Hur du kan bli rikare

De flesta svenskar vill bli rikare

Hur du kan bli rikare
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

De flesta svenskar vill bli rikare.

Många människor har nog av en relativt god levnadsstandard, men så många av oss lever med illusionen att mer pengar kommer att medföra mer lycka.

Mycket mer:

Detta är relaterat till rädsla för att de kommer att ta slut på pengar. Det är också svårare att förlora levnadsstandard, utan att förbättra den.

Om du är van att äta den finaste nötkött till middag varje dag, kan det vara svårt att övergå till billigmat. Många människor är rädda för att ha för lite pengar.

Hur man blir rik på handel med aktier, valutor och andra värdepapper?

I teorin är det enkelt:

Du måste skapa värde nog att du kan börja tjäna mycket pengar.

Dessutom måste du hantera dina pengar lämpligast, vilket i praktiken innebär att du först och främst spara pengar istället för spendera och även förvaltar tillgångar på ett sådant sätt att de ger en god avkastning.

Dina pengar kan arbeta för dig

När du har tjänat en massa pengar, jobbar du inte för pengarna, men istället låta dina pengar arbeta för dig. Det är en kliché, men det finns mycket sanning i detta. De som har mycket ofta mer.

Rikedom och risk

Ingen har blivit rik genom att placera en genomsnittlig inkomst på banken.

För att bli rik du nästan alltid ta några chanser, och det finns ingen väg runt det (Undantaget måste i så fall vara om du vinner eller ärver pengar).

Genom handel kan du tjäna stora pengar genom att spendera pengar du redan har. Nackdelen är att du även kan förlora pengar. Men detta är ofta en bättre lösning än att lägga pengar på banken.

Alla borde lära sig handel. Genom handel får du viktig information om hur man tjänar pengar oavsett arbetsgivare. Du kan tjäna bra pengar även i dåliga tider. Finansiell kris drabbar inte nödvändigtvis handlare och det är möjligt att göra en förmögenhet på fallande marknader.

Använda mäklare erbjuder kortslutning, skuldsättningsgrad och andra användbara funktioner såsom förlust gränser, riskhantering, säkringsvinster, tekniska analysverktyg och andra saker du kan till stor del styra hur mycket risk du vill ha själv.

Tjäna pengar på andras kunskap

Det är också möjligt att tjäna pengar på andra människors kunskap och andras handlingar. De som äger stora företag gör. De tjänar pengar på andra människors arbete.

Vissa företagare visar upp på några möten och på annat sätt lever det goda livet på en paradisö i Stilla havet.

De flesta av oss har inte den möjligheten. Det tar en hel del att starta ett företag och sedan bli passiva företagare som inte deltar i den dagliga verksamheten.

En möjlighet skulle vara att börja med social handel. Som ni kan se, följa och kopiera vad de bästa handlarna gör. I ett större nätverk investering, det finns alltid några lönsamma handlare att följa och kopiera, och därför tjäna så mycket som de gör.

Utbildning onödigt för att bli rik?

Att bli rik är ingen utbildning krävs. Många rika faktiskt saknar högre utbildning.

Om du vill bli läkare, ingenjör, jurist eller arkitekt är en formell utbildning kan vara den enda möjligheten du har. Men om du vill starta ett eget företag, bli framgångsrik, tjänar mycket pengar och bli rik - det är inte givet att en utbildning är det bästa sättet att gå.

Många rika saknar högre utbildning

Som ett jobb som kan vara längre fram i kön med bra betyg och en formell utbildning. Är Formell utbildning fortfarande övervärderad på många sätt. Utbildning kan ge dig ett bra jobb, men du kommer inte automatiskt vara rik för att ha bra papper. I själva verket kan det tyckas slumpmässigt motstatt om vi tittar på statistiken:

Rika människor utan utbildning

Du superrika ofta saknar högre utbildning. Men inkompetenta är de fortfarande inte. Formell utbildning är bara ett av många sätt att lära. Från utlandet ser vi att de superrika har liten eller ingen formell högskoleutbildning:

 • Walt Disney hade ingen högre utbildning, men att han slutade inte att starta en filmstudio i sin morbrors garage.
 • Bill Gates hoppade av college och blev världens rikaste.
 • Quinten Tarantino har ingen högre utbildning.
 • Övriga utländska utan högre utbildning: Michael Dell, grundare av Dell, Lawrence Ellison, Oracles grundare, Paul Allen, medgrundare till Microsoft, Ted Turner, CNN, Thomas Edison, Henry Ford, Steven Spielberg, Ralph Lauren.

På många sätt verkar det som de flesta riktigt rika och framgångsrika har nått framgång utan utbildning. Kanske formell utbildning eller negativt om du vill bli superrik?

Naturligtvis finns det exempel på formell utbildning har värde för några super rik också. OPRAH WINFREY gick till exempel från universitet med mycket bra betyg.

Formell utbildning är inte signifikant

De rika har livets skola, de har lärt sig om affärer och pengar, antingen genom att följa sina föräldrars fotspår eller att de har haft en inre drivkraft att lyckas.

