Optioner och optionshandel

En option är rätt, men inte skyldighet, att köpa eller sälja ett värdepapper till ett förutbestämt pris. Ta reda på hur du kan tjäna pengar på optionshandel här.

Optioner och optionshandel
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Det finns många olika typer av alternativ och varianter inom dessa igen. Det är lätt att bli förvirrad i djungeln av olika alternativ typer, men vi kommer här endast att fokusera på en viss typ av alternativ som gör det enkelt att komma igång med alternativ handel.

En option är ett alternativ typ är mycket fördelaktigt att handla och har stor potential för vinst. Med optioner kommer att ha en viss betalning när optionen löper ut, om alternativet går till din fördel. Om du förutsäga fel, kommer du att förlora allting.

När du handlar en option, kommer du få en fast avkastning. Detta varierar från de olika nätverken förmedlar ren och vad underliggande tillgången i fråga. Vissa alternativ du kan tjäna 60% avkastning på, andra kan du tjäna 80% eller mer. Detta varierar som sagt medla mellan rena och i förhållande till vilken de underliggande värdepapper som investerar i.

Hur man tjänar pengar genom handel med optioner

Det första du måste göra är att skapa ett konto med en online mäklare som erbjuder handel med optioner, helst online mäklare som erbjuder handel i optioner. Se listan över mäklare alternativet längre ner på sidan.

Några exempel på hur du kan tjäna pengar på alternativ handel optioner:

När du har skapat ett konto kan du börja handla. Till exempel kan du handla aktier av Apple i form av en binär alternativ. Då är inte andelen i sig, men ett alternativ som ger avkastning baserat på angivna kriterier. Till exempel, om du köper en binär köpoption (en binär Köpoption) då du tjänar en viss procent av avkastningen, till exempel 70%, om beståndet stiger. Det spelar ingen roll om aktien stiger 1% eller 25%, kommer du fortfarande tjäna 70% av optionen. Kravet är att beståndet kommer att stiga i värde på slutdagen av optionen.

Du kan också tjäna pengar på ett lager som sjunker i värde. Till exempel kan du köpa en säljoption (Put) med aktier av Apple som underliggande. Om beståndet går ner i värde (aktiekurser droppar), så att du kommer att tjäna pengar. Detta är ett sätt att tjäna pengar på fallande marknader, det vill säga att köpa optioner sätta.

Nätmäklare för handel med optioner

Det finns många online-mäklare på marknaden som erbjuder handel med optioner. Så vitt vi vet, den svenska webben förmedlar ren relativt dyra (stor spridning) och avgifter förutom att det är lite svårare att få en fin avkastning via dessa.

Några utländska online-mäklare är dock tillgängliga för svenskar, och används av handlare över hela världen. Vi har listat några möjliga alternativen nedan, och sedan har bara inkluderat de mest populära och bäst handelstjänster för alternativ handel. Här har du också möjlighet att handla optioner.

Ovanstående online mäklare har mycket gemensamt. Till exempel kör alla seriösa företag, redovisas bland erfarna handlare och tjänster är bra. Annars erbjuder alla ovanstående alternativ handel . Avkastningen varierar, men är generellt mycket bra jämfört med andra konkurrenter.

Här har du mycket att välja på. Du kanske vill prova minst två av dessa för att ha något att jämföra med.

Optionshandel sammanfattning

Det är möjligt att tjäna stora pengar genom handel med optioner.

  • Vi rekommenderar inte handel i optioner.
  • Stora vinstmöjligheter, men hög risk.
  • Välj helst internationella online-mäklare att alternativ handel, är de bättre. Se även rekommenderade online mäklare ovan.
  • På samma sätt som övrig finansiell handel, handel med optioner innebär en viss risk. Använd endast pengar du har råd att förlora.
  • Drömmer du om att bli rik på alternativ handel? Var realistisk! Hitta ett lönsamt system och en lönsam strategi som fungerar, och sedan följa denna strategi slaviskt.
  • Övning ger färdighet i optionshandel. Träna dig med en nätmäklare (se listan ovan) och du kommer så småningom lära taktik för att tjäna pengar på optionsmarknaden.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.