verkligheten till förmån för kommersiella intressen. Det är inte alltid så men ganska ofta är fallet.

Om du vill tjäna pengar på betalda undersökningar, måste du först överväga om du vill delta i en bransch där verkligheten förvrängs på grund av kommersiella intressen.

Hur man tjänar pengar på betalda undersökningar:

Proceduren är ganska enkel. Du registrerar dig på måfå straff, och svara på enkäter som skickats till dig via e-post, eller att du hittar runt runt på nätet.

Det kommer att vara till stor hjälp att registrera sig hos de företag som tillhandahåller undersökningarna:

Det finns några svenska företag som tillhandahåller betalda undersökningar, men det viktigaste är att logga in med ett fåtal företag eller svara en eller två undersökningar per månad. Du kanske kan tjäna 100 dollar i månaden på detta, och några uppger att de tjänar så mycket som 10.000 dollar och mer per månad för betalda undersökningar (för engelska sidor, och inte de svenska sidorna). Vi kan inte garantera att alla kommer att tjäna pengar på betalda undersökningar, men enligt flera källor att det är möjligt att tjäna pengar på undersökningar.

Gå med undersökningsföretaget

Om du verkligen vill tjäna pengar på undersökningar, så prova denna lista över betalda undersökningar.

Här arbetar företaget för att få undersökningar och hålla dig uppdaterad om var du hittar de bästa betalda undersökningar.

Om du är intresserad kan du hitta mer information om detta på hemsidan som är på engelska, men nedan är ett utdrag på svenska:

Vem som helst kan tjäna pengar på betalda undersökningar. Ingen erfarenhet krävs.

Till skillnad från alla andra "arbeta hemifrån" möjligheter: Du behöver inga fasta arbetstider, ingen speciell datorvana, inga förkunskaper, behöver du inte delta i försäljning, ingen telefonkontakt krävs, finns det ingen ekonomisk risk, ingen resande (du arbetar på din dator).

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.