Bli rik på utbildning och karriär

Experter och professionella med expertis inom särskilda områden tjäner ofta en massa pengar. Har du funderat på en karriär som professionell?

utbildning karriär professionell pengar

Bli professionell och tjäna mer pengar än genomsnittet.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Bli rik i Sverige

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Läkare, jurister med specialisering samt super-säljare är exempel på yrkeskarriär som kan ge mycket hög lön.

Vad innebär det att vara proffs?

En professionell är per definition "en som gör ett jobb för betalning." De har ofta en utbildning, men det är inte ett krav.

Läs också om att starta eget företag och bli rik.

"Professional" kan också användas om en som har en speciell kompetens. Vi väljer att använda den informella definitionen, här nedan i artikeln är alltså en "professionell" en person med särskild sakkunskap.

Att bygga en karriär

Här är den enda faktor som gäller för dem som vill bli rika som en professionell:

Du måste ange något att marknadsvärdet på och att vissa är villiga att betala bra för.

Det är den enda punkt! Poängen med inte bara professionell. Det är nästan en naturligt för alla som vill bli rik: du måste ge något som marknaden är villig att betala för.

Om vi ​​delar upp denna punkt, är det den första delen för att kunna ge något att marknadsvärdet på. För marknaden att förstå vad du gör, måste den begränsade tillgången på dina kvalifikationer.

Skickliga advokater och läkare gör i allmänhet bra, men låt oss säga att 90% av befolkningen hade examen som jurist, och bli skickliga jurister - då är det inte längre skulle vara lönsamt att vara advokat.

Den andra delen är att marknaden måste vara villiga att betala bra för dina kvalifikationer. Som ett exempel, den mest professionella inriktningen idrottare tjänar långt mindre än hälften av bra fotbollsspelare i ligan. Det finns flera fotbollsspelare än orientering kör, och en dålig skådespelare kan värderas högre i dollar och öron än en smart inriktning körs. Detta eftersom det inte finns någon grad av meriter ensam avgör hur mycket du tjänar, men det är marknadens värdering av dina kvalifikationer som spelar roll.

Begränsad tillgång inte nödvändigtvis efterfrågan. Det är viktigt att vara medveten om, för även om du är professionell och kunnig inom ett område innebär inte att marknaden kommer att få dig till det pris du tror att du är värd.

Läs mer om att tjäna pengar.

Inget snabbt sätt att bli rik

Det tar lång tid att bli läkare, advokat, arkitekt, Be A Pro fotbollsspelare, eller bli en världsberömd konstnär.

Problemet är att det tar lång tid, och det är krävande. Detta är också utbudet av möjligheter.

Hur många finns det som verkligen går in för att vara bland världens bästa fotbollsspelare? Det finns en hel del. Hur många finns det som går in för att vara bland världens bästa pokerspelare? Också en hel del.

Dina chanser att lyckas som professionell beror på flera saker. Talang är en betydande faktor, men ännu viktigare, ansträngning, motivation.

Bli rik eller dö försöka

Det att "aldrig ge upp" är en värdelös kliché, eftersom det finns många som aldrig ger upp, men de lyckast inte. Detta kan sammanfattas enligt följande:

Bli rik eller dö i försöket... Till exempel kan inte alla bli rika på att spela poker. Vissa vill bli rik på poker, men för varje spelare som lyckas, finns det många misslyckanden. För varje spelare som lyckas är det kanske tio eller hundra som inte gör.

Försök att bli rik eller dö försöka. Det är ingen bra strategi. Istället följer våra råd att prova lite av varje, så du kan ta reda på vad du passar bäst.

Tricket är att ta reda på vad du verkligen är bra på och vad du inte bra. Alla är mer eller mindre värdelös i vissa områden, medan de har möjlighet att bli experter på andra områden.

Du behöver inte vara raketforskare eller olympisk mästare för att bli rik. Det räcker med att vara bra på det du gör.

Dessutom, se till att göra något som marknaden är villig att betala för.

Det är inte svårt att bli rik, men det är oerhört svårt att bli rik på något du inte känner att du är skapade för att göra.

En intelligent person som utbildar sig till läkare men som hatar sina jobb, kan aldrig vara en skicklig läkare.

Två frågor du bör ställa dig

Om du har beslutat om en karriär som professionell bör du ställa dig följande två frågor:

Är detta vad jag vill spendera resten av mitt liv? Så, känner du att denna disciplin är något du kommer att njuta och att du kommer att ägna resten av ditt liv?

Finns det ett behov av sådana kvalifikationer? När du har tagit reda på vad karriär du vill följa, är det dags att ta reda på vad marknaden är villig att betala dig. Om du inte är nöjd med svaret, och om du inte kan tjäna NOK av detta bör du överväga ditt val. En professionell som inte värderas av marknaden, inte kommer att tjäna pengar.

Andra möjligheter att tjäna pengar

Du behöver inte vara proffs för att tjäna pengar, och du inte behöver en utbildning för att bli rik.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.