Tjäna pengar från din hemsida

Lär dig olika sätt att tjäna pengar genom att skapa webbplatser och webbsidor.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Bli rik i Sverige

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Vem som helst kan lyckas skapa en enkel webbsida eller webbplats, och det är inte så svårt att tjäna pengar på din hemsida eller blogg heller.

Det är lätt att skapa en webbplats (webbsida, hemsida, blogg, sajt - kärt barn har många namn). Du behöver inte en bok eller utbildning att göra det.

Hemsida och webbplat är två ord som ofta används synonymt, trots att de faktiskt har en något annan innebörd, men vi kommer inte att beröra oss med här. Istället går vi rakt på sak och visar dig hur du kan tjäna pengar på att skapa en webbplats.

Läs också: Hur man tjänar pengar på internet

Hur du tjänar pengar på din webbplats

Det är inte så svårt, och detta är vad du måste göra:

  1. Köp domän och webbhotell
  2. Skapa en hemsida
  3. Gör ditt hemsida till en pengamaskin

# 1 Köp domän och webbhotell

Det första du behöver är att köpa domän och en server (även kallad webhotell eller hosting, det är en plats där du lagrar din hemsida).

En domän är till exempel: google.com; wikipedia.org; youtube.com. Om William Medelsvensson vill skapa en personlig sida, kan han köpa domänen william-medelsvensson.com.

Webbhotell (server, hosting) är där du lagrar din hemsida. Hosting är en server, där din webbplats lagras. För att ditt hemsida skall vara tillgänglig på Internet måste den placeras på en server.

Det finns många tjänster som erbjuder detta. De stora online web hosting bolag är mycket billigare än svenska webbhotell och domän-tjänster, och har även mycket bättre kvalitet på sin service.

# 2 Skapa en hemsida

Vi kommer inte att skriva en guide om hur man skapar en hemsida. Det kan ta flera år att lära sig att skapa professionella webbplatser som YouTube.com, men det är lätt att sätta upp lite amatörmässig hemsida, men även med en ganska amatörmässig hemsida kan du tjäna stora pengar.

Här är några tips för den som vill lära sig mer om att skapa hemsidor:

  • Skapa webbsidor med HTML: Om du skapar webbplatser på egen hand måste du känna till HTML som är "datorspråk" ett måste använda för att skapa webbsidor.
  • Gratis program för att skapa webbplatser: Om du inte kan skapa webbplats med HTML, kan du använda en webbplats generator som du får gratis när du köper domännamn och webbhotell på online hosting.

#3 Tjäna pengar på din hemsida

Det finns många sätt att tjäna pengar på din webbplats. Det enklaste sättet är att få folk till att annonsera på din webbplats. Om du inte vill använda tiden till att ta in annonsörer, kan du få andra till att göra det åt dig. Ett populärt alternativ att använda är Google AdSense, där Google levererar annonser till dig.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.