Bli rik långsamt

Trött på att höra om hur du kan bli rik snabbt? Varför så bråttom, när du kan bli rik långsamt!

bli rik långsamt

Bli rik långsamt: Ta dig tid och följ några självklara råd om att tjäna pengar och bygga upp en förmögenhet. Du kommer säkert bli rik inom 15 till 35 år ... Om du hellre vill tjäna snabba pengar, se denna guide för att bli rik snabbt.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Bli rik i Sverige

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Efter några år med lite disciplin och en vanligt jobb, kan alla i ett modernt samhälle tjäna en massa pengar och bli rika.

Trött på att läsa om bli rik recept som inte fungerar? Då har du antagligen har inte läst BliRikISverige.com...

Men låt oss säga att du inte vill bli rika snabbt. Du .. kommer att bli rik långsamt! Lev ett lugnt liv, och tjäna pengar i ditt eget tempo (Om du inte har ett akut behov av en massa pengar just nu).

Snabba pengar, nej tack

Det finns många möjligheter att bli rik snabbt, vi har bland annat nämnts lotto, poker, starta företag och valutahandel, men om du vill bli rik långsamt, bör du också titta på andra möjligheter.

Nackdelen med att bli rik snabbt är att det handlar om en stor del av slit och hårt arbete, eller eventuellt en ren lyckoträff: lycka till!

Om du inte är villig att arbeta hårt för att tjäna snabba pengar, eller om du inte tror på tur i spel, så det finns ingenting i vägen för att välja vår traditionella bli-rik-långsamt metod:

Tjäna massor av pengar i din egen takt

Trött på att höra om alla som vill bli rik snabbt? Trött på att höra om möjligheter der du kan "tjäna miljoner medan du sover"? Trött på att vara en evig förlorare i lotto?

Kommer du någonsin bli rik? Försök att bli rik långsamt - alla kan göra det!

Den första generationen rika i detta land vet att för att lyckas, måste du arbeta hårt, göra uppoffringar och vara smart med pengar. Här är några idéer som hjälper dig lära dig att bli rik långsamt.

Hur man blir rik långsamt

Inte alla har drivkraft och energi till att arbeta hårt, även i en begränsad tid.

Detta är vår recept för att bli rik långsamt. Receptet är baserat på det självklara, och de flesta är uppenbara råd. Om du följer dessa uppenbara råd är nästan garanterat att du vill bli rik:

 • Personlig budget. Varje månad, skriv ner hur mycket du vill spendera på allt från mat, kläder, ström, bensin, etc. Skapa ett separat konto för alla dessa utgifter.
 • Undvik dyra lån. De flesta måste låna pengar någon gång i livet. Undvik dyra kreditkort, konsument lån, och dyra billån utan säkerhet. Dessa är produkter är för idioter utan ekonomisk insikt, och gör långivaren rik medan du tappas på pengar.
 • Använd mindre än du tjänar. Det är så uppenbart, så uppenbart. Människor är irrationella, och även om du vill bli rik så lockas många människor till impulsiva inköp. Använder du mindre än du tjänar, kommer du att samla en förmögenhet varje månad, och du kommer att få ränta och ränta på ränta, och du kan tjäna ännu mer i alternativa sparformer, till exempel aktiesparprogram eller mer spekulativa aktiviteter såsom valutahandel.
 • Skapa en buffert. Oförutsedda kostnader är oundvikliga. Förr eller senare får du en faktura större än du hade förväntat, och då är det fördelaktigt att ha extra pengar. Skapa en buffert som motsvarar 3 till 4 månadslöner. Detta bör endast användas om något extraordinärt inträffar.
 • Få bästa ränta. Om du sparar i banken, så se till att få den bästa räntan. Prata med din bank, och de kanske kan ge dig en ränta som är minst lika bra som den som har det bästa erbjudandet.
 • Investera smart. Aldrig investera i vad du inte förstår! Pengar växer långsamt i bank, och även om detta är en bli-rik-sakta metod, betyder det inte att du ska acceptera dålig avkastning. Var öppen för alternativa sätt att investera, såsom aktier och till och med spekulativ handel i utländsk valuta. Om du är en försiktig typ, kan du investera ungefär 30% av dina besparingar i valuta och aktier. Om du ägnar 50% - 100% av dina besparingar i valuta och aktier kan du bli rik snabbt, men det innebär också större risk.
 • Öka din huvudsakliga inkomst. Detta är det viktigaste. Har du ett dåligt betalt arbete, få en utbildning, eller hitta något som intresserar dig och få en karriär i något du gillar. BliRikISverige.com har många tips för dig som är intresserad av att öka intäkterna, se tips om pengar på framsidan.
 • Skaffa en extra inkomst. Det finns många sätt att tjäna pengar, till exempel att starta ett företag i anslutning till arbete eller studier, försöka dig som aktiespekulant, eller valutaspekulant, eller tjäna pengar på internet.
 • Minska skatten: Det finns många sätt att minska skatten på. Sverige är ett av de länder med högst personlig skatt, och det kan vara klokt att lära sig smarta knep för at minska skatten först som sist. Kom ihåg, du är inte en skattebedräger bara för att man vill betala så lite som möjligt i skatt, så länge du följer alla skattelagar. Här är några tips om skatt.
 • Köp det du behöver till ett bra pris. Du kan köpa till full pris eller med rabatt. Att något är billigt betyder inte att du måste köpa, om du inte behöver det. Köp bara det du behöver och hitta det bästa priset. Du kan inte bli rik genom att köpa dyra saker du inte behöver.
 • Använd pengarna till att skaffa mer pengar. Pengar växer inte på träd, men de växer när du gör smarta investeringar, om det är i banken, aktier eller i valutamarknaden.
 • Leva sparsam. Du vill bli rik snabbare om du är sparsam, men det är inte nödvändigt att leva bara på vatten och bröd heller. Man får inte glömma att leva, och om du ska bli rik långsamt har du fortfarande gott om tid. Du kan tillåta dig själv att frossa i det goda livet. Du kan anpassa dig en rimlig förbrukning och fortfarande lever det goda livet, eller så kan du anpassa dig en mycket sparsam livsstil.

Om du följer råden ovan, är det nästan garanterat att du kommer att bli relativt rik på 15 till 35 år.

Läs också: Bli rik snabbt

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.