För vissa formella utbildningen är värdelös och ett slöseri med tid. Men kunskap och lärande om vad som är viktigt för din karriär och ditt företag är mycket viktigt.

Med andra ord är det viktiga inte är vad ett papper som säger att man kan göra. Det viktigaste är vad du kan och vad du gör med dina kunskaper och dina förmågor.

Du kan bli rik utan utbildning

Det är möjligt att försörja sig och bli rik utan utbildning. Du kan vara självlärd eller ha förvärvat kunskaper och erfarenheter på andra sätt.

Formell utbildning anses vara det enda förnuftiga valet för många norrmän, men det är inte nödvändigtvis.

Syftet med denna artikel är inte att avskräcka någon att ta en formell utbildning, men att titta på alternativa möjligheter. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig, vad du vill.

Följ dina intressen

Oavsett om du vill ta en formell utbildning eller om du vill vara din egen förmögenhet genom att besöka skolan i livet, är det viktigt att hitta något som intresserar dig.

Om målet är endast att tjäna pengar och bli rik kan du välja en utbildning eller bransch som karaktäriserar hög inkomst och hög inkomst. Problemet är att om du har något intresse av vad du gör, kommer motivation minskar, kommer du inte gör ditt bästa och du tjänar mindre än om du hade följt dina intressen.

Ta reda på vad du brinner för. Pengar är mycket viktigt för välbefinnandet, men ännu viktigare är det att fylla dina dagar med något du gillar att göra.

Problemet med att välja karriärer utifrån intresse och passion är att en sådan förändring. Vad du är intresserad av nu kan vara irrelevant i 10 eller 20 år från nu.

Detta problem är det som gör valet av karriär extra hårt. En person som tror att tandläkare studien verkar intressant i början, kan ha en annan uppfattning några år senare.

Hur mycket är en tandläkarutbildningen verkligen värt om det så småningom börjar känna sig obekväm i jobbet som tandläkare? Inte mycket.

En populär tips bland experter som ger råd om att hitta sin karriär är att tänka på vad vi var intresserade av som barn. Kanske du gillade att sjunga och agera som barn, eller att måla och rita. Tyckte du att spela butik? Var du förtjust i djur och natur? Fascinerad av teknik? Spela dataspel? Att berätta historier? Bygga och skapa saker? Intressen varierar som sagt över tiden, och en del av det du var intresserad av som barn inte längre är spännande. Men om man går lite djupare kan du upptäcka att du fortfarande har många av samma intressen som du hade när du var barn. Du är fortfarande samma person du var när du var 2, 5 och 10 år. Din personlighet har förändrats, men du är fortfarande samma person.

Hur man blir rik utan utbildning?

Det finns många saker du kan tjäna bra pengar som inte kräver att du har en högre utbildning. Här är några exempel:

 • Entreprenörer
 • Spelutvecklare
 • Bloggar
 • Författare
 • Musiker
 • Skådespelare
 • Matlagning
 • Universitetsadjunkt
 • Fotograf
 • ...och tusentals andra karriärmöjligheter!

Bara fantasin sätter stopp för vad du kan göra utan utbildning. Du kan hitta lediga resurser på ditt lokala bibliotek och på nätet. Vi har också många tips om hur man tjänar pengar som en oberoende.

Faktum är att mycket av de funktioner som är viktiga för att lyckas i samhället kan inte undervisa i en skola bänk. Theory of Knowledge är viktigt, och ett simulerat projekt i skolan ofta har få paralleller med vad som faktiskt händer i näringslivet.

Den bästa praktiska erfarenheterna du får när du börjar arbeta. Du måste förstå hur man bygger nätverk, hur man återförsäljare, lära dig värdefulla saker om marknaden och branschen är inte i teorin böcker. En formell utbildning kan ge en grund för kunskap, men det viktigaste läraren du alltid när du börjar att träna sina kunskaper.

Inte alla självlärda kommer att bli rik

Visst det kan vara ett underbart liv för att lyckas som självlärd. Det, måste du dock vara medveten om är att det är inte så lyckat (men omfattningen också förvirra dem som söker en karriär genom formell utbildning).

Goda egenskaper hos den som vill bli rik:

Här är de funktioner som kommer till hands om du vill hitta spännande sätt att tjäna pengar till sitt uppehälle utan att ha en formell utbildning i ryggen:

 1. Drivkraft. Du måste ha en önskan om framgång och motivation att tillämpa den kunskap som behövs för att nå denna framgång.
 2. Passion. Om du är intresserad av vad du gör ökar chansen till framgång.
 3. Oberoende. Du måste kunna lösa problem på egen hand.
 4. Nätverk. Alla framgångsrika människor har ett nätverk kring dem som har bidragit till deras framgång.
 5. Ta reda på vad du behöver att lära dig. Om du får en skolutbildning i hans knä. Som oberoende, är det svårare att ta reda på vad du behöver lära sig. En formell utbildning är ofta ganska stel, och man lär sig mycket oväsentligt.
 6. Frihet och ansvar: Som oberoende du har så mycket frihet som du tillåter dig. Frihet innebär ansvar, och det kräver disciplin.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.