Daytrading

Daytrading kallas också för intradag handel, eftersom du köper och säljer aktier (eller andra värdepapper) samma dag.

Daytrading
30. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Trading

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Du kan köpa guld på morgonen, och sälja ditt gull igen på samma morgon, förhoppningsvis med en avkastning. Vissa tjänar mycket pengar på daytrading, men det är inte alla som lyckas.

Tips: Prova daytrading gratis här

Leverage: Hemligheten till framgång i daytrading?

Om du också funderar på att ge en högre avkastning samma dag, även på bara några minuter eller sekunder, då det är självklart att vi måste göra något extraordinärt för framgångsrik daytrading.

Det är helt enkelt omöjligt att lyckas med daytrading om du inte gör något smart. Det är nästan omöjligt att slå vinnare på marknaden på samma dag. Därför måste man tillgripa andra medel.

Utnyttja är hemligheten till framgång i daytrading. Det ger dig möjlighet att tjäna stora summor pengar, även om prisutvecklingen är relativt små.

Till exempel kan du uppnå 150% avkastning om en valuta eller råvara stiger i pris med endast 1,5%. Hur är detta möjligt? Mån belånade investeringar eller så kallade flytta investeringen. Detta kan låta skrämmande.

Daytrading med social trading

Om du växla när du handlar, du helt enkelt bara göra en liten summa pengar till säkerhet och din nätmäklare kommer att bevilja en större mängd i förhållande till detta som du kan använda på en inriktad investering. Det är helt enkelt reflekterar ljuset.

Risken ökar att du kan förlora hela din investering genom att bara små förändringar som går emot dig. Fördelen är att om handeln går till din fördel kan du tjäna stora pengar och få en mycket större procentuell avkastning.

Visst kan risken begränsas genom att ställa in "stop loss", vilket är en gräns du har angett för den mängd av din investering kan falla innan handeln automatiskt nära. Du begränsa då tejpas till en nivå som du tycker är acceptabelt, för att undvika att förlora mer än du är villig att riskera.

Om du deltar i daytrading, bör du flytta därför dina investeringar. Det är mer riskabelt, men du kan också tjäna betydligt mer pengar. Vissa kallar det inflytande eller marginal handel är det främst andra ord på samma koncept.

Börja med daytrading du också

Det bästa sättet att lära sig daytrading är att börja handla. Om du inte har pengar att ni åtminstone kan börja med ett demo-konto. Eller så kan du börja med en liten mängd, om du har råd. Som du lära dig mer kan du infoga större summor pengar, och det kommer att bli möjligt att uppnå en betydande vinst.

Provisioner och andra kostnader i daytrading

En av orsakerna till många har inte tjänat pengar på daytrading, har varit att kostnaden har varit så stor. I grunden är det nere på kostnader i samband med uppdraget - som är den avgift en nätmäklare tar för varje transaktion.

Till exempel kostar det 50 dollar varje gång du köper aktier, och ytterligare 50 miljoner när du säljer samma aktier. I och för sig inte låter så mycket. "Endast" 100. Även om du hade miljoner att handla för, då dessa små kostnader kommer så småningom ha betydelse för en Daytrader.

Daytrading vi måste komma ihåg består av att göra flera transaktioner varje dag. Vissa daytradere har tiotals eller hundratals affärer varje dag och sedan plötsligt courtage en mycket större kostnad.

Lösningen är att använda en online mäklare som inte har mäkleri alls. Några online mäklare har faktiskt avskaffat mäkleri modell, eftersom de ser att det inte är lämpligt för daytrading. Istället har de skapat en helt annan affärsmodell som bygger på spridningen (dvs. kvoten mellan köpkurs och säljkurs).

Trading är inte detsamma som investering

När du handlar, du investerar. Du agerar med avsikt att sälja igen efter en kort tid. Är det daytrading vi talar om när det handlar om att köpa och sälja samma dag.

För en Daytrader är det "olagligt" att sitta i en position från en dag till nästa. Natten är osäkra för ett Daytrader. Daytradere är dagdyr (eller inte där heller, som globala börser och finansmarknader världen över är öppna för mycket olika tid). Endast i undantagsfall, och om du har en mycket bra anledning till det, bör man sitta i en position över natten.

Vissa tror att daytrading är lätta pengar. Det kan vara, men troligen måste arbeta hårt för att lyckas som Daytrader. De flesta börjar förlora pengar, så misströsta inte om du förlorar pengar i början.

Förebyggande åtgärder måste börja som en extremt blygsam handlare. Tro inte att du kommer att tjäna pengar på din initiala investering. Kanske inte heller den första månaden Daytrader. Sluta inte ditt jobb att bli en Daytrader, åtminstone inte förrän du vet att du sannolikt kommer att köra med detta.

Att Daytrader är faktiskt lite av ett tryck. Du måste ta itu med motgångar, är förlust garanteras. Den goda nyheten (förhoppningsvis) är att du kommer att tjäna mycket pengar om du lyckas, och du kan tjäna upp snuskigt rik på detta.

Daytrading ger korta, möjligheter att tjäna mycket mer pengar än vad du kan uppnå i ett vanligt jobb.

Sammanfattning: Daytrading är inte för alla!

Det är möjligt att bli extremt rik genom att genomföra daytrading. När du lyckas, är det naturligtvis oerhört roligt också.

  • Inte för alla. Vissa människor är "anpassade" att vara daytrader, men andra kan inte hantera det. Personlighet och intressen spelar en avgörande roll, kanske mycket mer än kompetens och yrkesbakgrund är daytrading verkligen något som kan läras. Du behöver inte en universitetsexamen eller en befälhavare för en framgångsrik daytrading.
  • Börja handla med små mängder tills du vet att du har möjlighet att tjäna pengar på detta. Frestelsen att spela och ta chanser om du inte vet vad du gör bör inte förekomma. Någon som tidigare haft spelproblem kan inte vara rätt person att ägna sig åt daytrading.
  • Använd en erkänd och billigt online mäklare.

Denna introduktion till daytrading är bara början. Nu kan du prova att tjäna pengar på daytrading!

Kom ihåg att aldrig satsa mer än du är beredd att förlora, så kommer detta bli bra. Daytrading är kul!

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.