Skapa hemsida - gratis webbsidor

Det är enkelt och billigt att skapa webbsidor, oavsett om det är en blogg, en nätbutik, en presentationssida av ditt företag, ett forum eller annan typ av webbplats. Läs om att skapa hemsidor och tjäna pengar på dessa.

20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Egen hemsida och domän

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Här är en lätt metod för att skapa webbplatser och börja tjäna pengar på dina sidor.

Du behöver inte vara en webbutvecklare eller har kunskaper i programmering för att skapa hemsidor. Och du behöver inte betala någon för att skapa hemsidor. Du kan göra det själv!

Detta behöver du för att skapa hemsida:

  • En dator
  • Ett domän och hosting
  • Ett verktyg för att bygga webbplatser (gratis)

1 Köpa domän

Det första du bör göra när du skapar en webbplats är att köpa en domän. Till exempel kan namnet på ditt företag eller ditt förnamn + efternamn, till exempel domännamnet vara Olsen-bilverksted.com eller Martin-olsen.com.

Behöver du mer information om hur du köper domäner, se vår guide till hur man registrerar domäner.

2 Köp ett webbhotell

När du köper en domän, köper du vanligtvis webbhotell samtidigt. Köp en domän och hosting i samma paket. Vi rekommenderar att du använder Bluehost för detta. Om du redan har en domän kan du flytta den till Bluehost, och du kommer förmodligen spara pengar eftersom de har mycket lägre årsavgift på domäner än svenska domänregistreringsföretag.

3 Gratis verktyg för att skapa hemsida

Om du har följt alla våra tips tills nu är du redo att skapa din webbplats, utan att behöva betala någon annan för att hjälpa dig.

När du har köpt domänen och hosting från Bluehost kan du börja bygga en webbplats enkelt. De har online-verktyg (dvs. du behöver inte installera något på din dator) som du kan använda för att skapa webbplatser av alla slag.

Bluehost har en gratis website editor som du kan använda. Den är lämplig för nybörjare som vill ha ett enkelt sätt att skapa webbplatser, men även för erfarna webdesigners som vill göra jobbet snabbare och sparar tid när man skapar webbplatser.

Med Bluehost kan vem som helst kan skapa en blogg, webbutik, nyhetssajt, online-forum, fotogalleri eller vad du vill. Och det är så enkelt att vem som helst kan göra det.

Läs mer: Skapa en hemsida med Bluehost

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.