Skatt: Undvika skatt helt lagligt!

Vill du betala mindre i skatt? Läs om sätt att undvika skatt, skattelättnader och skatt i Sverige här.

30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Bli rik i Sverige

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Vill du betala mindre i skatt? Det finns bara ett fåtal lagliga sätt att göra det:

  • öka skatteavdrag och skattelättnader
  • tjänar mindre
  • flytta till ett skatte-vänlig land

Om du tjänar mindre, finns det mindre att betala i skatt, men också mindre personligt, så det finns inget önskvärt alternativ.

Sverige är ett av de länder med högst personliga skatt. Men det är lukrativt att vara rik i Sverige. Vissa har gått så långt som att säga att Sverige är ett skatteparadis för de rika folket.

Den stora frågan är, hur kan du bli rik? Vi kommer inte att svara här, men vi har skrivit mycket om hur du kan tjäna pengar och bli rik på våra andra artiklar - läs mer om detta på BliRikISverige.com.

Bli en skatteexpert

Det finns många sätt att öka skatteavdraget på. Istället för att spendera pengar på att läsa ekonomiska tidskrifter med "smarta skatt tips" är det bättre att gå direkt till källan för att få svar: Skatteförvaltningen.

Är du följande skatten tips från tidningar och finansiella tidskrifter? Gör inte det. Såvida du inte kör en extremt komplex verksamhet finns det ingen anledning att slösa pengar på advokater och revisorer att hjälpa till med skattefrågor. Det är bäst att lära sig dessa saker själv, det är viktigt. Använd istället din energi för att läsa lagen själv, får du reda på vad du har rätt till avdrag.

Skatt är 30% till 50% av allt du tjänar i livet. Det är väl tid att bekanta sig med allt skatten att göra.

Det är nästan komiskt att se hur vissa människor spenderar mycket tid och resurser till den billigaste av varor och tjänster, men när det gäller skatterna, de har noll insikt i hur de kan få de skatteavdrag som de har rätt.

Kom ihåg: Det är inte olagligt att vara kreativ, så länge du följer skattelagstiftningen.

Om vi ​​ska ge er bara ett skatterådgivning, är det att du måste vara din egen skatteexpert - trots allt är stora summor inblandade.

Flytta eller flagga ut?

Om du tjänar pengar på internet eller om du har andra inkomstkällor som gör att du inte är bunden att arbeta från en viss plats, kan det vara ett alternativ att flytta ut ur Sverige.

Du kan uppnå många fördelar, är det viktigaste den billigare levnadskostnader och sänkta skatter. Till exempel, om du tjänar 10.000 dollar i månaden på Internet i Sverige inte ens NOK att leva för, men i vissa lågkostnadsländer, samma inkomst ge dig ett liv i lyx och mjuka.

Några svenskar på välfärden har insett att de kan uppnå mycket god ekonomi i vissa delar av Asien, Sydamerika och Afrika, men du behöver inte vara trydget att leva som en kung i lågkostnadsländer.

Om du har en måttligt bra inkomst från internet, valutahandel, aktiehandel, eller något som inte binder dig att arbeta från ett visst land, kan du leva kungen utomlands. Detta är en fantastisk möjlighet som ger bättre ekonomi och rika upplevelser.

Vi rekommenderar alla som har friheten att flytta ut ur landet under en period för att göra detta, inte bara på grund av sänkta skatter och lägre levnadskostnader, men också på grund av upplevelsen. Du flaggan inte ut i Sverige, även om du flyttar ut.

Flytta din verksamhet från Sverige

Om du är företagare, du behöver inte ens flytta ut i Sverige för att uppnå skattefördelar. Det håller du flyttar ditt företag. Du kan också lägga ut tillverkning och tjänster, det finns många svenska företag som gör det.

Var öppen för nya möjligheter

Även om du är svensk, det finns ingen anledning att stanna i Sverige för hela livet. På HvordanBliRik uppmuntras att vara öppna för alla möjligheter, det är hur du lär dig något nytt, och det är hur du upptäcka nya bankomater.

Den som tror att han är redo utbildade, inte utbildad, men slutade. Det finns tusentals möjligheter runt omkring dig just nu att tjäna pengar, börja med att vara öppen och vara villiga att prova nya saker.

Läs våra tips för att bli rik

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.