Skrivfel i tatueringar - inte så ovanligt som du tror

Kan du lita på att din tatuerare vet vad han gör? Majoriteten av skrivet språk i Asien är mycket avancerade och har utvecklats under 3000 år. Istället för att använda alfabetet, så använder de tusentals symboler för begrepp och idéer.

Skrivfel i tatueringar
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Tatueringar

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Om du planerar att skaffa dig en kinesisk eller japansk tatuering, så du bör veta att de flesta tatuerare i Sverige inte kan dessa språk. Ofta är de bara dyker upp i ett lexikon av ord som är farliga eller kärlek, eller de använder automatisk översättning från Internet för att hitta symboler. Det är sällan en vass idé.

Du vet hur förödande det kan vara att översätta direkt från den svenska till engelska, men det är ingenting jämfört med direkta översättningar från engelska, till exempel kinesiska till engelska och sen till japanska.

Både kinesiska och japanska symboler kan betyda något annat än vad avsikter. Som om det inte var utmanande nog att ta reda på vad symbolerna egentligen menar, det finns också tatuerare där ute som medvetet göra små förändringar i de symboler så att de kan få en helt annan innebörd än vad man ursprungligen trodde.

Aiatiska symboler är verkligen populärt...

Pojkar vil gärna ha kinesiska och japanska tatueringar eftersom den har starka konnotationer till kampsporter.

Asiatiska tatueringar är också populära bland flickor (i synnerhet den kinesiska symboler).

Asiatiska symboler är verkligen vacker och passar väldigt bra som tatueringar. Skrivet språk har en fascinerande historia, och det finns starka opinionen bakom symboler.

Särskilt kinesiska och japanska tatueringar är populärt även här i Sverige. Vi rekommenderar dock att du istället för att välja ett slumpmässigt asiatiska symbolen från en tatuerare, så bör du kontakta experterna själva.

Hur kan du vara säker på att få de asiatiska tatueringar utan stavfel?

Det finns två tjänster på webben som gör det möjligt att bestämma med 100% säkerhet att de symboler du får tatuering är helt korrekt.

Här är en sida som gör det möjligt att avgöra om dina tattoo symbol är korrekt:

  • Denna tattoo sidan är en tjänst som hjälper dig att konstantere att din kinesiska tatueringar är korrekta. Tjänsten består av fyra steg: (1) Samråd med Yingying, en kinesisk tatuerar med god erfarenhet i branschen, (2) anpassade design, (3) ladda ner och skriva ut mönstret. Så är det bara det sista steget (4) att du har att stå för sig självt: att få den utformning tatuering med din tatuerar. Ett måste för alla som anser att den kinesiska tatueringar.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.