Hur man registrerar en domän

Det är enkelt och billigt att registrera domäner som är lediga. Detta är guiden till den billigaste möjliga domänregistrering!

Hur man registrerar en domän
20. maj 2024 av Tjäna pengar i Sverige / Egen hemsida och domän

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Detta är vad du måste göra när man köper domäner:

 1. Få en domän med ett domänregistreringsföretag (detta är det enda sättet att köpa domäner). Det är viktigt att välja en legitim domänregistreringsföretag. Vi rekommenderar Bluehost för att köpa domäner. Här kan du köpa billiga domäner, och de är också en av de bästa företagen i webbhotell. Här har du det bästa skyddet domänen kan ha, och du är garanterad äganderätt till domän.
 2. Ta reda på om domänen är tillgänglig. Ange den domän du vill köpa. Du kan inkludera domänsuffixet (t.ex. mindomän . Se) eller så kan du välja att inte ta suffixet (t.ex. Bara min domän ).
 3. Är Domän upptagen? domänregistreringsföretag nu kontrollerar om domänen är tillgänglig, annars har redan registrerat den domänen. Om domänen är tillgänglig, är det bästa alternativet oftast att hitta en annan domän. Om du har tur kan du köpa domänen av den tidigare ägaren, men det brukar kostar mycket mer än att köpa en icke-registrerad domän. Det finns många bra icke-registrerade domännamn. Domänen i sig är inte det viktigaste - det är innehållet som räknas!
 4. Klicka här för att kontrollera om din domän är tillgänglig
 5. När domänen köps är du (eller möjligen ditt företag) den rättmätige ägaren. Var noga med att förnya din domän varje år. Använder du Bluehost du blir påmind om detta, och de se till att domänen inte upphör att gälla.
 6. Registrera din domän i flera år. I regel är det inte så mycket att spara, men utan "besvär" att förnya varje domän till r (inte att det finns så mycket arbete, tar det kanske 30 sekunder). Du kan också registrera en domän under flera år i taget, så du behöver inte förnya varje år. Domän kostnaden är priset på domänregistreringsföretag sätter köp av domäner, plus en avgift till ICANN domän som är liknande i alla registrarer. ICANN är den organisation som har huvudansvaret för bland annat toppdomäner (. Com. Nu. Net och så vidare).

Detta är i grunden allt du behöver veta för att köpa domäner. Nedan följer några tips på kompletterande domän köp.

Tips inför domänregistrering

 • Tänk igenom vad du ska använda domänen.
 • Köpa domän. Nu måste du ha ett svenskt företag.
 • Svenska domäner kan köpas från svenska domänregistreringsföretag.
 • Vi rekommenderar One till svenska domäner och Bluehost till com. net. .org och. info-domäner.
 • Välj ett domännamn som är lätt att komma ihåg.
 • Domänregistrering kan bli dyrt om du väljer fel domänregistreringsföretag, många domänregistreringsföretag är oseriöst och i värsta riskera att förlora din domän och betala höga avgifter.
 • Välj en bra registrar för att undvika problem senare, vi har redan nämnt Bluehost).

Tjäna pengar på din domän handel

Domäner är en god affär! Du kanske har hört talas om andra som tjänar bra pengar att köpa och sälja domäner. Kanske har du redan övervägt att investera i domäner i syfte att säljas vidare.

dig inte så mycket att det kostar lite att registrera domäner. Inköp av tillgängliga domäner är fortfarande mycket billigt. Det är fullt möjligt att sälja domänen senare, till ett mycket högre pris -. Beroende på kvaliteten av domänen

 • Köpa lediga (icke-registrerade) domäner är billiga.
 • Köpa Redan registrerade domäner kan vara mycket dyrt .
 • vilket innebär att du kan tjäna pengar att köpa och sälja domäner
 • Det finns fortfarande många bra gratis domäner.
 • Fair domän kan säljas till flera tusen gånger värdet av domänen avgiften.
 • högsta svenska domän som köps är nav.no (£ 4,3 miljoner).
 • högsta försäljningspriset för en domän någonsin business.com (2200 miljoner miljoner euro).
 • Det finns flera exempel på domän hajar har hamnat som miljardären.
 • Domain Trading kan vara mycket lukrativ!

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.